Верига от държавни бензиностанции през следващата година

Целта била да се засили конкуренцията на пазара
133
Верига от държавни бензиностанции през следващата година
Снимка: Pixabay

Държавно предприятие „Държавна петролна компания“ да изгради бензиностанции в цялата страна. Това предложение дойде от Министерството на финансите.

Предлага се "Държавна петролна компания" да е с принципал министъра на икономиката. 

Още по темата

Целта е да се оптимизира управлението на задължителните резерви и да се гарантира постигането им и устойчивото им поддържане в изпълнение на изискванията на европейското законодателство.

За да се подобри конкуренцията на пазара и да се осигурят максимално ниски цени за гражданите и бизнеса, като допълнителна дейност, компанията ще изгради в следващата една година бензиностанции на територията на цялата страна в населените места и на основните пътни артерии.

Бензиностанциите на държавната компания ще осигуряват възможност за зареждане и на електромобили, в контекста на стратегията за нисковъглеродна икономика и опазване на околната среда.

С цел гарантиране на максимална конкуренция на пазара на горива, лицензираните складодържатели няма да могат да отказват съхранението на горива на други вложители.

Предвижда се и държавната компания да разполага със складови бази, в които да се съхраняват горива и на други вложители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
трябва да има държавни бензиностанции който иска зарежда който не иска не зарежда.И ще имам поносими цени на горивата.Не може нафтата на Лукойл да е с 70 стотинки по скъпа от тази на Марешки.Лук ойл са си страшни обирджии
119
1
 
4
 
! Отговори
с кола преди 3 години
До !Аз зареждам на бензиностанция на Марешки и съм доволен страшно. Дори разхода е по-нисък.Качеството си е ОК.
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големите транспортни фирми и сега си имат собствени резервоари за нафта.
117
0
 
2
 
! Отговори
! преди 3 години
Не си прав, Марешки в София има бензиностанция с над 40 колонки и там зареждат масово камиони. Всичко минава кеш....смятай за какви пари идва реч. Друг е въпроса какво качеството на горивата.....аз лично за 10 лв разлика на резервоар не желая да рискувам дюзи и двигател.
116
1
 
3
 
! Отговори
! преди 3 години
Колко било лесно да се пречупи монопола на Лукойл....ами никак. Лукойл и Газпром са държавни руски компании както и Сибнефт и редица други. Реално зад тях е Русия, която си направи гаргара с целия ЕС с техните санкции като им спря газта....и всички държави като мишки се срещаха с Путин. Русия е непреодолим фактор в цял свят, както и САЩ. Това е положението.... България не може да се справи с Лукойл / Русия/! Затова мислят алтернативи.
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марешки показа как става.-------И кво е показал Марешки?Има 5-6 бензиностанции на кръст, които са абсолютни дупки и са на дотации от другите му бизнеси. Ако в това имаше хляб, отдавна всички бензиностанции щяха да са на тоя принцип. Ако бензиностанцията е само 30-40 пистолета, не знам кога ще излезе на печалба.
114
0
 
2
 
! Отговори
!: преди 3 години
Апропо, чистият социализъм е доказано най-добрият строй, но никога не е съществувал! Ще си дойдем на идеята, че демокрацията в чист формат е свободия в наши дни. Трябва със здрава ръка държавата да си върне отраслите енергетика, транспорт и съобщения. Германците не да по-големи комунисти, че да си ги запазят!
113
0
 
5
 
! Отговори
!: преди 3 години
Защо е толкова скъпо горивото, защо е толкова евтино - да не е фалшиво, защо Марешки,защо Вальо Златев, защо държавно.....Айде към запад, мрънкалници! Там всичко е наред, затова стояхте по границите на България! Нямате насищане, нямате угодия! Само негативизъм от вас.....
112
0
 
2
 
! Отговори
dnstuff преди 3 години
Одобрявам - да започват
111
0
 
3
 
! Отговори
absurd преди 3 години
Искам държавна шкембеджийница
110
1
 
4
 
! Отговори
георги преди 3 години
БЕДНА И ОГРАБЕНА бЪЛГАРИЯ,ОБРУЛЕНА ОТВСЯКЪДЕ ЩЕ НАВЛИЗА СЪС СВЕТОВЕН,БЪЛГАРСКИ ХОЛДИНГ НА ПАЗАРА ЗА ГОРИВА В СТРАНАТА.ЗДРАВО СА УПЛАШЕНИ ТЕЗИ КРАДЛИВИ МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ.НАПРАВЕТЕ И НОВ ХОЛДИНГ НА ВЯТЪРА И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО!СЛЕД САМОЛЕТИ, БОНАТА ТЕХНИКА НА ПЕХОТАТА И ТОНОВЕ ДАРЕНИЯ ОТ ФУРМИ,ТОВА Е НАЙ СМЕШНОТО И ТЪЖНО ДНЕС.
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеята е добра, но като знаем герб какви специалисти имат...
108
0
 
2
 
! Отговори
absurd преди 3 години
Май вървим към държавен капитализъм
107
2
 
4
 
! Отговори
фатима преди 3 години
Много загрижено за народа си е това крадливо и отиващо си правителство.СЪЩИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯХА АКЦИЗИ И СТАВКИ ЗА НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА,С НАЙ-СКЪПИТЕ ГОРИВА СЕ ОЧЕРТАВАТ, КАТО НОВИЯ ИГРАЧ НА ПАЗАРА ЗА ГОРИВА!Караниколовще носи горивата от ОАЕ В ПРАЗНИТЕ КАЩОНИ ОТ ФУРМИТЕ.МАГАРЕШКИ ЩЕ ПОМАГА С ТОВА,КОЕТО И СЕГА ПРАВИ С ОСТАНАЛИТЕ 240 ДУПЕТАТИ!ЦИРКА В ДЪРЖАВАТА Е ПЪЛЕН,САМО ДЕТО КЛОУНИТЕ СА МНОГО И ДРУЖЕСТВА И ХОЛДИНГИ НИКНАТ КАТО ГЪБИ,А КАЛИНКИТЕ СА НА РОЯЦИ.БОГ ДА НИ ПАЗИ!
106
2
 
5
 
! Отговори
вили преди 3 години
Да вземат и рафинерията дано. Субаев от Лукойл да си събира партакешите с тия високи цени.
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз поръчвам други петролни продукти и мога да ви кажа че картела е сред рафинериите обявяват цени само ако имаш договор с тях сега покрай вируса как пък всички пускаха по капчици на ден
104
3
 
7
 
! Отговори
бг преди 3 години
Точно така трябва. Стига картели. Браво!
103
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ще видим ,да не се окаже ,че пак ще плащаме за нечии грешки.
102
1
 
4
 
! Отговори
NewOne преди 3 години
Няма проблем държавата да е собственик на бизнес.Проблемът е какъв точно?! Струва ми се, че ще се придобие вече съществуваща верига бензиностанции, собственост на приближени до властта бизнесмени. Да се подкрепят в трудни времена.
101
0
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Това е добра идея.Следва във всеки областен град да отворят по един голям хранителен магазин-например държавна верига магазини,,Родина,,