Борисов vs. Радев: По времето на неговата партия умират повече!

При управлението на ГЕРБ са се родили над 770 хиляди млади хора
Обновена: 19 май 2020 14:54 | 19 май 2020 14:45, Камелия Цветанова
909
Борисов vs. Радев: По времето на неговата партия умират повече!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се изненада от коментара на президента Румен Радев, който днес обвини властта, смъртността расте и България се е стопила с 600 хиляди.

„Вярно ли така е казал?“, не повярва на журналистически въпрос  за изказването на държавния глава.

Още по темата

„Аз не вярвам някой да каже, че по време на управлението са умрели хиляди. Не вярвам, че един обединител на нацията, държавен глава вече 4 години може да произнесе такива думи“, призна премиерът.

„За четири години, откакто той е президент значи са умрели поне 200 000 души, когато е държавен глава и върховен главнокомандаващ, аз съм на трето място“, каза още Борисов.

Той добави, че вчера е слушал интервюто на вицепрезидента Илияна Йотова, която го обвини, че е скрил проф. Венцислав Мутафийски. 

„А той беше срещу мене, пиехме кафе и гледаме брифинга сутринта. Тя казва, че заедно трябва да излезем от кризата, е това ли е заедно сега, това ли е добронамереност“, скочи Борисов.

Той съобщи, че по време на мандата на ГЕРБ са се родили над 770 хиляди млади хора.

„Щом смъртността расте и млади българи са се родили. Това логика ли е, държавен глава ли е“, коментира още Борисов.

Той цитира статистика, според която по време на мандата на БСП през 2005 г. са починали 113 хиляди, а 2009 г. са били 108 хиляди.

„По време на неговата партия мрат повече“, отсече премиерът.

„Ако си спомним тези 3-4 месеца на служебно правителство, когато той беше и президент, и премиер, и единственото, с което запомнихме тези 3-4 месеца беше скоростното желание да се похарчат милиарди за „Грипените“, липсата на над 100 милиона в митниците вследствие на бума на контрабандата по време на това управление. И никога не сме си позволили такъв тон и квалификации“, каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


909
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари