Агенция "Разузнаване" ще събира информация за хибридни атаки

Междуведомствено контратерористично звено ще бори престъпността
24
Агенция "Разузнаване" ще събира информация за хибридни атаки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сред дейностите на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) изрично се включва придобиването на информация "за хибридни атаки и асиметрични рискове и заплахи". Това реши парламентът като прие окончателно промени в Закона за ДАР.

С промените се разширяват параметрите на обработване на информацията, прибавя се и дейност по "организиране и осъществяване на собствени комуникации за разузнавателни цели" и вътрешноведомствен обмен.

С преходни разпоредби през Закона за противодействие на тероризма се създава междуведомствено контратерористично звено, в което ще участват представители, определени от ръководителите на МВР, ДАНС, Държавна агенция "Разузнаване", служба "Военна информация" при Министерството на отбраната, Агенция "Митници" при Министерството на финансите и от главния прокурор.

Това звено ще е разположено в ДАР, а редът и организацията му на дейност ще се урежда със съвместна инструкция, издадена от ръководителите на всички тези служби, чиито представители участват в него.

С преходни разпоредби към закона се предлага и допълнение в Закона за ДАНС, с което на органите на ДАНС се дават правомощия "да извършват проверки за установяване на самоличността на лице при задържане, разпит, предупреждаване, призоваване и образуване на административнонаказателно производство".

Установяването на самоличност ще се извършва през представяне на лична карта, свидетелски показания или по друг начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Излиза Урсула и казва мониторинга остава, сиреч МЕХАНИЗМА ПРОДЪЛЖАВА. Значи атаката е директа, излиза в 5 сайта и 3 телевизии вече е хибридна. Пише се доклад под формата на обобшение на печата и Разузнаването е изпълнило задачата
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички от медиите са хибридчиции.
16
1
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
България не е заплашена от тероризъм !!! ,,Нас дюнера ни пази,, /Бойко Методиев Борисов/ !!!
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече ще трябва да пишем така:Обичам Бойко! Потичам целия като си помисля за неговата стабилност и умения! А майка ми е щастлива с огромната си пенсия от 150 евро и ги дарява за Герб!
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега вече я втасахме. От чужбина всичко може да се характеризира като хибридна атака, особено ако идва от Русия, според кефа на управляващите, а ДАНС ще предупреждава с протокол дори за мнения във Фейсбук, които се характеризират като тепрористични, заплашващи сигурността и т.н. Те до друга информация трудно достигат.
13
0
 
18
 
! Отговори
Спокойников преди 3 години
Престъпност,тежка корупция по всички етажи на днешната власт,това констатират днешните управници в ЕС.Те не желаят нито целувки,нито прегръдки,подмазвания, лигавене и т.н.Ако тези не си тръгнат през пролетта на идущата година,държавата ще удари най-долното дъно на мизерията.Иванчева за измислени "престъпления" й е..ха майката.Горанов пет години бил свидетел на големите крупни далавери,за него Гешев каза:Нямам сведения за престъпления,значи него не го пипам.Африканска провинция е днешна BG!
12
0
 
16
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
Преди година попаднах на предложение във Фейсбук,американското посолство в Бг.Написах моето мнебие,за мУйстафа,юеса,американаките летци,постоянните им войни и конфликти по света,дирижирането на цялата световна политика в тяхна облага и.т.н.Топно след 5минути профила ми бе забанен форевер от фейсбук.Не че ми е жал,просто за кво иде реч!
11
0
 
12
 
! Отговори
руски хакер преди 3 години
Умряф от страх..усещам движение от ляво на дясно в крачолите!
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се усещам накъде ще се насочи фокуса на силовите структури, след дефиниране на отговорности и ангажименти на различни ведомства, по проблема.А Вие.?
9
0
 
15
 
! Отговори
Мразя ФАЩ преди 3 години
Мразя ФАЩ,нато и предателите работещи за тях ето ви една "хибридна " атака американски слуги !Режима на герб се упрвавлява и ръководи от ЦРУ.Българските служби са инфилтрирани и подчинени на световния терорист ФАЩ!ПОлудявайте колониални пудели!
8
13
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен ..........Какво е хибридна атака ?................Е това с 5G, ваксината на Б. Гейтс и другите руски глупости..........................
7
1
 
20
 
! Отговори
превод в ефир преди 3 години
Ако споменете във фейсбук ,че Горанов е КОРУМПИРАН rъзот Държавна Агенция Разузнаване ще ви посетят защото това е хибридно клатене на премиерският стабилитетНе случайно го активизират сега това - когато всички са недоволни от тъмните сделки между Горанов и Божков
6
1
 
11
 
! Отговори
тумбалалай преди 3 години
Тия да внимават с хибридните атаки и асиметричната толерантност,че ако организираната престъпност ги погне,направо не ги виждам тия чиновници!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименХубрид ,определение - Организъм, получен в резултат от кръстосването на различни видове, сортове, раси и др.; ***, кръстоска.Например хибридни домати. Хибридна овца.Асиметрични е обратното на симетрични - който е лишен от симетрия
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общо взето ще следят за неудобни коментари по социалните мрежи и новинарските сайтове като този, скука. Далеч по-интересно би било да ги видиш как се катерят по гори, скали и сокаци. Но трябва хибридният атакуващ да прояви талант и да успее да им разпали въображението до такава степен, че това наистина да се случи.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще събират информация за нещо което не разбират какво е. атаката си е атака ама са и лепнали етикет хибридна за да звучи зловещо. Смятайте сами какъв им е умствения потенциал.
2
2
 
16
 
! Отговори
malo преди 3 години
***. навсякъде е пълно с турски шпиони, тия ще ми борят хибридни атаки. сиреч, ще се борят с вятърните мелници.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е хибридна атака ?