Близнашки: Румен Радев се превръща в проблем за държавата

Той е вълк в овча кожа, заяви бившият служебен премиер
Обновена: 17 май 2020 21:09 | 17 май 2020 20:50, Нели Христова
511
 Близнашки: Румен Радев се превръща в проблем за държавата
Снимка: БГНЕС

Бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки отправи остри критики към президента Румен Радев.

"Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Радев тръгна срещу държавата. Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление", посочи Близнашки пред NOVA.

По повод това, че Румен Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето, Близнашки коментира:

"Да пита колкото иска, той трябва да ангажира общественото внимание. При всичките провали, трябваше да направи нещо, за да се върне в играта. Това е поредният грешен ход".

По думите му няма никакво нарушение на Конституцията в приетите текстове.

"Има едно нетърпение, развалиха се всички сценарии това правителство да бъде свалено час по-скоро", коментира конституционалистът.

Той даде и висока оценка на кабинета за справянето с пандемията от коронавируса и извънредното положение.


"Справяме се с пандемията и то неочаквано добре. Политическото ръководство на страната, в лицето на Бойко Борисов, прояви интуиция със своевременното въвеждане на извънредното положение", заяви преподавателят по конституцинно право.

"За Бойко Борисов извънредното положение е неговата стихия. Той е точният човек за точното време. Изпреварихме другите страни и това ни позволи да овладеем ситуацията, защото огнищата се създадоха от приходящите емигранти, които ги изтласкваха от Западна Европа и те идваха и превнасяха заразата у нас", каза още той.

По думите му разпространението на коронавируса се е ограничило до максималната степен, в която това е било възможно.

"Важното е, че хората разбраха, че държавата съществува и тя е тук. Беше създадена пълна мобилизация и ситуацията беше под контрол през цялото време, за разлика от други държави", категоричен бе Близнашки.


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Румен Радев сме гласували 2 063 032 човека.Лизашки боклуко ти срещу нас ли тръгваш!!!!!!
385
11
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Главната цел на позитанци... - с избора на льотчика за президент е ... - покрай него да дръпнат малко с имиджа... - но се случи точно обратното и сега си скубят косите...
384
8
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Колко бой трябва да изядеш за да осъзнаеш простата истина... - че със злоба и тотално отричане на всичко добро сътворено от ГЕРБ - успех няма да имаш... - а сега и учиндолският *** тръгва по техните стъпки...
383
0
 
4
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Нищо, ти глей себе си! Иначе, всичките вкупом сте проблем/тежест за държавата, но това не е проблем. Проблемът е, когато си проблем за герб. В това отношение може да ти се признае, че никога не си бил проблем за никого, свиркай си!
382
8
 
9
 
! Отговори
(*|*) преди 1 година
Блюдолизец храбър.Дреме ми за Резидента, но тоя здраво облиза подметките на Бате
381
13
 
9
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Радев е вреден.
380
5
 
9
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 1 година
Някои "псевдо-индивиди" си "затварят очите" пред абсурдите и изключително големите неравенства в България в последните години!!!!Много е лесно с високата заплата да гледаш от някои офис и да говориш от името на Народа без да си ОПОЗНАЛ ПРОБЛЕМИТЕ МУ!!!!!Такъв "***" да ми говори за Демокрация!!!!Поредната "слуга" на "Тиквата"..........жалкар........
379
5
 
10
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 1 година
Румен Радев се е превърнал в "проблем" за "статуквото",което е изключително вредно за Родината и застрашава сигурността и от много време насам!!!Някои "лица" като това "зависимо" "недоразумение" тръгнали да ми обясняват,че има Държава и има "демокрация"!!!!!В тази обстановка на "тирания" наложена от "деспота"--- "ТИКВАТА" се опитват да ни налагат "изкривена"(извратена) "НОРМАЛНОСТ",което ми идва в ПОВЕЧЕ......В България е пълно с "низки" и "наведени" "индивиди"......много жалкооооооооо
378
11
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Радев е проблем.
377
2
 
10
 
! Отговори
Не му се сърдете преди 1 година
Фамилията му го оправдава за всичките тия приказки.
376
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 година
Сама какви "водещи" новини има в този сайт!Вие сте всичко друго, но не и новинарски сайт!
375
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора без достойнство!!! Жалко е, че са много като близнашки!
374
10
 
30
 
! Отговори
сиромах преди 1 година
Професорска титла да имаш и пак да си плюеш по тротоарите,не е за чудене!Че си ренегат ,ренегат си,ама как си позволяваш да плюеш по президента,който никога не е използувал такива глупави сравнения за всичките простотии на оня дето се изживява на вся и всьо!Защо самият професор не реагира на ало Ваньо,на ти си го избра,на апартаментните далавери за почти на половин цена на властниците и на още много простотии?Сменете си фамилията на Просташки,Близашки,Нагаждашки и няма да сбъркате!
373
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Студент на БлизнашкиСтудентите по Право на това ли ви учат: да говорите без информация и "на слух"? Май или не си "студент на Близнашки" или образованието ни (по Право) яко е затънало.
372
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не си върнете заплатите обратно на народа и отидете да копаете канали всички до един от вас, леви , десни, обратни, прави , зелени, червени и т.н.- политици ли сте, какви ли сте?
371
1
 
9
 
! Отговори
напоследък преди 1 година
много ми харесва думата ..и......аняк, приложима е повсеместно.
370
7
 
23
 
! Отговори
прав е преди 1 година
Радев ни пречи, а и не го заслужаваме. Трябваше да си изберем тетка Цачева. Обаче, такива като този мазник, кого щяха да критикуват тогава, а и разни социолози, политолози и тем подобни от какво щяха да се препитават?
369
7
 
27
 
! Отговори
Студент на Близнашки преди 1 година
Още като студент се носеше славата на Близнашки,като човек способен на всичко само за власт и пари ламтеещ.Явно кривата фиданка не е израсла като прав и красив дъб.
368
17
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 1 година
Малииииии след Андрей Райчев,Георги Гергов сега и този Близнашки се изгаври с опзицията:):):):)Другарски огън от Близнашки назначен за премиер уж от Радев а всъщност от Бесепето:):):)Щом и той казва,че Бойко е Победоносец смятааай:):):):)
367
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като видях, че шеф на "стратегическия щаб" на Радев е оня проф. с моголския индоген, който гледа събеседниците си изкосо и темерутски, разбрах защо Радев няма шанс да стане Президент на България, а само реплика на несбъдната мечта за величие !С толкова негативизъм няма как да останеш в Историята на България като позитивен и градивен !