Ще влезе ли в политиката ген. Мутафчийски?

В ГЕРБ има процеси на консолидация
13 май 2020 10:19,
62

Управлението на кризата в дните на пандемия пренареди рейтингите на водещите политици. За първи път от встъпването в длъжност на Румен Радев президент и премиерът Бойко Борисов се изравняват по доверие - 40% за Радев и 40% за Борисов. Това сочи проучване на "Алфа Рисърч“.
Още по темата

Ситуацията е динамична и рейтингите сочат, че когато си имал "късмет" да си на върха на кризата, обикновено получаваш кредит на доверие, ако в този момент се провеждат избори. Това каза за "България сутрин" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

"Рейтингът на ген. Мутафчийски вече се използва от управляващите, дали той ще влезе в политиката - е друга тема. Аз лично се съмнявам. От тук нататък трябва да се покаже експертното лице, състезанието става по-рисково", посочи политическият психолог.

По думите ѝ в момента в ГЕРБ по-скоро би имало процеси на консолидация, отколкото на противопоставяне.

"Всички анализатори казват, че социалните политики ще са следваща писта на състезание. Когато човек направи отстъпки от някои принципи, ще бъде изправен пред отговорността да отговаря защо не го е направил за други сектори. Определено човекът, който комуникира всичко за управлението на кризата, е премиерът заедно с ген. Мутафчийски", обясни проф. Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пффф на тоя може да са привърженици само промити мозъци!
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че ще влезе, нали Тиквата го разхожда на каишка насам-натам. Затова сложиха Димо Димо да чете черната хроника, че да не свързват булонката на Бай Тиквун с кофти неща.