Сачева за Манолова: Действията й са популизъм и демагогия

Социален работник се е заразил с коронавирус
Обновена: 23 май 2020 18:44 | 23 май 2020 18:15,
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обвини лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в популизъм и демагогия, съобщи БНР.
Още по темата

"Госпожа Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт не за първи път. Аз гледам на тези протести с тъга, защото част от протестиращите са сезонни работници с временна заетост - да протестират и това в голяма степен обезсмисля демокрацията. Всъщност най-големият вирус не е в момента Covid-19, а вирусът на демагогията и на популизма, с който трябва да се борим, защото там няма да ни помогнат маските, ръкавиците, карантината. Там ще ни помогнат книгите и знанията", заяви социалният министър Деница Сачева.

Министър Сачева допълни, че 24 000 микро и малки предприятия вече са кандидатствали за помощ в размер на 97 милиона лева.

По-рано днес на протест пред Министерския съвет Манолова обяви готовност да се яви на парламентарните избори с план за 19 месеца и 19 мерки против кризата, свързана с коронавируса.

Имаме случай на заразен социален работник от „Социален патронаж“ в Ловеч, допълни социалният министър Деница Сачева.Тя посети дома за стари хора „Дълголетие“ в столичния квартал „Дървеница“, където провери как се изпълняват мерките и подари на обитателите му книги в навечерието на 24 май.

Тя посочи още, че до момента са направени 11 000 теста за коронавируса в домовете за стари хора и резидентните социални услуги.

„98 са заразени. 52 са потребителите на социални услуги, които са заразени. 13 смъртни случаи имаме, те са основно във Видин - в дома в село Гара Орешец и в Кула. Останалите са заразени социални работници и персонал в социалните услуги. От днес имаме случай на заразен социален работник от „Социален патронаж“ в Ловеч“, обяви тя и уточни, че той е изолиран и заболяването при него протича леко, но ще остане под карантина 28 дни. Министърът уточни още, че са намерени контактните лица и се изследват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Бойко и Доган ! О С Т А В К А ! АКО НЕ СПРАТ ДА КРАДАТ ЩЕ СЕ ЗАДАВАТ ОТ ЛАКОМИЯ ТИЯ ДВАМАТА И ДЯСНАТА ИМ РЪКА ПЕЕВСКИ !
61
9
 
8
 
! Отговори
сладко преди 3 години
мая "независимата" президент, "загрижена" импексова премиер, славчо секретар говорител, копейкин организатор, петков съветник! два вестника, бивол и боец! съветска телевизия, само в петък западен филм. опашки за хляб, режим на ток и вода 3:3,......., вечер преди лягане целуваме портретите на гошето димитров и васко коларов, сутрин благодарим на митето благоев. държава мечта!
60
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хора,които са готови да танцуват върху краха на държавата ни и върху кръвта на населението,за да се домогнат до властта и за да не ги осъдят за престъпленията им,точно тези хора искат властта и клатят законното правителство,без да им пука за нещастието на родината ни и трагедията която ще последва за населението!
59
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смелчагата Бойко до кога ще раздава народната пара за мишки и папагали ...Голям смелчага ама днес сайтовете са пълни с негови подлугани ! Каквото и да прави да хване Доган под ръка нали са семейна двойка и да бяха при Ердоган ! Последен валс !
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигнал до НАП !! Проверете доходите на Адриан Николов от Шумен!
57
6
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 61А ти какво предлагаш? Да гласувам за Свети Бойко?Свети Бойко, пазителят на България, който ни съветва да ядем арабски дюнери, защото те видите ли ни били пазели от Ислямска Държава?Дюнерите ни пазят, каза Свети Бойко, и всички трябва да гласуваме за него, как ли пък не!!!
56
2
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
Всеки има право на мнение. Алтернатива на властта има винаги.Власт, която няма алтернатива се нарича диктатура.
55
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой не знае какво е ислямска държава, да отвори Тубата и да види какво е,Мая с черните балони,знамена,черните фланелки с бели надписи,и черните знамена с бели надписи означава само едно - ислямска държава,гласувате за Мая - гласувате за ИД(ислямска държава),това ли искате?Аз няма да предам родината си и да гласувам за Мая!
54
1
 
