Сачева за Манолова: Действията й са популизъм и демагогия

Социален работник се е заразил с коронавирус
Обновена: 23 май 2020 18:44 | 23 май 2020 18:15,
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обвини лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в популизъм и демагогия, съобщи БНР.
Още по темата

"Госпожа Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт не за първи път. Аз гледам на тези протести с тъга, защото част от протестиращите са сезонни работници с временна заетост - да протестират и това в голяма степен обезсмисля демокрацията. Всъщност най-големият вирус не е в момента Covid-19, а вирусът на демагогията и на популизма, с който трябва да се борим, защото там няма да ни помогнат маските, ръкавиците, карантината. Там ще ни помогнат книгите и знанията", заяви социалният министър Деница Сачева.

Министър Сачева допълни, че 24 000 микро и малки предприятия вече са кандидатствали за помощ в размер на 97 милиона лева.

По-рано днес на протест пред Министерския съвет Манолова обяви готовност да се яви на парламентарните избори с план за 19 месеца и 19 мерки против кризата, свързана с коронавируса.

Имаме случай на заразен социален работник от „Социален патронаж“ в Ловеч, допълни социалният министър Деница Сачева.Тя посети дома за стари хора „Дълголетие“ в столичния квартал „Дървеница“, където провери как се изпълняват мерките и подари на обитателите му книги в навечерието на 24 май.

Тя посочи още, че до момента са направени 11 000 теста за коронавируса в домовете за стари хора и резидентните социални услуги.

„98 са заразени. 52 са потребителите на социални услуги, които са заразени. 13 смъртни случаи имаме, те са основно във Видин - в дома в село Гара Орешец и в Кула. Останалите са заразени социални работници и персонал в социалните услуги. От днес имаме случай на заразен социален работник от „Социален патронаж“ в Ловеч“, обяви тя и уточни, че той е изолиран и заболяването при него протича леко, но ще остане под карантина 28 дни. Министърът уточни още, че са намерени контактните лица и се изследват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
7
 
11
 
! Отговори
камино преди 3 години
Всеки срещу всеки, една добра дума никой за никого - ега ти хората и държавата. Каквато и да е Мая Манолова - уважавам смелостта и, интелигентността и. Тя е една умна жена, не познава думи като ***, мисирка и прочие...или вие сте свикнали тях да чувате ? Наскачали всички като гарвани - инае чаткате по клавиатурите срещу властта, а ви няма на площадите...тикви сте това е.
81
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми Майчето и хората на протеста директно си развяват черните знамена и символите на ислямска държава,сляп ли си?Ще ти извадят очите,не мога да бъда предател на държавта си и да гласувам за Мая!
80
2
 
9
 
! Отговори
безпартиен зрител преди 3 години
здр министър Ананиев разреши театралните постановки на открито..ха.ха
79
15
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
На следващия протест... - ще доставя на Майчето тоалетна чиния... - сериозно говоря...
78
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименБаща ти затуй ли 89та, също като плевнелиев, смени тошо с луканов?!Аман от кyxи лeйки..............................Аз никога не съм бил партиец,нито през соца,нито сега,нито пък имах годините през соца, че да бъда партиец,но баща ми,дядо ми,майка ми и други роднини бяха избити през последните години,защото защитих ГЕРБ и държавата.
77
15
 
7
 
! Отговори
галева събрала преди 3 години
Галева събрала 100 души - голяма новина. По-добре да си гледа проскубаната прическа. Защото дори не може да свърже две изречения, ами наизустява някакво написано текстче като другия ***. Гледайте интервю на Манолова при Слави Трифонов - въпрос.... -следва отговор: Ъ... ъ... ъ....
76
6
 
