50 души напуснаха партийните редици на ГЕРБ – Видин

Какво е породило масовото напускане?
23 май 2020 20:51,
83
50 души напуснаха партийните редици на ГЕРБ – Видин
Снимка: БГНЕС/архив

Отлив от редиците на ГЕРБ – близо петдесет души от Видин и региона заявиха отказ от членството си в партията, съобщава bTV.

Още по темата

Сред тях са ключови фигури от общинското ѝ ръководство, заемали доскоро и централни постове на местно и държавно ниво. Членството си в ГЕРБ отказват бившият областен управител Албена Георгиева и бившият кмет на Видин Огнян Генков. Преди това и двамата се оттеглят първо от общинското ръководство.

„Няма как да се съглася с работата на местното ръководство, всъщност местното ръководство работеше против принципите на тази партия, няма как да остана член“, уточни Георгиева. А според Генков – всичко, което се е случило по време на местните избори миналата година, е било предателство, спрямо устава на политическа партия ГЕРБ.

Напрежението в редиците започнало от кампанията за местните избори. „Те са получили през това време доста сносна политическа реализация. В момента, в който тази реализация не е факт, те си тръгват. Явно ще я търсят на друго място“, отговори ръководителят на ГЕРБ-Видин Емилиян Енчев.

Партията напускат и двайсетина души от Капитановци, сред които и кметът на селото. Оттегля се и един от най-младите в редиците ѝ. „Бързо бях разочарован от политиката – в частност това, че се вменява на определени хора как да се гласува в Общински съвет“, посочи Калин Каменов.

Ръководството на ГЕРБ съзря в казуса външна амбиция. „Разбира се, тук прозират, може би, неудовлетворени политически амбиции. Не само на членове на ГЕРБ-Видин, но и извън нея. И много интересно е, че в молбите за напускане никъде няма мотиви“, каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя добави, че структурата пък се представила неубедително на последния вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Десен бесенСептемврийското възстание е оргазинирано и вдигнато от земеделците,червените или комунистите нямат нищо общо с това възстание,това е лъжа,става деветоюнския преврат и свалят законнто правителство,започват репресиии и вследствие и отпор на тези репресии се вдига Септемврийското възстание от земеделците,но освен земеделците,участва и целия народПо време на възстанието след това започват нови жестоки репресии срещу участниците във възстанието,учете си истинската история,а не фалшива
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цв.Цв. работи.
44
9
 
24
 
! Отговори
Десен бесен преди 3 години
До 55. Целият Северозапад е червен и чака някой да го "оправи". Проблемът е в липсата на инициативност и мааалко пазарно мислене. Очаквам да си организирате ново Септемврийско въстание. Дерзайте. Червената идея още е жива... Успех!
43
5
 
32
 
! Отговори
Молба преди 3 години
за напускане....тая Караянчева е куха като празна тенекия за сирене. Лелче, заявили са желанието си, не ти се молят! Като те чуя да говориш и ми се иска да ти говоря на "***".
42
10
 
28
 
! Отговори
Северозабравен от Б. преди 3 години
ГЕРБ нямат място не само във Видин, но и в целия северозапад! След като ние нищо не значим за тях, и те нищо не значат за нас!
41
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАБЛЮДАВАЙТЕ В КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ ОТИДАТ,ТАКА ЩА РАЗБЕРЕТЕ КОЙ ПЛАЩА ЗА ГЛАСОВЕ
40
10
 
28
 
! Отговори
Тикквоча преди 3 години
и прозападната му полицейска хунта - ОСТАВКА И СЪД !!!няма да ти се размине тази карантина гаддино крадлива мутренска !!!!!
39
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омръзна ли ви Боковата тирания? Ще ви омръзне, как иначе? Човекът е създаден, за да бъде свободен, а не да робува на някакъв *** тиранин мафиот.
38
5
 
42
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Бързат да се измъкнат сухи
37
24
 
13
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Радев е виновен
36
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видинлии да ги запомнят и никога да не им дават път в политиката,защото това са ветропоказатели винаги са с партията ,която е на власт и като усетят ,че кораба потъва и бягат....Между другото в Герб са само такива и най-вече са комунисти от БКП ! инак най-големите "демократи "
35
6
 
50
 
! Отговори
мичмана преди 3 години
Корабът герб потъва равномерно, вода има за всички.
34
2
 
32
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-46 ,прав си за Видин,че са от бсп,но вожда ви бойко е от БКП.
33
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че те там всичките по видинско са все от бсп бе :) Тия са се пробвали да изкарат некой лев от ГЕРБ, че бсп-ту умрело, ама не им се отворил парашута!
32
1
 
8
 
! Отговори
Вярваме Ви! преди 3 години
Родени като репичкиИзрастнали като ръпониРаботили до изпиронясванеИ когато да затиквеят къде пръцаментата у софето след една активна среща скурана вируса ги фатъ кихокашлйяотнана и све ойде у донауууриверо, майнъ, филибето въз грандМути Зеенлих Бащьонише детухлен оусгеброкен баш1
31
4
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...местното ръководство работеше против принципите на тази партия..."---Ама те, герберчетата, и принципи ли имали? Да не би местното ръководство да е намалило или, недай боже, спряло да краде? Дааа, това наистина не е в принципите на ГЕРБ!"Началото на края" или "Края на началото"? Ще видим! Няма да се изненадам, ако се окаже, че Цвък играе някаква игра.... Ще видим!
30
2
 
35
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Други достойни червени другари ще ги сменят,те са на всеки километър.
29
1
 
19
 
! Отговори
есенция преди 3 години
" Никой не ви е молил да ни лекувате, ние си имаме лични лекари."
28
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
все повече се събуждат !
27
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А според Генков всичко, което се е случило по време на местните избори миналата година, е било предателство, спрямо устава на политическа партия ГЕРБ.------И досега си мълчал?