Сачева за Манолова: Действията й са популизъм и демагогия

Социален работник се е заразил с коронавирус
Обновена: 23 май 2020 18:44 | 23 май 2020 18:15,
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обвини лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в популизъм и демагогия, съобщи БНР.
Още по темата

"Госпожа Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт не за първи път. Аз гледам на тези протести с тъга, защото част от протестиращите са сезонни работници с временна заетост - да протестират и това в голяма степен обезсмисля демокрацията. Всъщност най-големият вирус не е в момента Covid-19, а вирусът на демагогията и на популизма, с който трябва да се борим, защото там няма да ни помогнат маските, ръкавиците, карантината. Там ще ни помогнат книгите и знанията", заяви социалният министър Деница Сачева.

Министър Сачева допълни, че 24 000 микро и малки предприятия вече са кандидатствали за помощ в размер на 97 милиона лева.

По-рано днес на протест пред Министерския съвет Манолова обяви готовност да се яви на парламентарните избори с план за 19 месеца и 19 мерки против кризата, свързана с коронавируса.

Имаме случай на заразен социален работник от „Социален патронаж“ в Ловеч, допълни социалният министър Деница Сачева.Тя посети дома за стари хора „Дълголетие“ в столичния квартал „Дървеница“, където провери как се изпълняват мерките и подари на обитателите му книги в навечерието на 24 май.

Тя посочи още, че до момента са направени 11 000 теста за коронавируса в домовете за стари хора и резидентните социални услуги.

„98 са заразени. 52 са потребителите на социални услуги, които са заразени. 13 смъртни случаи имаме, те са основно във Видин - в дома в село Гара Орешец и в Кула. Останалите са заразени социални работници и персонал в социалните услуги. От днес имаме случай на заразен социален работник от „Социален патронаж“ в Ловеч“, обяви тя и уточни, че той е изолиран и заболяването при него протича леко, но ще остане под карантина 28 дни. Министърът уточни още, че са намерени контактните лица и се изследват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
разликата между мая и фандъкова е 20 000 гласа в 2 милионна софия иорданкас 209 000 гласа на кого е кмет на платените индииски гласове затова се возят безмаски и билети в гр транспорт какво като мая влезе в нс писна ни от старитеиграчи сега да видим новите млади и образовани
41
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе щем нито Турция,нито Русия,а искаме България и ЕС!
40
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко най-много го е страх от силни жени и се е обградил с калинки да му е по-комфортно.
39
5
 
7
 
! Отговори
toto преди 3 години
До Анонимне бе, опитваме се да ви отворим очите да не разцепвате БСП, и без това ако Мая дръпне хора, Радев, Корнелия /тая май щяла да прави партия/... Ако стане така, няма нито един да влезе в Парламента. Това вдяваш ли до, или да ти го нарисувам? Какво стана с АБВ? Някой помни ли ги? Ама взеха от електората на ***. Другари, никой не иска да е в Парламент без опозиция, ама вие сами си правите харакири.Това ясно ли е???
38
17
 
5
 
! Отговори
toto преди 3 години
До Да бе даЕдва ли е имало фалшификации, ама след като знаеш най-добре, действай. Това е мантрата на комунистите и подобните ин: ако загубят - има фалшификации. Ако спечелят, няма. Мая се опита с тия стари мантри, ама нищо не доказа и си седна на трътката. Това си знаете, това си баете при загуба. И през ум не ви минава, че Мая беше по-зле от Фандъкова... Ама да се върнем на това дали Мая става за Мин. Председател? Не става. Освен в мечтите й.
37
10
 
26
 
! Отговори
Аноним преди 3 години
Ако Мая беше безобидна, нямаше да *** гербери по телевизиите!
36
6
 
23
 
! Отговори
Да бе да преди 3 години
До totoНе я избрахТЕ заради фалшификации на изборите.Истината е, че никой освен нея не е имал такива високи проценти при избори!Щеше да гътне и Фандъчката, но явно не помниш дълго! Просто едни фалшификации пречат..
35
9
 
5
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Анонименmaya ne samo ne mu se poddava na chara ami mu reva i pravi teatri v kabineta da ya sajali i napravi ombudsman a tya posle se otreche ot nego
34
2
 
9
 
! Отговори
дърт преди 3 години
До Анонимен 21А какво са базите на САЩ в България?
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЗБИРАЙТЕ РУСИЯ ИЛИ ТУРЦИЯ!ЕВРОПА И АМЕРИКА ВИ ВИДЯХА КОЛКО СТРУВАТЕ Г-ДА БЪЛГАРИ!
32
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преялата калинка и тя се обади.
31
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем коя е Манолова, има добра история като омбудсман, който не се поддава на чара на ББ. А коя е Сачева, някой може ли да обясни, да не е поредната *** на ББ?
30
19
 
11
 
! Отговори
toto преди 3 години
Добре бе, хора. Правите много лоша, мечешка услуга на М.М. като плямпате, че ставала за политиката. За Кмет на София не я избрахме, та за Министър Председател ли?? Айде стегнете се малко и стига сте лъгали женицата. После след изборите ще има пак ред сълзи ред ***, ще са кълне, че са фалшифицирани.. И това е само заради ВАС, понеже сте я излъгали, че става нещо от нея.
29
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩЕ ИМ СЕКНЕ ЛАКОМИЯТА И НА бОЙКО И НА дОГАН !
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Български плитици + Българска демокрация = Мафията си има Държава
27
7
 
30
 
! Отговори
реалист преди 3 години
Манолова не е цвете за мирисане, но тази Сачева си е направо плевел, който си мисли, че разбира от всичко, а всъщност е просто бурен!:))))
26
12
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Пуснал съм си един много як монголски метъл и пия бира тези едно време не даваха да се слуша як монголски метъл и да пием бира.
25
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДНЕС НА ПЛОЩАДА ВЪПРЕКИ ЧЕ БЕШЕ ПОЧЕРНЯЛ ОТ ПОЛИЦИЯ НАРОДА ПЕЕШЕ ПОСЛЕДЕН ВАЛС И ГОЛЕМИЯТ КОРАБ ПОТЪВА.....А ТУКА ЕДНИ МИШКИ ЦВЪРЧАТ.....НЯМА СПАСЕНИЕ ВЕЧЕ НИТО ЗА БОЙКО НИТО ЗА ДОГАН ! МНОГО ЛАПАХТЕ ...БАСТА !
24
11
 
3
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До Популизъмti li si naroda ako ne byaha karantinite sega shtyahme da sme kato v italia i ne si tozi koyto opredelya koy e gad i koy ne e
23
20
 
6
 
! Отговори
Абе защо преди 3 години
Толкова *** са писали коментари в полза на Манолова !!?? Сигурно и тя се срамува от такъв електорат !!!