Ваучерите за почивка - добро отношение и протегната ръка

Показваме добра чувствителност на коалицията, доволен е Калин Поповски
Обновена: 15 май 2020 14:33 | 15 май 2020 14:33, Красимир Ангелов
14

10 млрд. лева таван са предвидили народните представители за харчове за справяне с последиците от коронавируса. Най-много ще бъдат отделени за туризма, като една от мерките ще е ваучери за почивка, които да подпомогнат вътрешния туризъм. В какъв размер и за кои групи ще бъдат ваучерите за почивка?

"Тези ваучери са важни, не че 100 лева са колосална сума, но това е едно отношение на правителството и протегната ръка за българския туризъм. Колегите от ГЕРБ гледат с добро око на тази идея, няма контраиндикации", каза за "България сутрин" депутатът от ВМРО д-р Калин Поповски.

Още по темата
Той добави, че тези ваучери ще могат да се използват във всички регистрирани бази на Черноморието и в планината, а право на тях вероятно ще имат освен полицаите и лекарите и пенсионери.

Исканията на ресторантьорите за промяна в антикризисните мерки за справяне с икономическите последици от COVID-19 бяха чути от държавата. Те си стиснаха ръцете с управляващите ДДС за храните от първа необходимост и сектор "Туризъм" да бъдат намалени на 9% от 1 януари догодина. От бранша казват, че това няма да се отрази на цените до крайния клиент.

"Не може всички сектори да поискат такова намаляване, ресторантьорският бизнес е един от най-тежко пострадалите през тази криза, затова на тях се обръща особено внимание. Когато подписахме коалиционното споразумение, се съгласихме да няма промени в данъчните закони. Но сега показваме добра чувствителност на коалицията", коментира още д-р Калин Поповски пред Bulgaria ON AIR.

Toй подчерта, че се цели максимално изсветляване на ресторантьорския бизнес.

Народното събрание създаде временна комисия, която ще следи за изразходването на средства в борбата с коронавируса и кризата. Йордан Цонев от ДПС бе избран за неин председател.

"Опозицията смята, че в условията на извънредно положение част от средствата не са похарчени целево. Имаше настроения сред нас да не бъде човек от БСП начело, за да не се превръща това в лов на вещици", изтъкна депутатът от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тапаци, изсветляване на бизнес се постига с проверки и наказания , не с некадърност и рушвети , явно сте толкова некадърни че искате и пари на мутрите да давате! ганювска долнопробна работа, мутренска държава
12
0
 
7
 
! Отговори
Нагляри преди 3 години
Дайте ги на хората, дето заради вируса останаха без работа. Слава на Господ, не сме от тях. Като ще давате, дайте на едва оцеляващите, ама не ваучери за почивка, защото ще трябва да доплати многократно повече и откъде ли ще ги вземе. Тъй че на почивка пак няма да отиде. Дайте ги за оцеляване на хората, а не на далавераджиите.А бай хотелиер ще си напълни гушката да си смени я яхтичката, я количката, па може и любовницата.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде се взимат тези ваучери?
10
0
 
13
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Е, не вярвам някой да разчита на ваучерите.Това е жалък опит за вътрешно -държавно разпределение на част от средствата заделени за борба с пандемията.Ваучери и индиректно подпомагане ще получат правилните хора и кръгове ,свързани с точните политически структури
9
0
 
14
 
! Отговори
БЗНС преди 3 години
С една ръка дават с другите две взимат.Ваучери ще има за калинките от министерствата и гражданите от елитните квартали Столипиново, Факултета, Христо Ботев тоест който е пускал правилната бюлетина.
8
1
 
11
 
! Отговори
Гавра преди 3 години
Поредната гавра с хората,и кой ще получи валчери и защо...чиновници и държавни служители,а нормалните хора който плащат жестоко за кризата явно и това ще платят?!
7
5
 
4
 
! Отговори
ваучермен преди 3 години
С ваучер във ръка, Мангъровец съм => смело тръгвам на туризъм.
6
0
 
16
 
! Отговори
риторични въпроси преди 3 години
Аби тия от ВМРО-то по акъл ли ги избират, или по външност, а?Последно: Кой ще плаща "безплатното"?
5
0
 
24
 
! Отговори
Няма такава Държава преди 3 години
От 10млрд. лв обща помощ най-много са предвидени за туризмът! Чакай малко! Нали Тиквата откриваше завод след завод. Чужденците се избиваха за инвестиции. В България чуждите инвестиции са под 5% . Другото е врътка на изпраните пари. И кво тая Държава туризъм я храни с кръчми. Пак да гласувате за ГЕРБ. В края на другият мандат и пари за хляб няма да има.... *** народ слаба държава.
4
0
 
11
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
А ваучерите за отложените почивки в чужбина подплатени ли са финансово както в западноевропейските държави или ще са под формата на хартия за двете нули,ако туристическата фирма фалира?
3
0
 
31
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Знчи от МОИТЕ ПАРИ ще се дават на някви МУТРИ и хотелите им! После ще се намали и ДДС, само, че цените на почивките в хотелите за мен ще остане същата или по-висока! После аз няма да мога да ходя с тия ваучери където и да било! Но за сметка на това ще ги платя като за 10 милиарда лева! Еми ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ И МАФИЯТА ОКОЛО ТЯХ! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!
2
0
 
23
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
"БЕЗПЛАТНОТО " УСИРАНЕ НА ПАНЕЛКИ И ВРЪЗКАРИ СТРУВАШЕ НА НАРОДА ПОВЕЧЕ ОТ 2 000 000 000 !!!И ТЕЗИ " БЕЗПЛАТНИ " ......НИЕ ЩЕ ПЛАТИМ !
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ААА, не! Такова животно като това на снимката - нема!