Желае ли Румен Радев втори мандат или има друг замисъл?

Защо президентът не спира с критиките към кабинета?
20 май 2020 09:58,
276

Президентът Румен Радев обяви, че ако той е управлявал страната, нямало да се краде толкова много. Изявлението идва, след като преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че българите имат голям късмет, че управлява той, а не Радев.
Още по темата

"Не вярвам, че един обединител на нацията може да произнесе такива думи. Ако си спомним тези 4 месеца на служебно правителство - имаше много скоростно желание да се похарчат за "Грипен"-ите милиарди. Ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации, да не говорим за хъкането и мъкането", отвърна вчера Борисов.

Защо президентът Радев не спира с критиките към кабинета? Това коментира за "България сутрин" изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов.

"Това е поредно открехване на вратата. Президентът от време на време открехва още малко и още малко, като оставя своите опоненти, критици и анализатори да разсъждават и да гадаят - дали той ще върви към втори мандат или се е замислил за нещо друго. Не виждам в това директна заявка, а един тийзър", посочи Симеонов за Bulgaria ON AIR.

Според политолога противопоставянето между премиера Борисов и президента Радев вече не е на тема коронавирус, а е "онова противопоставяне, което чувахме години преди това".

"Неслучайно Радев напомни вчера, че е свалил доверието си от това правителство, което на практика означава, че и той излиза от коронавирусния режим", допълни политологът.

Първан Симеонов е на мнение, че е настъпило време на търсене на нови играчи. Така президентът се опитва да държи вратите отворени към опозиционните течения, които се организират, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГешПрост е опростен, реално е хубаво нещо, а глупaк (като тебе подобните) е ПРОСТО нещо досадно!
169
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен (181) - "купи къща за милиони в Барселона",Къщата в Барселона само си я повтаряте, НО АПАРТАМЕНТЧЕТАТА за наложницата СА НАЛИЦЕ.Освен това бизнесмен може да си купи къща, А ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК - НЕ!
168
3
 
9
 
! Отговори
отвратитИлно преди 3 години
Я,да каже освен *** кои Олигарси стоят зад него и му диктуват словоблудствата ?Как ще се върнат във Власта и ще Краднат както са свикнали.Вие хора Верно ли не се сещате Кои са ?
167
9
 
10
 
! Отговори
НЯМА преди 3 години
ВТОРИ МАНДАТ ДРУГАРЮ РАДЕВ
166
1
 
2
 
! Отговори
GG преди 3 години
До ГешТака е, но в оставка за няколко месеца.
165
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще повторя --- Който се "заиграе" с БСП-то го пиши "политически труп".Болшивиките ще те използват, а след това ще те захвърлят като употребен кондом и ще си потърсят нова "жертва"!"Традиция", бе, тъй да се каже!
164
2
 
11
 
! Отговори
хнигй преди 3 години
тук не става въпрос какво желае другаря президент , тук става въпрос какво желае партията ! но ако желанието му е за втори мандат или да влиза в политиката , по добре да не го прави , ше падне смях !
163
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче не и купи къща за милиони в Барселона,нали?
162
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 174"Да ама тия Грипени вече щяха да са в небето над България, а не на чертожната дъска"Дали? ЮАР още не са си получили всички поръчани, както и Бразилия.А иначе, договора се сключи миналата година, първия самолет ще е наличен за употреба за обувение през 2021. Много бързане, много нещо.
161
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото му писна да гледа как безогледно се крадеИ ЗА ТВА НАГЛАСИ ДЕСА.....
160
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
До До Анонимен 115/146"Колкото до Грипените, сигурно руски шпиони вилнеят в Чехия, Унгария, Тайланд, ЮАР и Бразилия">Чехия и Унгария не са купували грипените които ползват, а са взети на лизинг> Бразилия се е съгласила, защото СААБ им е разрешил да си ги произвеждат сами> ЮАР все още си чакат част от самолетите и като цяло имат изключително изостанала изтребителна авиация и това са първите им сериозни самолети от такъв тип> Тайланд се е ориентирал към бюджетни решения,а не към качество
159
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после интернет пространството се изчисти от копейкаджии. Няма пари от Русия и се виждат ясно нагласите. 90% от писалите тук виждат другаря Гумена Глава в цялото му безсилие и безсмислие. По-безсмислен човек не сме имали на такава висока длъжност. Този е срам за цялата история на Президентската институция. Не харесвах като цяло Плевнелиев и въпреки начина му на изразяване, той заемаше изцяло смислени в дългосрочен план позиции. Радев млъкни най-после!
158
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до170Не засягай темата с децата, че са един дол дренки.Георги Лъчов Иванов и Георги Руменов Радев са непрекъснато забъркани в някакви скандали.Хвани единия,удaри другия.Такива ми ти работи.
157
3
 
8
 
! Отговори
До 170 преди 3 години
Безогледно се краде вече 75 години, той сега ли чак разбра? Не е много умен тогава.
156
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 164 Да ама тия Грипени сега щяха да бъдат вече в небето на България а не на чертожната дъска !!!
155
1
 
8
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
Иска да е като Тато си, поне 35 годинки на власт.
154
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът проспа златна възможност да изпъкне като спасител на нацията, ако беше свикал Кризисния щаб , а не да остави друг да оглавава НОЩ.Много отвисоко ни гледа тоя човек.Нали е летец. Виждаме му се малки с битовите си тревоги.
153
8
 
6
 
! Отговори
Геш преди 3 години
До GGТой не само че е *** ами и е *** и със своя нарцисизъм дотолкова беше самоуверен че ще изберат Цецка че обеща ако не я изберат да си подаде оставката както и стана - така че за никакъв подарък не става дума !!!
152
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото му писна да гледа как безогледно се краде.Как се строят къщи за тъщи,как корумпета от властта се изпращат консули в Испания,как други си купиха апартаменти на занижени цени,как един гербер-Кр.Велчев си е купил самолет за милиони,как синчето наркоман на Лъчо мозъка участва с дрогирания си авер в покушението срещу Милен.Как тоя,който е начело на властта и на тия,които изброих купи на приятелката си къща за милиони в Барселона,и т.н.Как да не ги критикува.Те са за съд,не за критики.
151
8
 
13
 
! Отговори
ВТОРИ МАНДАТ преди 3 години
ТВЪРДО НЕ