Ще влезе ли в политиката ген. Мутафчийски?

В ГЕРБ има процеси на консолидация
13 май 2020 10:19, Павел Гълъбов
62

Управлението на кризата в дните на пандемия пренареди рейтингите на водещите политици. За първи път от встъпването в длъжност на Румен Радев президент и премиерът Бойко Борисов се изравняват по доверие - 40% за Радев и 40% за Борисов. Това сочи проучване на "Алфа Рисърч“.
Още по темата

Ситуацията е динамична и рейтингите сочат, че когато си имал "късмет" да си на върха на кризата, обикновено получаваш кредит на доверие, ако в този момент се провеждат избори. Това каза за "България сутрин" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

"Рейтингът на ген. Мутафчийски вече се използва от управляващите, дали той ще влезе в политиката - е друга тема. Аз лично се съмнявам. От тук нататък трябва да се покаже експертното лице, състезанието става по-рисково", посочи политическият психолог.

По думите ѝ в момента в ГЕРБ по-скоро би имало процеси на консолидация, отколкото на противопоставяне.

"Всички анализатори казват, че социалните политики ще са следваща писта на състезание. Когато човек направи отстъпки от някои принципи, ще бъде изправен пред отговорността да отговаря защо не го е направил за други сектори. Определено човекът, който комуникира всичко за управлението на кризата, е премиерът заедно с ген. Мутафчийски", обясни проф. Христова.


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Дочев преди 1 месец
Платени тежко,кухи сондажници на човешкото мислене,пари правят в бедна България.Агенциите на които Борисов пълни за.....те,човек може да ги види и усети дори от Подуене! С парите на нископлатените работници и пенсионерите,герберите си правят предизборната манипулация върху ошашавените мои сънародници.Петстотин държ. и общин. чиновници,още толкова техни роднини,още толкова купени ***,ето ти "пълна" изборна победа.Така печели милиционерската партия по-вече от десет години! Бог да ни е на помощ!
50
2
 
5
 
! Отговори
Кьормеков преди 2 месеца
Слез 13-ти май,подмазвачите на Борисов от "соц.агенции", сайтове,вестници ще изтрезнеят,Мутафа ще си отиде от където е дошел и нещата ще си дойдат на мястото.Предадената ни информация от т. нар. щаб във връзка с падемията от компетентният говорител,трябва ли Мустафата да го препоръча на Д.Тръмп,за да го вкара в политиката?Нямаме нужда от профсъюзни чиновници с генералски лампази. Един истински, натурален български генерал,родолюбец,е Румен Радев.Бог да пази генерала!
49
3
 
4
 
! Отговори
Михаил Семков преди 2 месеца
Паникьорът генерал, който дължи кариерата си на ГЕРБ. Уникален екземпляр!
48
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Ето къде се крие " високият рейтинг" на Мутафа!! Колективът вероятно иска да се отърве от него,като го изпрати в политиката?? Щото той е известен във ВМА с прозвището "Плазмодия"!!
47
0
 
3
 
! Отговори
Портиер във ВМА преди 2 месеца
Видях хората на "Алфа- Рисърч" да влизат и излизат от ВМА!! Вероятно са провеждали рейтингово проучване на Мутафчийски???!
46
1
 
0
 
! Отговори
Тино нино преди 2 месеца
Няма да влиза, но ще държи в напрежение всички страхливи политици още година хаха. Голям страх ги тресе.
45
0
 
4
 
! Отговори
Лекар от ВМА преди 2 месеца
Мутафчийски е болезнено властолюбив,също като предишния шеф на ВМА Стоян Тонев- Бог да го прости, който беше НАЗНАЧЕН от Свинаров през 2002г. Сега историята се повтаря: Мутафа, назначен,без конкурс от Борисов! Ха ха ха!
44
1
 
3
 
! Отговори
Лекар от ВМА преди 2 месеца
Мутафчийски е болезнено властолюбив,също като предишния шеф на ВМА Стоян Тонев- Бог да го прости, който беше НАЗНАЧЕН от Свинаров през 2002г. Сега историята се повтаря: Мутафа, назначен,без конкурс от Борисов! Ха ха ха!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мисля, че цялата клика на Борисов трябва да си ходи.

Което не значи, че руската партия са по-добри.

Въобще, закъсали сме го.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И какво може да даде Мутафчийски на политиката?

Един мишок, когото никой не познаваше до вчета.

Да си ходи!
41
1
 
3
 
! Отговори
Политолог преди 2 месеца
Ало, "Алфа- Рисърч"!! Рейтингът на Мутафчийски бил висок!! Ха ха ха ха! Вижте социалните мрежи!! 99% от хората НЕ ОДОБРЯВАТ Мутафа!!
40
1
 
7
 
! Отговори
Народен човек преди 2 месеца
Със какво Мутафа е популярен?? С това,че стресира нацията? С това,че говореше за морги,колона от камиони с трупове?? И този статистик каква работа свърши?? Заразата продължава да се разпространява,заразяват се медици,някои от тях умират!! И това лице -Президент!! Меко казано -несериозно!!
39
1
 
3
 
! Отговори
komitataей преди 2 месеца
ще бъде поредния който ще се мъчат да вкарат в политиката и ще отпадне завинаги.ако е специалист наистина да помага н а хората другото е ала бала -съгласили се явно вече става въпрос за пари но те проучвания ги знаем, като навремето Петър Стоянов беше на върха ама не
38
1
 
3
 
! Отговори
ivailo преди 2 месеца
Генералчето като политик ще е по-зле , отколкото е като началник на НОЩ.
37
2
 
4
 
! Отговори
до бабати мара преди 2 месеца
Марооо, жалко че си мислиш още че генерала е бил някакъв водещ с униформа по телевизора. Има ли смисъл да ти се обяснява
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
без да съм чел и ред от написаното, Не няма да влезе в политиката. Твърде принципен и честен човек е.
Избирайте си Учиндолския.
35
1
 
4
 
! Отговори
15 преди 2 месеца
До 1,футбола ни е,също като държавата,все лежим върху американския триумф,а сега сме ,зад Буркино Фасо,а приказките ни,че сме голямата работа,нямат край,само се чудя,дали и тези постижения,в САЩ,не са плод ,на мъдрото ръководство на герб-комунисти,и спортния министер-манекен на "Родопа" краси,но скоро и това може да се разчуе.
34
2
 
3
 
! Отговори
До 34 - Мара преди 2 месеца
Марооо, абе ти като си спряла да следиш новините как така си толкова информирана бе бабуш.кер?
33
13
 
31
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
борисов каза по тв за доктора че го познава от 25 години и ние сме го издигали
освен това не ми стана ясно защо оставя операционната и се занимава със статистика
след като не е вирусолог за мен това е чист кариеризъм и по тази причина спрях
да гледам брифингите
32
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами хубаво лъга народа близо два месеца, става за политик!