Полицаи, медици, фармацевти на море с ваучери от хазната

Ще ги настаняват в държавните почивни станции
225
Полицаи, медици, фармацевти на море с ваучери от хазната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тези, които са на първа линия в битката с коронавируса, ще получат ваучери за почивка на родното Черноморие. Става въпрос за полицаи, медицински персонал,фармацевти. Новината съобщиха премиерът Бойко Борисов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата

Първоначалната идея на патриотите беше всички да получат ваучери, но тя не беше одобрена от коалиционния им партньор.

„Обединихме около предоставянето на тази възможност за летуване само във вътрешен туризъм и само за хората, които са на първа линия със заболяването, което стана причина за всички тези резки промени“, каза Симеонов.

Ваучерите ще бъдат използвани за запълване на държавните бази, а едва след като в тях вече няма свободни меса, ще бъдат използвани и частни хотели.

Според него от кризата най-силно е бил засегнат именно туристическия и рестораньорския бранш заради забраната на здравния министър да работят.

Симеонов подкрепи намаляването на ДДС за туризма на 9%.

"И към настоящия момент във всички туристически обекти цари едно двуличие, една неравнопоставеност между хотелските стаи, хотелите като места за настаняване и заведенията за хранене към същия хотел", смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в чужбина и гледам.. и се питам.. как поне ВЕДНЪЖ нещо умно, нещо свястно не се каза и не се измисли от тези ***! България е в чудовищно тежка криза откъм мениджмънт! Посредствени, посредствени, посредствени индивиди и не малко от тях луди!
173
1
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
от 30 години администрацията на ЕС превърна идеята за солидарен и справедлив съюз във финансиращ източноевропейски мафиоти и диктатори,импотентни от към идеи его болни същества се разпореждат с животите на стотици милиони човешки същества неосъзнаващи отговорностто си...аз ненавиждав ЕС администрацията...БГ политиците,Унгарсикият диктатор,Полските лицемери,Чешките богаташи...фашизъм в 21 век,финансиран с животите на милиони човешки същества населяващи ЕС...аз не навиждам ЕС...лицемерен,смъртонос
172
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 179Просто има много силна цензура към "новините". Правителството в момента със събути ***. Тръгна добре с мерките за "короната" с ограничения в началото. но остави хората да правят каквото си искат. Не спря никакви полети от и до най-засегнатите от "вируса" страни (освен малоумното решение на някакъв си Лешев за няколко дни към Англия). А ние, дето си стояхме "ВКъщи" кво направихме? Само гледаме как някои са се прибрали от гурбет болни и са заразили хора по пътя към село?
171
2
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
аха нещо като ленински съботници...с нашите пари да си купуваш гласове на роби,почиващи в твоите хотели и хранейки се с помията в твоите ресторанти...ама плащаш с нашите пари от данъци без да си ни питал...ти нещо началник ли си ни...Господ наш ли си...кой те назначи и опълномощи да си плащаш с моите пари на твойте хотели на гласуващите за теб...ние не сме ***...време е за "Стани, стани юнак Балкански"..фашизъм в 21 век финансиран от ЕС
170
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СМЯТАМ ЧЕ Е РЕДНО И НА АРМИЯТА ДА СЕ ПРЕДЛОЖАТ ВАУЧЕРИТЕНОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД Е ОК
169
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От два дена само това чета че ве искате да ходите на нашето море, нали не било хубаво. Но не давате и други да отидат. Що за долна пасмина сте, ми то не може да ви се угоди.
168
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера защо правителството трябва да обяснява на хората какво възнамерява да прави. Журналите и те го повтарят като папагали къде разбрали, къде не..
167
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До wer Нямаш такъв познат и написаното няма как да е вярно, то е една комунистическа пропаганда. Тази гилдия, редовите аптекари си работеха съвестно, търпеливо и коректно.
166
6
 
15
 
! Отговори
noname преди 3 години
Полицаи, медици и фармацевти не могат да си вземат отпуск, за да отидат на море тази година. Малко са и не им дават. Някои от гореизброените (без техните шефове) имат над 50 дни платен отпуск и нагоре. Това не се предлага случайно и не от който и да е...Много е гнусно...
165
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпълнителите на принудителната ваксинация се позлатяват, а загубилите пари и бизнеси от карантината получават подарък микрочип от Бил Гейтс.
164
2
 
9
 
! Отговори
MD преди 3 години
Ще съават големи далавери!М. Велчев и Ко. Сигурно са чели добре Илф & Петров ... "Рога и Копита"
163
3
 
17
 
! Отговори
wer преди 3 години
Имам познат фармацевт. Покрай короната оборота на аптеката се е вдигнал двойно, съответно взема двойна заплата. А сега ще има и ваучери за море - ура!
162
3
 
19
 
! Отговори
Ох преди 3 години
Възмутително!!! Що за решение е това? Първо-интересно кои, по-точно чии са базите, хотели, станции и прочие, определени за тази цел. Щото... Да не се окаже нещо интересно! И второ, защо пък все на тези, моите уважения към тях, разбира се, които са на първа линия? Пфу, втръсна ми това словосъчетание " първа линия". А останалите хора, те какво? Не са хора, тях явно кучета ги яли! И накрая, трето, не, спирам, защото наистина не виждам смисъл
161
1
 
9
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
От днес нататък,започвам да ллижа и да се подмазвам на Борисов и Пеевски,явно това носи облаги и спокойствие,от днес си търсете други балами за опозиция
160
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се купуват избори, абсолютно законно при това, хаха това е бъдещият им електорат!!!
159
2
 
7
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Значи държавни пари във вид на ваучери отиват в държавни почивни станции...и пак обратно в хазната. И как се подпомагат бизнеса, ресторантьорите, хотелите и хората, които останаха без работа ? И защо фармацевтите да са на първа линия? Дайте ваучери на безработни родители с деца, господа управници! Пак си завъртяхте парите и игрите!
158
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То беше ясно, "гладно куче не пази" стара поговорка!!!!!
157
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ми Асан не е ли човек,като таботи в тец ,, Бобов дол" понякога и 12 ч.
156
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги уволнените кучетата да ги ядат !
155
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя симеонов е много противен.