9
 
! Отговори
Логично преди 3 години
СТРАХ ВЕ Е!!!
53
3
 
8
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Аве притеснявам се за тонкатъ, зозко, калеко, стрънжата и ред други гирберазки войни...Да не ги тръшна коронката бре... Или им спряха финансите?!
52
9
 
20
 
! Отговори
Тази пък преди 3 години
Савчева приказва, но нищо не може да каже. Винаги обвинява някого, но не и виновните. Типична калинка от едно отиващо си правителство.
51
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГражданинКакаво да ни е страх отМая?Тя е противна,използвачка,златотърсачка и развява знамената и символите на ИД,нея ли да избера?
50
8
 
8
 
! Отговори
Кой плаща за протест преди 3 години
До Гошо...ТъпотоЦелта на олигарсите, сгазили закона, е само една - да дестабилизират държвата, да създадат хаос и да избегнат наказателна отговорност.
49
14
 
5
 
! Отговори
Кой плаща за протест преди 3 години
До Гошо...ТъпотоТарифите за протеста, зад който официално застана обвиняемия за 1 млн.лв. Костадин Костадинов-Копейкин, са били от 50 до 150 лв. Мирните протестиращи, които са били за маса пред Народното сърбание последните два дни са прибирали по 50 лв. Едрите бабанки, докарани с рейсове от провинцията, обаче взимали двойно. Вече най-големите смелчаци с кримнинални досиета били уговаряни да се бият и да провокират униформените служители, да се окървави протеста и да настане хаос. За такива-тарифата била 150 лв.Целта на олигарсите, сгазили закона, е само една - да дестабили
48
11
 
4
 
! Отговори
toto преди 3 години
До баба мараТва го слушахме вече. Даже и така да е, и един глаз повече прави победителя РЕДОВЕН!!! Или искаш да кажеш, че резултата Барселона - Байерн Леверкузен, завършил с 3:2 трябва да се промени, понеже тия от Байерн били повече, а и викали повече. Стига сте лъгали Майчето, че може да стане Мин. предс. Омбутсман беше пика на кариерата й.Както се казва - индивида е достигнал максимума си в дадените условия. По-нагоре само ще пречи.
47
18
 
4
 
! Отговори
Кой плаща за протест преди 3 години
До Гошо...ТъпотоВасил Божков и Цветан Василев развързали кесиите, за да дестабилизират държавата Забегналите в чужбина олигарси Цветан Василев, който открадна 5-6 млрд. от КТБ, и Васил Божков, който е обвиняем за 700 млн.лв., са развързали кесиите, за да опитат да дестабилизират държавата. По оперативна информация на службите, са давали по 150 лв. на калпак, на всеки, който окървави протеста на Копейкин и влезе в бой с полицията.
46
6
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Страх ги е от Мая! И като цяло от надигащото се неодобрение към правителството.
45
6
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Сачева,Сачева,много ви е...плитка герберската памет.Вожда ви и...едноличен лидер,той и партиен герберски...феодал какви ги приказваще преди...първия мандат - Да запуши държавната каца да не...изтичат парите на държавата през...първите 6 месеца като вземе власта - хората взеха че му...поверваха.Колко по 6...минаха,дупките в кацата ставаха все по...големи а държавните крадци...повече.Ами само това ли е,пълен популизъм и...демагогия е власта ви и потърпевши са редовите български граждани.
44
18
 
7
 
! Отговори
toto преди 3 години
До Анонимен 46Каква Мая и Радев, ако Радев водеше хорото, все още щяхме да правим консултации, допитвания, съвети.. дали да въведем нещо. Радев е куха кукла. Кога е отговарял на въпроси на жирналисти, без да мънка, фъмка.. Конкретен отговор. Няма такъв!!!Още една типична черта на БСП. Мая нали рева, че Бойко бил свил палатките? Извини ли се, като се разбра, че тия парцали са били отвяни от вятъра през нощта? Ама и това не е , според вас. Пак казвам, стига сте лъгали женицата ММ
43
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая не я искаме,развява символите на ислямска държава на протеста си,никога няма да гласувам за нея и чалгаря Слави!