17
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 81Ми добре, всеки има право на собствено мнение. Но не ни задължавай всички да мислим като тебе. Американският президент рекламира хлорохина като ефикасно лекарство срещу заболяване от коронавирус. В аптеката лекарството го продават с рецепта от лекар, това че американският президент го препоръчва нищо не струва.Така и това което казваш ти не струва нищо, ще си гласувам за когото си искам, но НИКОГА ЗА ГЕРБ И БОЙКО!При Бойко има трупове и ги виждаме.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "българин" 80Варгчо? Страпоня как е?
74
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинАми точно това ще последва - трупове,ако падне правителството,това не е измислица,а е истинаКойто обича България,ще застане зад правителството,който иска трупове и кражби,ще застане против него и държавата ни!
73
9
 
15
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 73Мда. То и генерал Майтапчийски, приятелят на Бойко, ни хипнотизира със същите думи.Знам, знам, ще има чували с трупове ако Бойко не е на власт и не управлява България нали така? Аз знам, че майките вече така плашат непослушните си деца вечер, когато не искат да си лягат да заспят: Те казват "Лягай си веднага, щото ще дойде Коронавируса с чувала в който ще те сложи и ще те отвлече!"Така и ако Бойко падне - тогава ще настъпи народно веселие, вярвай ми!!!Има алтернатива!!!
72
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе,не ни е страх от тая противна,алчна личност Мая,тя е ВРЕДНА за България и населението и развява знаците на ислямска държава!Не мога да гласувам за ИД и Мая!
71
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73Това Муфгачийски ли го каза или свети Бойко или Доган паша ? Кой ,Кой ? а може би ти мишката на Бойко ?
70
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко много често си изпуска нервите напоследък сега като е видял протеста пак ще е същото и Доган няма да може да го успокои.....
69
2
 
9
 
! Отговори
ххх преди 3 години
До Кой плаща за протестКой в тая държава може да открадне и два лева без да му се позволи и да без да отчете процент?
68
10
 
12
 
! Отговори
политическа амнезия преди 3 години
Помни ли Мая народната любов преди години....ха.ха.ха"Дъжд" от домати, жива верига блокира депутати и министри в НС"Мая Манолова се опита да говори с протестиращите, докато беше обградена от тях, полицията и журналисти. Тя направи няколко опита да се приближи, но летящите домати, яйца, включително и един кроасан, принудиха полицията да изтеглят социалистката.
67
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименА ти разбираш ли,че тук не става дума за Бойко,а за държавата ни?!Падне ли ГЕРБ в България ще стане страшно и ще има терор,убийства,ще потопят България в кръв!
66
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко нещо си има начало и край. Дори Слънцето един ден ще си изчерпа ядреното гориво, ще се превърне в червен гигант докато накрая умре. Тогава само Свети Бойко няма да спре да свети и да грее, той ще продължи да ни свети и да ни грее! Той може да спре Слънцето, защото без Свети Бойко Слънцето може да погълне Земята и животът на нашата синя планета да изчезне. Затова, гласувайте за Свети Бойко, защото Слънцето ще умре след 5 милиарда години, а Свети Бойко е вечен!!!
65
12
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Честно казано и двете са противни колкото си искаш, но сачева е по-малко умна.
64
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато мислите за "благодетеля" Борисов не го разделяйте от Доган -тия двамата са едно и също тяло ,една и съща ненастина акула довела България до пълна разруха и народа до най-срамните позиции във всички международни класации ! Българи ? ? ?
63
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 66ТО ПЪК С БОЙКО ЕДНО ЩАСТИЕ....СПРИ СЕ БЕ БЕЗРОДНИК ТАКЪВ ! МАЯ БИЛА КОМУНИСТКА А БОЙКО ОТ СЪЩАТА МАЙКА И С ГОЛЯМА ЛАКОМИЯ. НЕ ИСКАВМ ПО-ВЕЧЕ ДОГАН И БОРИСОВ ДА МИ БРОЯТ ЗАЛЦИТЕ ЗА ДА СИ ЗАДОВОЛЯТ СОБСТВЕНАТА ЛАКОМИЯ !