Кой ще следи харченето на средствата в борбата с COVID-19?

Трябва да очакваме да има публичност, смята Атанас Костадинов от БСП
14 май 2020 22:00, Красимир Ангелов
4

Временна парламентарна комисия ще проучва разходите на публични средства, свързани със справянето на последствията от разпространението на COVID-19. Предложението подкрепиха единодушно 199 депутати. Йордан Цонев от ДПС беше избран за председател на новосъздадената комисия.

Не персоналното решение кой ще управлява комисията, а нашето предложение за нея е важно. Това каза за "Денят ON AIR" Атанас Костадинов от БСП и допълни: "Управляващите биха искали сами да контролират себе си. Три години практиката показват непрозрачност при харченето на пари".

По думите му Цонев е сериозен професионалист, а управляващото мнозинство било крехко. "Нужен е ясен публичен поглед върху всичко, което се харчи и ще се харчи по време на тази епидемия", коментира той за Bulgaria ON AIR.

"Нямам спомен да е имало безсмислена комисия в НС. Онова, което трябва да очакваме - да има публичност на всички действия, всяко нещо, поставено на нездрава основа, не може да е ползотворно за развитието на обществото", обясни Костадинов.

Той е на мнение, че ако се спази принципът за добрите и разумни решения, би бил оптимист за работата на комисията.

Костадинов коментира и идеята за намаляване на ДДС на 9% за заведенията. "ДДС е косвен разход - най-лесното изкривяване на тази мярка е цените да не намалеят", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Председател на комисията трябваше да е човек от опозицията. Защо сложиха представител на властта. ДПС е в негласна коалиция с ГЕРБ и патриотите. Как властта ще проверява сама себе си?
3
0
 
3
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Как кой то е ясно, оня звездоброеца от Малкият Принц. :} Живота е твърде кратък, за да живеем на бруто. Я кат почвам работа си гледам нетото и не мрънкям за онова дето съм го немал. :}
2
0
 
5
 
! Отговори
Ракия+мента преди 3 години
Данчо Ментата, и на снимка да го видиш, предизвиква непреодолимо желание да му шибнеш един, да му изхвърчат очилцата.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как кой - Данчо Ментата, ортака на крадците Тулупа и Бездомника.