Сачева за Манолова: Действията й са популизъм и демагогия

Социален работник се е заразил с коронавирус
Обновена: 23 май 2020 18:44 | 23 май 2020 18:15,
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обвини лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в популизъм и демагогия, съобщи БНР.
Още по темата

"Госпожа Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт не за първи път. Аз гледам на тези протести с тъга, защото част от протестиращите са сезонни работници с временна заетост - да протестират и това в голяма степен обезсмисля демокрацията. Всъщност най-големият вирус не е в момента Covid-19, а вирусът на демагогията и на популизма, с който трябва да се борим, защото там няма да ни помогнат маските, ръкавиците, карантината. Там ще ни помогнат книгите и знанията", заяви социалният министър Деница Сачева.

Министър Сачева допълни, че 24 000 микро и малки предприятия вече са кандидатствали за помощ в размер на 97 милиона лева.

По-рано днес на протест пред Министерския съвет Манолова обяви готовност да се яви на парламентарните избори с план за 19 месеца и 19 мерки против кризата, свързана с коронавируса.

Имаме случай на заразен социален работник от „Социален патронаж“ в Ловеч, допълни социалният министър Деница Сачева.Тя посети дома за стари хора „Дълголетие“ в столичния квартал „Дървеница“, където провери как се изпълняват мерките и подари на обитателите му книги в навечерието на 24 май.

Тя посочи още, че до момента са направени 11 000 теста за коронавируса в домовете за стари хора и резидентните социални услуги.

„98 са заразени. 52 са потребителите на социални услуги, които са заразени. 13 смъртни случаи имаме, те са основно във Видин - в дома в село Гара Орешец и в Кула. Останалите са заразени социални работници и персонал в социалните услуги. От днес имаме случай на заразен социален работник от „Социален патронаж“ в Ловеч“, обяви тя и уточни, че той е изолиран и заболяването при него протича леко, но ще остане под карантина 28 дни. Министърът уточни още, че са намерени контактните лица и се изследват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ДРУГАРКАТА" САЧЕВА...КАЗАНО НА "МАЙЧИН ЕЗИК":ТАШАКЛАРЪ !НАРОДЕ!!!!!
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Тая постоянно лъже" Бъди по ясен. Сложих ти минус по по грешка докато разбера за кого говориш. Че постоянно лъже си е така, лъжата и кражбата вървят ръка за ръка.
120
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая постоянно лъже...та взела да прави коментари,я да обедини как така от 110000 безработни 70000 са намерили работа ..това го каза април
119
5
 
2
 
! Отговори
3M преди 3 години
По-подходящо има за партията на мая е НАГЪЗИ СЕ.БГ!
118
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая и за самозадоволяване не става, но тук е права! Мая е популистка!Не забравяйте кой гласува за Гешеф Каскета - Мая Манолова!Преобладаваща памет на пишещите тука е на приматна основа. След като са се опарили отново посягат! Просто комунистически роби!
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
твърде екзотично звучат тея двете думички като ги изрече една такава "умница" като Сачева :D
116
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А действията на Сачева и нейната партия кратно и ясно : наглост и лакомия ! ! !
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do 132 Lika А искаш ли да те подгони полицията и прокуратурата, защото сводничеството се преследва от наказателния кодекс?
114
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербава па4а да говори за популизъм и демагогия, божкее! След всичките простащини, дето натвориха!
113
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Майчето, хубава визия, красива прическа, стил, от къде и стигат силите не я знам. И аз имам хубави неща, но не ми стигат силите да се кича така. Браво на Майче, подкрепям я от цяла душа и сърце, сачева ненавиждам те..Мая благословена си.
112
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачевата само по килограми е два пъти над Манолова, иначе с тия плитки и жилетки не мой са примери на хубавите костюмчета на хубавото Майче, което е истина, истина е..
111
4
 
22
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Какво друго може да каже Сачева? Всичко, каквото каже някой срещу гербаджиите (без значение какво е) винаги се определя като "Популизъм""Демагогия", "Получаване на политически дивиденти" и т.н.
110
5
 
27
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ЗАЩО ТОЗИ РАНЕН СТРАХ ГЕРБЕРУШКО ???
109
6
 
21
 
! Отговори
икономист преди 3 години
А глупостите на вицепремиера Дончев, даже не се нуждаят от коментар. На въпроса, защо не се дават безвъзмездни средства на населението, за излизане от кризата, той отговори, че видите ли, ако се дадат пари на калпак, ще трябва да плащаме и на богатите, а те нямали нужда от такава помощ. Ама нали това е целта, по този начин да се стимулира замрялото потребление, а от там и растежа на икономиката. И едни 200 лева да отпуснат на населението те ще ги похарчат, всеки според нуждите, които има.
108
7
 
1
 
! Отговори
дърт преди 3 години
Много съм "благодарен" на някой или някои от "коментиращите" за сведението, че бяло-зелено-червеното знаме е на Ислямска държава!
107
6
 
25
 
! Отговори
икономист преди 3 години
Тази Сачева ми е особено неприятна с някои от изказванията си. Какво значи популизъм? Тези хора са в затруднено положение, и такива приказки не правят нищо полезно за тях, освен да ги карат да се чувстват още по-унизени. Държавата трябва да мисли за гражданите си, особено за най-уязвимите групи. Образованието може да даде своята роля, но за да се постигнат резултати там, трябва време, а хората, които сега са с намалени доходи и без работа нямат това време. Те искат адекватна помощ сега.
106
3
 
7
 
! Отговори
гогича преди 3 години
До Хорни КатърАз пък най харесвам Корнелия,Елена Йончева и Иляна Йотова.
105
9
 
10
 
! Отговори
Хормонален дисбаланс преди 3 години
За жена с всички признаци на климактерикна нестабилностост на настроението и тембъра...от ранни младежки години, Галевна по добре да се върне в БКП-то от което излезе. Там ще е напълно в синхрон със симптоматиката на хормонален и ментален дисбаланс струяща обилно и от женската и мъжката част на ръководството.
104
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева,Цачева-все тая.
103
12
 
25
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
Сачева не е дорасла да се мери с Мая Манолова - най-успешния омбудсман на България. А Сачева е креатура, послушно папкащо бушонче на бащицата.