50 души напуснаха партийните редици на ГЕРБ – Видин

Какво е породило масовото напускане?
23 май 2020 20:51,
83
50 души напуснаха партийните редици на ГЕРБ – Видин
Снимка: БГНЕС/архив

Отлив от редиците на ГЕРБ – близо петдесет души от Видин и региона заявиха отказ от членството си в партията, съобщава bTV.

Още по темата

Сред тях са ключови фигури от общинското ѝ ръководство, заемали доскоро и централни постове на местно и държавно ниво. Членството си в ГЕРБ отказват бившият областен управител Албена Георгиева и бившият кмет на Видин Огнян Генков. Преди това и двамата се оттеглят първо от общинското ръководство.

„Няма как да се съглася с работата на местното ръководство, всъщност местното ръководство работеше против принципите на тази партия, няма как да остана член“, уточни Георгиева. А според Генков – всичко, което се е случило по време на местните избори миналата година, е било предателство, спрямо устава на политическа партия ГЕРБ.

Напрежението в редиците започнало от кампанията за местните избори. „Те са получили през това време доста сносна политическа реализация. В момента, в който тази реализация не е факт, те си тръгват. Явно ще я търсят на друго място“, отговори ръководителят на ГЕРБ-Видин Емилиян Енчев.

Партията напускат и двайсетина души от Капитановци, сред които и кметът на селото. Оттегля се и един от най-младите в редиците ѝ. „Бързо бях разочарован от политиката – в частност това, че се вменява на определени хора как да се гласува в Общински съвет“, посочи Калин Каменов.

Ръководството на ГЕРБ съзря в казуса външна амбиция. „Разбира се, тук прозират, може би, неудовлетворени политически амбиции. Не само на членове на ГЕРБ-Видин, но и извън нея. И много интересно е, че в молбите за напускане никъде няма мотиви“, каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя добави, че структурата пък се представила неубедително на последния вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
50
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Да се връщат при нас !!!
5
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите какво ли не правят......
4
71
 
14
 
! Отговори
само Герб преди 3 години
Следващите избори пак ще ги спечелим!
3
8
 
83
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Мишките напускат потъващата гемия на шайката !
2
9
 
90
 
! Отговори
:-) преди 3 години
А дано да се случи същото и в други части на страната!
1
8
 
93
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Хубава новина, ГЕРБ се цепи.