Каракачанов: Българин се опита да прецака държавата си

Министърът заяви, че няма за какво да критикуваме държавата
17 май 2020 21:35, Нели Христова
94
Каракачанов: Българин се опита да прецака държавата си
Снимка: БГНЕС

„Намаляването на ДДС за ресторантьорите има за цел не само да помогне на този бизнес да оцелее, но и сектораът да се изсветли. Това, че им помагаме, не означава, че не знаем, че там най-много не се плаща ДДС. Идеята е при по-ниска стойност да нямат мотив да не го плащат". Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред NOVA.

„Относно кризата с коронавируса правителството няма за какво да бъде критикувано. Мерките, които се приложиха у нас, бяха стриктно съблюдавани, но не бяха най-твърдите в Европа. Благодарение на мерките ние сме от страните в челната тройка с най-малко загинали“, посочи Каракачанов.

„Стремим се без външни кредити и излишно раздаване на пари да овладеем ситуацията", каза още той. И допълни: „Към момента моите колеги в парламента се справят блестящо със ситуацията с коронавируса“.

„Много наши мерки за справяне с кризата бяха одобрени. От години настояваме да се разбие монопола на хипермаркетите. Оказа се, че българин, собственик на верига магазини у нас, е написал доноса срещу нас в Европа. Българин се опита да прецака държавата си. Аз се радвам, обаче, че министър Танева не е склонна да отстъпи. Солидарността е един красив параван, зад който има само идеи“, коментира Каракачанов.

„Ако пандемията продължи и има нужда първите вноски от парите, които са заделени за военните кораби и бронираните машини, могат да се прехвърлят за следващата година. Това са около 272 млн.“, каза още той.

Относно намаляването на ДДС за книгите, Каракачанов уточни, че идеята е това подпомагане да се насочи само към българските автори.

Той коментира и предложението за създаване на държавно предприятие „Държавна петролна компания“ към министъра на икономиката. "Идеята е да се разбият опитите за картел. Може би целта е държавата, правейки дъмпинг на изкуствено високите цени, да принуди останалите да се водят по нея", каза Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата се управлява от недоучили многознайковци. Как ще наречеш предател човек на който си дал баницата с години да си папка. А после си му казал йок тая баница не е твоя. Май ти си предателя тогава!
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
91 хайде да спрем всички да плащаме данъци тогава и тоя да ни даде пари да си изсветлим бизнеса и после ще вземе повече а? май иска само на приятелите му данъчни измамници да дава пари а?
73
0
 
7
 
! Отговори
Няма такава Държава преди 3 години
Не са му дали от фурмите.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще давал пари на данъчните измамници да си изсветлят бизнеса , кой го търпи тоя да управлява? хайде всички да не плащаме данъци тогава вобще и да ни даде пари да си ги изсветлим а?
71
2
 
9
 
! Отговори
Бг ресторантьор преди 3 години
Евала! Значи до сега ти плащах ДДС 20% от оборота който то отчитах. Сега ще ти плащам 8% от този същия оборот! Е как ще ми вземете повече пари? Явно вашите учителки по математика от 1-ви до 6-ти клас просто са се отказали да се пробват да ви научат на нещо елементарно.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bg dirijavata i turskoto pravitelstvo na borizov ste otvori 100 dirijavni benzinostancii, poneje ne iska bg narod da pecheli bg levove, ami iska drugite benzinostancii da stradat li?!...:-))))
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ,,българин,, трябва да се извини публично на целия напод
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българин-собственик на верига хипермаркети?Какви ли пари пере?
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали съм се опитвал да купувам череши "директно" от Кюстендилско. Предлагат ми ги 2-3 пъти по-скъпо отколкото в София.
66
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма за какво да критикувате държавата вие на държавната хранилка за угояване ... а безработните, работещите бедни и пенсионерите има за какво да критикуват държавата и то много.
65
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ГрухоКоммплекс първенец в с,ревновонието: "Всяка Швайне все някога е била женски Порк"
64
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече дори и в Америка създадоха магазини в които се продава продукция на дребни,местни производители и био продукти,само тук пращаме доноси.На някои места в Америка и Европа, дори купувачите си купуват продукти ,директно от градините на дребните производители.
63
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В кое не е прав Каракачанов?Може ли българин от чужди вериги,да напише донос срещу това,да се продават и български стоки във веригите и да ощети граждани и производители?
62
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво,Каракачанов!
61
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименако говориш за политическата ни класа,обслужващата ги съдебна и администрация бих се съгласил...но милионите наши бедни и необразовани братя...нямащи представа къкво се случва са ангели...за тях е битката,те са живеца и бъдещето...винаги е било така...те винаги оцеляват...Бог...късмет...но е факт,Народа ни е страхотен...горд съм,че съм част от тези Човеци...мълчащите са силата...ще ви накажат Справедливо...въпрос на време е
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,на Каракачанов всичко му е розво така като чета колко е чак по всички теми.Като застудее есента искам да видя как ще приказва на гладните?!
59
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От нищо не ме е страх повече от това да успея! Побиват ме тръпки при мисълта съвсем честно да получавам добра заплата и да живея в добри условия. В България това е ад, кошмар! От 7 смъртни гряха и 7 свети добродетели само едно витае над България и това е ЗАВИСТ! Дива, безгранична, жестока, злонамерена и безмилостна ЗАВИСТ! Пази боже да успееш в живота, че ако не можеш да тъпчеш, за да си спасиш кожата ще бъдеш демонизиран, разпънат на кръст и одран жив. Робът е цар тук!
58
5
 
14
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и как така "прозорливо" затворихте заработването на хляб на всички плащащи ви заплатите а не съкратих те един излишен администратор...гласуващ за вас...плащайки му с нашите пари,лъжейки ви,създаващ рестрикции и пречки за да може да ни рекетира...администрацията ви е най-големият враг...Австрия...ама четете неграмотници
57
3
 
15
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Абе Шкембе Войвода нали ти правеше реклама с торбичките на Билата из летищата в Америка бе?
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краси, нии сме група мигранте от Ямайка, кажи къде да тъ намерим че да си купим тескере оти ни редат че ти си чиляка по тая част! Не съ срамувай, ако тъ подгонът че се скриеш и Джемейка при братчет ми рибаро!