Близнашки: Румен Радев се превръща в проблем за държавата

Той е вълк в овча кожа, заяви бившият служебен премиер
Обновена: 17 май 2020 21:09 | 17 май 2020 20:50, Нели Христова
511
 Близнашки: Румен Радев се превръща в проблем за държавата
Снимка: БГНЕС

Бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки отправи остри критики към президента Румен Радев.

"Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Радев тръгна срещу държавата. Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление", посочи Близнашки пред NOVA.

По повод това, че Румен Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето, Близнашки коментира:

"Да пита колкото иска, той трябва да ангажира общественото внимание. При всичките провали, трябваше да направи нещо, за да се върне в играта. Това е поредният грешен ход".

По думите му няма никакво нарушение на Конституцията в приетите текстове.

"Има едно нетърпение, развалиха се всички сценарии това правителство да бъде свалено час по-скоро", коментира конституционалистът.

Той даде и висока оценка на кабинета за справянето с пандемията от коронавируса и извънредното положение.


"Справяме се с пандемията и то неочаквано добре. Политическото ръководство на страната, в лицето на Бойко Борисов, прояви интуиция със своевременното въвеждане на извънредното положение", заяви преподавателят по конституцинно право.

"За Бойко Борисов извънредното положение е неговата стихия. Той е точният човек за точното време. Изпреварихме другите страни и това ни позволи да овладеем ситуацията, защото огнищата се създадоха от приходящите емигранти, които ги изтласкваха от Западна Европа и те идваха и превнасяха заразата у нас", каза още той.

По думите му разпространението на коронавируса се е ограничило до максималната степен, в която това е било възможно.

"Важното е, че хората разбраха, че държавата съществува и тя е тук. Беше създадена пълна мобилизация и ситуацията беше под контрол през цялото време, за разлика от други държави", категоричен бе Близнашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


511
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.