Шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров подаде оставка

По думите на Гешев, възникнал проблем, който пречел на Петров
Обновена: 13 май 2020 16:45 | 13 май 2020 16:42, Нели Христова
29
Шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Шефът на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров подаде оставка като административен ръководител. Прокурорската колегия на ВСС я гласува с 9 гласа "за" и нито един против.

"Резултатите на Специализираната прокуратура са видими за цялото общество", обяви главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БГНЕС, който благодари на Димитър Петров за работата му като административен ръководител.

Гешев отбеляза, че под ръководството на Димитър Петров спецпрокуратурата е постигнала значителни успехи и е укрепнала кадрово. Но възникнал проблем, който  пречел на прокурор Петров да се концентрира върху дейността си като административен ръководител.

Главният прокурор отбеляза, че работата в тази институция била много и напрегната. Това водело и до известна амортизация.

Според него административният ръководител в специализираната прокуратура можел да бъде полезен 5-6 години.

"Обемът от работа няма как да не влие на качеството", посочи Гешев.

Той добави и че няма голям брой желаещи прокурори да работят там. Причината била не само в големия обем работа, но и в това, че са подложени на атаки.

Рискът бил по-голям заради "атаките от кръгове, свързани с обвиняеми, политически интереси, чисто политически атаки и медийното отражение". Всичко това водело до амортизация.

С 9 гласа "за" за временен шеф на спецпрокуратурата бе избран Ангел Илиев, който в момента работи като прокурор във Върховната касационна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Застрашил какво? преди 3 години
"Но възникнал проблем, който пречел на прокурор Петров да се концентрира върху дейността си като административен ръководител".На кой гербаджия е щял да развали далаверата? Това е въпроса.
18
2
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
защо гешев обявява причините за оставката а не самият подал оставката?чийй силни интереси бяха по реда на осветляването си за да бъде отстранен този човек?за пореден път прозрачността липсва защо гешев изобщо взема отношение? това оставя силнотоусещане че той е в дъното на подалия оставката
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко става? С прокурорите и съдии ?а полицайчетата дрогата !!
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе шо всите са плешиви?
15
3
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Цирк Суджук се активира !!!
14
1
 
8
 
! Отговори
фори преди 3 години
Няма да е нито първата,нито последната оставка за този месец,май.Нали!
13
12
 
2
 
! Отговори
R преди 3 години
За тролчетата на Нинова. Борисов прочел една книга. БСП толкова време му диша прахта. Въпросът е, колко и какви книги е прочела Нинова, за да води уверено БСП към пропаста. Нищо лично, просто ми стана интересно ... ?
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биещият ученици, на опашка в магазина,това са му успехите. Голям спец, голям морал, голямо чудо. Тарикатче на държавна хранилка.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е искал да гони кокошките из Горно нанадолнище заедно с Каскета... по тъмница...
10
3
 
22
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
За един ден Божков остреля двама,единият се скри и потъна в размисли(Б.Б.),а другият бяга през глава панически,интересна война се разгоря,май някой някого подцени.
9
1
 
12
 
! Отговори
Любо преди 3 години
Има човек има проблем, няма човек няма проблем, сетете се кого имам предвид.
8
3
 
23
 
! Отговори
V преди 3 години
Имало политически натиск .Мафията герб .Горанов за 200 милиона нищо.Бившия кмет на Перник който остави цял град без вода за да го преизберат пак нищо.Божков не плаща с години данъци срещу което боко тиквата го кара да спонсорира лески ,въпреки че всички знаят че е цесекар пак нищо. Много ясно че има политически герберасо натиск .Ние да не сме слепи?
7
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените неудачници виЯт ли виЯт
6
7
 
23
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Убеден съм, че Ангел Илиев ще бъде под.ло.га на Гешев, както и останалата част от цялата бан.да. Девет човека гласуват като един, това бе нареждането отгоре и при социализма, да има 100% консенсус. Няма против, няма въздържали се. А няма и да научим причината, защо гонят г-н Петров. със сигурност е почтен човек. Народе български, жална ти майка! Прехода продължава, имайте търпение. Който сега е на 30 г. може и да доживее до нещо по-добро.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не беше ли същия, който наби дете защото неправилно си е мислил, че детето го е прередило. Биеш чужди деца без повод и ставаш шеф на спецпрокуратурата.
4
3
 
16
 
! Отговори
ЗА КАКВА СУМА преди 3 години
става дума, наречена нежно и абстрактно "проблем"
3
2
 
20
 
! Отговори
МНОГО СТРАННО преди 3 години
Хем големи резултати, хем проблем и оставка. Айде да влезе убития и ГЕШЕФЧЕВ да обясни на зрителите тоя парадокс
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този го назначиха миналата година, как пък толкова бързо се амортизира?
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали е така както твърди каскета или му е останало някакво чувство за достойнство и въпреки "високите" резултати от работата му си е подал оставката.