Сачева за Манолова: Действията й са популизъм и демагогия

Социален работник се е заразил с коронавирус
Обновена: 23 май 2020 18:44 | 23 май 2020 18:15,
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обвини лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в популизъм и демагогия, съобщи БНР.
Още по темата

"Госпожа Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт не за първи път. Аз гледам на тези протести с тъга, защото част от протестиращите са сезонни работници с временна заетост - да протестират и това в голяма степен обезсмисля демокрацията. Всъщност най-големият вирус не е в момента Covid-19, а вирусът на демагогията и на популизма, с който трябва да се борим, защото там няма да ни помогнат маските, ръкавиците, карантината. Там ще ни помогнат книгите и знанията", заяви социалният министър Деница Сачева.

Министър Сачева допълни, че 24 000 микро и малки предприятия вече са кандидатствали за помощ в размер на 97 милиона лева.

По-рано днес на протест пред Министерския съвет Манолова обяви готовност да се яви на парламентарните избори с план за 19 месеца и 19 мерки против кризата, свързана с коронавируса.

Имаме случай на заразен социален работник от „Социален патронаж“ в Ловеч, допълни социалният министър Деница Сачева.Тя посети дома за стари хора „Дълголетие“ в столичния квартал „Дървеница“, където провери как се изпълняват мерките и подари на обитателите му книги в навечерието на 24 май.

Тя посочи още, че до момента са направени 11 000 теста за коронавируса в домовете за стари хора и резидентните социални услуги.

„98 са заразени. 52 са потребителите на социални услуги, които са заразени. 13 смъртни случаи имаме, те са основно във Видин - в дома в село Гара Орешец и в Кула. Останалите са заразени социални работници и персонал в социалните услуги. От днес имаме случай на заразен социален работник от „Социален патронаж“ в Ловеч“, обяви тя и уточни, че той е изолиран и заболяването при него протича леко, но ще остане под карантина 28 дни. Министърът уточни още, че са намерени контактните лица и се изследват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
14
 
9
 
! Отговори
Жълто,та леко кафяво преди 3 години
Друго си е кадър *** Московския институт по историчско-политичеса демагогия да основе българска партия и да се изтапани с мегафон на жълтите павета, пред жълти медии, да хвърля жълто през устата и аудпуха и да циври как й дръпнали кокала, който и обещали когато се качвала на влака за Москва.
101
3
 
14
 
! Отговори
Хорни Катър преди 3 години
И тази е секси,...но Ангелкова ми е на сърце!
100
1
 
2
 
! Отговори
???? преди 3 години
До 199Интересно каква ли е твоята фамилия?
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
рептилете идаттттт
98
6
 
12
 
! Отговори
радев преди 3 години
Моля протестите да започват след 14.00 часа, че ме будят
97
12
 
14
 
! Отговори
нмкгждг преди 3 години
То на таяСачева и името и едно такова....все едно че човек си секне соп....те!Бойю откъде ги изкопава тез незнам!?
96
17
 
14
 
! Отговори
А бре преди 3 години
ГЕЛЕ,що не озаптиш Майчето,да гледа внучето,а не да развява проскубаната си грива по мегданите!
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаТо ако беше само ПроСоТо.........над 100 ника има това шиле:)
94
1
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 103 Просото е това според мене:):):):)
93
8
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-81 абе ***,от управлението на ,твоето достатъчно трупове има,затова не плаши хората,че ако падне тиквата,ще има трупове,българския народ,казва,стига на мутренското управление на ,милата ни ,България,която достатъчно страда ,от безхаберно управление, и хвалби колко сме добре.
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е на Варгчо -Адриан николов да му нахулим страпоня.
91
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да линчуваме руските ***.
90
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да махнем *** от управлението.Много ***,много нещо.И все по-дебели стават.Време е да се помисли за мандатност в политиката.Няма незаменими.
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шуменското страпонозависимо шиле пак се е наело :) "Едно към едно", "Помнещ", "бългъраин", "Христо Христов"...................и прочее...... :)))) Скудоумник.
88
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбе ти сляп ли си веееееее,напиши "ислямска държава" в нета и цъкни на картинките да им видиш знамената и символите и след това виж знамената и символите на протеста на Мая!Гласуваш за Мая - гласуваш за ИД!
87
5
 
15
 
! Отговори
Едно към едно преди 3 години
Министър сачева се трайно се вписва телесно в образа на преуспелия политик! И расте!
86
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЯвно последните години и хапчетата не си си вземал...ПП. Мислех, че плевнелиев е един връх на евроатлантическата шизoфрpeния, но ти трупаш камъни отгоре!.....................И кой предлагаш? Мая с разветите знамена на ислямска държава?Ами не,не мога да гласувам за нея,нито за чалгаря,за всеки друг може.
85
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 87Между Манолова и ИД има толкова връзка, колкото връзка има между краля на Швеция и австралийските аборигени!Напълно вярно, нищо общо, но троловете на ГЕРБ си измислят всичко, само да му го вдигнат на Бойко (падналия рейтинг).Каква връзка има ГЕРБ обаче с ИД не стана ясно?ГЕРБ май имат връзки с израелците доколкото знам?Някакви връзки имат, не знам доколко са стабилни обаче.
84
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До каминоКакво ме интересува каква е Мая,когато тя е вредна за България,на мен ми е по-важна България и хората,а не личните интереси на Мая,която работи срещу България и населението!
83
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко ги тресе шубето тия от ГЕРБ, затова са активизирали тролицията по форуми и новинарски сайтове!Страх ги е, че имат конкуренция на властта и може да паднат!