Желае ли Румен Радев втори мандат или има друг замисъл?

Защо президентът не спира с критиките към кабинета?
20 май 2020 09:58,
276

Президентът Румен Радев обяви, че ако той е управлявал страната, нямало да се краде толкова много. Изявлението идва, след като преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че българите имат голям късмет, че управлява той, а не Радев.
Още по темата

"Не вярвам, че един обединител на нацията може да произнесе такива думи. Ако си спомним тези 4 месеца на служебно правителство - имаше много скоростно желание да се похарчат за "Грипен"-ите милиарди. Ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации, да не говорим за хъкането и мъкането", отвърна вчера Борисов.

Защо президентът Радев не спира с критиките към кабинета? Това коментира за "България сутрин" изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов.

"Това е поредно открехване на вратата. Президентът от време на време открехва още малко и още малко, като оставя своите опоненти, критици и анализатори да разсъждават и да гадаят - дали той ще върви към втори мандат или се е замислил за нещо друго. Не виждам в това директна заявка, а един тийзър", посочи Симеонов за Bulgaria ON AIR.

Според политолога противопоставянето между премиера Борисов и президента Радев вече не е на тема коронавирус, а е "онова противопоставяне, което чувахме години преди това".

"Неслучайно Радев напомни вчера, че е свалил доверието си от това правителство, което на практика означава, че и той излиза от коронавирусния режим", допълни политологът.

Първан Симеонов е на мнение, че е настъпило време на търсене на нови играчи. Така президентът се опитва да държи вратите отворени към опозиционните течения, които се организират, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
4
 
8
 
! Отговори
1 бройка преди 3 години
До БългаринАхахахахаха. Аз сега видях, че тия са поизвели от Су-57 ЕДНА бройка. Аххххх, леле, жална майка рускааааааа. НЕ МОГААаааааа.И кво разправят тук, колегите русофили, че ще минават директно на 6та генрация лиииии?:)))))))))))))))))))))
209
13
 
9
 
! Отговори
Дженерал Минетчийски преди 3 години
ГРОБ-арите конструираха образ на спасител в атмосфера на страхИмаше заплахи с апокалипсис, казармено набиване на канчетата, гонене по паркове и къртене на пейки
208
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До анонимен 234Какво 6-то бе, шесто и седмо се прескачат и направо на 8-мо поколение самовари минават.Добре си спомням лозунга "петилетката за три години!", а този лозунг не е излизал от употреба в Матушката досега!
207
4
 
6
 
! Отговори
?????? преди 3 години
Не разбрахте ли хора, няма партия на радев или на борисов. Партията е една и съща повече от 70 години. Само пред нас се делят на леви, десни и т. н. Докато ние се джафкаме те опоскаха Родината ни.
206
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако партията на радеф беше на власт дали щеше да сипе такива злостни и яростни нападки по неин адрес? И нека да не си мерим кражбите, че ние помним как могат да крадат червените другари.
205
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът НЕ ОБЯВИ, а беше провокиран от въпрос на журнаристка, след като припомни, че е свалил доверието си от правителството. Има съществена разлика.
204
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 228Бъркаш Президент с шофьор на парашут.
203
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До House M.D. 84"Teaser", тийзър - дразнител, от "дразня приятно"; знаеш го от "striptease" - събличам се и дразня приятно; наш Пръвчо не ги знае много тия работи и едва ли би искал да дразни приятно Грипена, ама се прави на умен с "учените" думички и вероятно има предвид "Taser" - тЕЙзър, малко електрошоково устройство, което предизвиква краткотрайна парализа. Думата идва от името на производителя, пр. ксерокс също е търговска марка по името на производителя.
202
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четири години Радев Президент, четири загубени години за България.
201
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изгонете кремълският темерут от Президенството !
200
16
 
8
 
! Отговори
Lan преди 3 години
:) А смешните личностни критикари по-надолу - нападките срещу личността говорят за липса на убедителни доводи. Президентът е коректив на властта. Това, което иска е прозрачност на харчените пари от правителството, демек къде отиват точно парите ни от данъци. Не виждам на кой нормален човек това не му се нрави. Президентът е избран директно от над 2 милиона българи. Никога досега не сме имали по-читав държавен глава.
199
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пояснение: "Българин" от 222 НЕ Е "Българин" от221!
198
3
 
7
 
! Отговори
Lan преди 3 години
221 Българин, човек като е слабоинтелигентен и с беден речников състав, се смята за много умен и изключително представителен ако вмъква тук-таме по някоя чужда дума, ей така за престиж. Не усеща колко олеква в очите на другите. Четох изказването на този "специалист" точно до "тийзър", след което го класифицирах в графа: "глупости не ми се четат"!
197
10
 
5
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Вся власть Радеву немедленно!Дано гадните западняци не го бастисат, да не дава Ленин!
196
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ще бъде ли г-н Симеонов така любезен, да обясни на неуките си читатели, какво означава "тийзър"? Макар и да съм завършил Българска филология, не ми е известна такава българска дума...
195
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67"Р.Радев е боен пилот и разбира от самолети."След като е шофирал само руски таралясници, колко разбира "бойният" пилот, който никога не е участвал в бой?Разбира от самальоти толкова, колкото и от комисионни за покупката им. Какво НАПРАВИ той освен плюенето:1. Назначи служебно правителство, което смени ВСИЧКИ областни управители с престъпници от БКП и агенти на ДС2. Заповяда пълен одит на кабинета Борисов-2 с цел дискредитиране; не откри НИЩО3. Задкулистни преговори за Грипен.
194
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОЛУ РАДЕВ
193
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЯМА ВТОРИ МАНДАТ ДРУГАРЮ
192
7
 
16
 
! Отговори
БСП преди 3 години
само наш нискоинтелегентен комунистически продукт би гласувал за Рунтьо!
191
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удивлявах се когато в италианския парламент депутат стана Илона Сталер (Чичолина).Все пак накрая й отнеха депутатската пенсия. Тук не вярвам да се получи!