"Воля" иска: Държавните бензиностанции - на държавни земи

Няма да има взрив на цените на имотите, ако се действа правилно, смята Пламен Христов
21 май 2020 23:00, Красимир Ангелов
16

След като властта предложи да се създадат държавни бензиностанции, сред обществото забушуваха различни реакции. Заговори се и за взривяване на пазара на имоти, тъй като има два основни компонента при определянето на стойността на една бензиностанция - цената на земята и цената на съоръженията.

Депутатът от "Воля" Пламен Христов заяви пред "Денят ON AIR", че такава опасност няма да има, но само при правилно създаване, управление и контрол.

Още по темата
"Не би следвало да има сътресения нито на пазара за имоти, нито проблеми с нарушаване на интересите и принципите на свободната конкуренция в страната", посочи той.

Христов разясни, че ще е необходимо да се построят между 50 и 100 бензиностанции. Те ще струват не повече от 200 млн. лв. А за да се избегне качване  на цената на земята, на която ще се строят бензиностанциите, може да се използват държавни земи.

"Държавата притежава много държавни имоти, които могат да се използват за създаването на такива бензиностанции. Не е решаващо мястото, а цената", обясни той пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла Европа минава на ел транспорт, ние строим бензиностанции.Да строят ел зарядни станции!
13
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
поредното порно на властта,с вашите пари,на земята на дедите ви еничари ще градят бензиностанции,които вие през данъците ви ще финансирате/за да назначат техни авери плащащи им изборите/като ви лъжат,че цената на горивата ще паднат....те и сега имат тази възможност да ги свалят,ама им дреме...търсим схеми да ви грабим..ама ни финансирайте...***...това ви казват
12
2
 
9
 
! Отговори
Д преди 3 години
Абе вие луди ли сте? Очевадно е, че партиите искат да си създадът още една хранилка. 100 бензиностанции по 10000 печалба, ей ти милионче на ден за папкане!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато метро направиха магазина в младост , две години по късно , едни "бизнесмени" туриха табела българския отговор и почнаха да строят боила. След като го построиха се оказа , че българския отговор е жалък и боила фалира и се разпродаде на офисчета .Тези които правеха България значима взеха по едно куфарче и се махнаха. Тука взеха властта продажници и мижитурки.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дошъл съм от село и ще си да на село селото мее родило и се гордея с това
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти може да кажеш на всички че съм бавен нелоялен нетактичен дошъл от село а ти откъде доиде от гората принципно явление бе да биеш цените в град Ловеч със 100 лева но се надявам силно институциите да си свършат работата а дотогава всички знаят кои как си изкарва хляба нали костов
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А и да не забравиш приятелката от детските години по любов тоя беибият любовник заради него може би аз не съм получил нищо тои стана в место мен защото допуснах грешки по онова време никога нее късно има една приказка много мразя нещо да ми се натяква всички ние знаем и насилствено се опита същия тоя да ме скара с братовчедка ми така сега ще ти покажа какво знам аз а не ти знам това което ще направя е че ми писна дасе занимавам с вас
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега жената се готви трескаво за морето а аз кога на пенсия нито женен нито нищо и тъкне омраза няма пари сигорно като я гледах оня ден такова жалко състояние просто хора се смаях но винаги си казвам има горен явно *** ията дае бедна нея оставя какво няма къща апартамент коли жипове е деца роднини е утре може да образува каквото доиде
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така няма ли дасе краде повече и като се се натискате за държавно ще почне да ми налива калпава газ или бензин частника контролира всичко а така се поражда картел оня краде не му дреме и и кво казват няма втора ръка коли втората ръка ще доиде кажете ми въздуха им пречел коли има достатъчно народа му писна от глупости коли има за десет години и знаете ли защо като дадохте пари на тия дето се пребиват какво жип за 50000 на любовницата си подарил е за тия ще зема пет но нямам любовница няма Гърция
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен (5)Файда винаги има. Или започват да "отчисляват", или ги ликвидират. Това е, защото има ред. Сега е поставена друга линия на приоритизираните ценности. Линията се свежда до изчистването на "тайните" сдружения. Бивши ДС кадри, масонски ложи, адвокатски ОПГ.Не, не че не отчисляват, опазил ме Бог! Даже са готови и всичко да дадат, само да ги има.Да де, ама идеята е да ги няма. Изчерпиха се.Да му е "евтино" на народа е вредно, но може временно да кяри, до изчистване на терена.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен (4)Към Лукойл и към петролния картел в България не е наложен пълен контрол до момента, както и към енергийните, хранителните и пр. картели. КЗП запечатва разни катакомби, ама няма никаква файда. Нека да видим дали фантазиите на утопистите ще станат факт.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ЛУКОЙЛ спокойно и елементарно се налага контрол. Държавните бензиностанции не го ползват като доставчик. Неговата верига губи клиенти. Вальо Златев или поляга на партията, или му провеждат поредица от активни мероприятия.Свършва колективната сила. Масони, Путинисти, ЛГБТ... Сега е в ход хибридна атака, с хаотичен произход. Война на логиката. Показва ти се, че си бил силен само в защитеното от групата пространство и си нищо (пърхот), когато те атакуват на НЛП ниво.Така и трябва да е. ;)
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На сина ми, докато още беше тук (в БГ), му пълнеха резервоара на пежото (бензиново), за "колкото даде". Той даваше 50 лева, защото толкова можеше да си позволи. Ученик 12-ти клас.Абсолютно никакво значения нямаше, че за да си напълни резервоара, минаваше през стотина метра "обработваема земеделска земя".И има смисъл от държавни бензиностанции. Ликвидация на маргиналите или излизането им на светло е достатъчен смисъл.За цената на земята. Познавам едни, дето си купиха терени от "магистрала".
1
4
 
8
 
! Отговори
noname преди 3 години
Няма смисъл да се строят държавни бензиностанции, след като имаме май-много (частни де, след като отдавна държавният "Петрол" беше приватизиран, незнайно защо) в Европа, може би и в света на глава от населението. Например последните в София са през около 200-300 метра. На Лукойл не може да се наложи контрол, какъв смисъл има от това да се потрошат доста кинти в криза, само да се докаже една фикс идея?