Боил Банов: Българите са една от най-интелигентните нации в света

А това ни правило по-взискателни към слабостите
24 май 2020 20:20, Нели Христова
83
Боил Банов: Българите са една от най-интелигентните нации в света
Снимка: БГНЕС

„Ние сме една от най-интелигентните нации и то не просто в исторически план. Колкото си по-интелигентен, толкова си по-взискателен и посочваш повече пороците и слабостите. Така се създава усещане, че цари бездуховност, но не е така“. Това заяви министърът на културата Боил Банов пред NOVA.

„Сред такава нация е интересно да се работи и да се твори, защото винаги има провокация“, каза още той.

„Радва ме това, че като че ли коронавирусът си отива, защото това означава възстановяване освен на всичко друго, но и на културния живот както у нас, така и по света“, каза Банов.

Относно факта, че Вежди Рашидов поиска оставката му заради „Червената къща“, той коментира: „Това не ме е възмутило. Всеки има право на мнение. Трябва да се научим да живеем в демокрация. Искаме да сме свободни, но някак си не искаме някой да излезе и да каже нещо. Всеки, който има позиция и я мотивира е ценен, защото може да се намери баланса и доброто да върви напред“.

„Проблемът с къщата тръгва от реституцията от 2000г. Трябва да има музей на Андерей Николов. Трябва да се мисли и за представяне на поезия, литература и др. Единственият вариант е да се мине през съдебни дела и да откупим дела. В частта, която имаме, съвсем скоро ще има изложба. Ще работим в посока галерията да работи“, катетовичен бе Банов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
7
 
8
 
! Отговори
Абсолютно вярно преди 3 години
След 10 години работа в чужбина самочувствието ми на българин, нарастна десеторно. По принцип ние българите обичаме да се самоуплюваме ,а и не че си намаме *** де, но разликата в средния интелект и общата култура е очевидна. Моя приятелка , когато я приеха с пълна стипендия в Швейцария лично декана я беше посрещнал защото всички български студенти завършили са били с отличия и са гордост за Унито. Много е приятно да усещаш респекта, често ние самите сме си най -добрата реклама на България
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
do 52 ти излизал ли си извън бостана? Аз лично познавам много хора в европа с няколко стотин милиона които спокойно ще се ръкува с тебе, ще ти купи кафе ще слезе от обикновена кола за няколко хиляди и ще си говори с теб като равен. Не си мисли че има други като лаяняните велики тапаци бизнесмени дето газят с джипове аудита това не е нормално и само в мутроландия чалгафонска го има, твоята убава родина!
47
0
 
3
 
! Отговори
Ранд преди 3 години
Така, но вече след Албания!
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Банов да погледне резултатите от PISA тестовете за българските ученици отпреди 2 или 3 години, за да разбере каква интелигенция я чака България.
45
3
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Хората общуват с хора които приличат на тях. В страни с дълга класова история /като Кралството/дори няма шанс през целия си живот да срещнеш или общуваш с хора от по- висока прослойка. Нещата са абсурдно разделени но така са си свикнали, че даже не го забелязват. Това което казваш ти , пък на мен ми звучи абсурдно , аз такива българи почти не познавам , искрено . Не казвам, че няма ...но обобщението ти е абсурдно. Просто може,би си в грешната среда-но това си зависи от теб
44
4
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
фсичко сме научили от братята руси затува сме умни
43
1
 
4
 
! Отговори
стар пожарникар преди 3 години
До Така еВ Етиопия ли живееш
42
2
 
6
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Този извън България излизал ли е?
41
1
 
7
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 3 години
Да, на 92 място. Последните 10 години, България изпадна с 48 места.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе... спорно е. Като гледам, никъде не се затварят капаците на контейнерите за смет. Навсякъде стоят отворени.
39
4
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Пълни глупости.Взискателноста ни е породена от многото неугледни неща които се случват в България. Особено ако си живял десетилетия в уредени държави и след това тук ти се струва ***.Няма лошо да сме взискателни както към себе си,така и към другите.Така се случват промените към добро.Министерство на Изкуствата е правилното название.Културата е друго нещо.
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на фона на фрапиращата неграмотност на учениците не разбирам за каква интелигентност се говори. Че на нас и министрите са ни неграмотни (горанов, цвета с вертолета).
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек просто изглежда нечистоплътен. Макар ме то и пред натфиз цвета на нацията докато пуши цигарки им лъщят косите, явно в тази среда се набляга на духовното, не на тъпотии като къпане и прочее. Каквато културата, такъв и министъра
36
2
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
След като ни управлява някакъв при.мат съмнително е колко сме интелигентни...Поне останалите в БГ.
35
1
 
3
 
! Отговори
Ин то дъ ТрапЪ преди 3 години
Дадаа..начело с премиера и чушкопека!
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това безспорно е така,но и интелекта трябва да се развива,и напоследък младите хора се интересуват много по-малко от това да учат , четат и развиват.За събаление вниманието на повече е насочено към други по модерни изживявания.
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да интелигентността им е в петите.
32
4
 
22
 
! Отговори
КАЗАНО ОТ НЕГО преди 3 години
Един човек окопал се в столът си и погледнато 30г назад друго показват. Българите със сигурност са лековерни, лъжци на дребно, крадци и тарикати уж! Всеки гледа да прекара другият, а реве за коректност. Работя с румънци, поляци, чехи, ирландци, НО българите определено са комплексари. Всеки иска да е над другият. Вече избягвам контакти с 80%.
31
3
 
8
 
! Отговори
Дано преди 3 години
Но ако е така може ли да ги управлява вече 10 г. индивид еднокнижник? И ако не е така,защо всички се обиждат,когато им пожелавам децата и внуците им да има неговият интелект? Защо,бе джанъм?
30
0
 
17
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
"Боил Банов: Българите са една от най-интелигентните нации в света"Живота и битието на "интелигентните българи" е отражение на живота в сaмата държава, приказен!