Радев намери обединение: На 24 май се чувстваме сродени

Денят на славянската писменост е празник на духа
120

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Честит празник на всички учители, деца, учени, духовници, творци. Това е неповторим светъл празник за нас той е преди всичко празник на духа.
Още по темата
Той ни обединява с непреходната сила на българската култура и просвещение, той ни кара да се чувстваме горди с нашия цивилизационен принос към световното културно наследство, към духовното развитие на всички славянски народи.

Днес ние се чувстваме сродени – и трябва да се чувстваме такива, - с нашите азбука, език, с общата ни историческа и културна памет“, заяви президентът Румен Радев, цитиран от БГНЕС, след като заедно с вицепрезидента Илияна Йотова поднесе цветя пред паметника на светите равноапостоли Кирил и Методий пред Националната библиотека.
„Искам да поздравя всички наши сънародници зад граница. Да им благодаря за това, че се включиха така мащабно в моята инициатива по повод празника.

До този момент сме получили стотици видеоклипове с български стихотворения, песни, с части от книги и разкази“, допълни вицепрезидентът Илияна Йотова.

Преди две седмици вицепрезидентът организира виртуален форум за българите в чужбина по повод 24 май. В него деца и младежи от българските общности зад граница изпратиха стихотворения, песни или авторски текст, посветени на мисията на светите братя.

Близо 200 видеопослания изпратиха българи от различни краища на света. Тази година българските неделни училища зад граница ще отбележат 24 май онлайн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ген.Радев ще срита в задните части Барба Ганьос съвсем скоро.Въпрос на време е .
46
5
 
0
 
! Отговори
И метафората е ... преди 3 години
Само Оуроус Златния може да я оправи тая свинщина. Той си е гадняр принципно. Голям при това, обаче златни бодли простотия лекуват!
45
10
 
0
 
! Отговори
Елмира Калимулина преди 3 години
Славяни са македонците! Вие сте - радио Болгар - Казан - Русия!
44
5
 
1
 
! Отговори
Румката преди 3 години
До 48!!! Чувствата ни са взаимни! Няма как......!
43
5
 
5
 
! Отговори
гаф преди 3 години
защо на първата снимка е учителката по руски език???Няма ли българи та от Крушоветское.
42
5
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Румката лъже нагло! Няма как да съм сроден с отявлени крадци и прелюбодейци както него.
41
2
 
3
 
! Отговори
С хазарт преди 3 години
Източи някой хазната и бяга сред поредната пирамида финансова и измама на доверието на хората. Ай гонете го сега! Олайневил нещата и после беж да го няма. Друг да му чисти л.а.й.н.а.т.а. ... Да бе много са такива ... обаче аз познавам и други дето не са като тия. И тия другите заслужават златни бодли! А не тоя *** и страхливец Черепа!
40
2
 
0
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До Фрак! А според теп с кой коментар би трябвало да съм прилика, ако не с моя! Стоя над коментара си и се гордея с него! За разлика от теп! Поставям ти +за разбирането ти, че съм едно цяло с Моя Коментар!
39
2
 
14
 
! Отговори
Не разбрах преди 3 години
Несъзнателно ли пропусна да сдъвче "някого", или просто така са му наредили ?!
38
2
 
2
 
! Отговори
Да ме караш ти? преди 3 години
Да намеря път извън тая свинщина и аз го намерих, но на жестока цена и на пирова победа дето вие не виждате една свинщина да не искате да промените. От една глупост да не искате да се откажете и да промените. И ме питаш какъв ми е проблема? Сектите и глупостите и сичките проститии, дрога, образование на косъм от фабрика за и.д.и.и.о.ти .. и срещу всичко това аз воювам сам. Жестока е моята война, но накрая ми се иска тя да е имала смисъл!! Честит празник колеги!
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев намери обединение: На 24 май се чувстваме сродени--------"Двама българи - Три Църкви!" - Климент Денчев.-))))))
36
0
 
3
 
! Отговори
ФАКТ до Факт преди 3 години
"По коментарите им ще ги познаете.." ! С твоя сте си лика-прилика !
35
9
 
0
 
! Отговори
Елмира Калимулина преди 3 години
Това, което са направили Кирил и брат му, по всички правила на сегашната пропаганда и агитация представлява хакерска атака срещу българската идентичност, заветите на кан Кубрат и Тангра! Предателство, предателство, предателство! Пуснете си радио Болгар - Казан, да чуете звученето на автентичен български език свещен на вашите деди - като турския! Напишете си минусите, преди да са ви ги изтрили, сетне проверете и се убедете!
34
5
 
1
 
! Отговори
Питате ме... преди 3 години
Какъв ми е проблема? То да не е един? Като почнеш с тая палестинско-израелска небивалица сглобена преди 1500 години дето е толкова далече от истинския живот и наука. Минеш през 20 стотинки пощенски марки на кръщелните свидетелства. Грабежа на тая страна планиран от 1948. Нацистко-фашистката марионетка бивш цар дето е бивш министър председател... Тоталното невежество и чалга цъфтящо от 2002 година. Продажниците дето жените ни в *** превърнаха и още ме питаш къв ми е проблема!
33
8
 
3
 
! Отговори
СЕРЕГЕЙ преди 3 години
ДЕСРАДЕВА оцени научната дейност на другаря путьин,в частта,че българската азбука е дадена от руснаците на македонците да лългарите,които служат на русите.
32
4
 
7
 
! Отговори
Ми то президента преди 3 години
Си е като работата на попа:- Не ме гледайте кво /съм / правя/ил... А ме слушайте какво ви говоря...! :)
31
3
 
7
 
! Отговори
Не си прав преди 3 години
Вадилев!Човека каза че ако той управлявал нямало да се краде... :)))
30
10
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Днес е Празник на Културна партия Греб и нейният учен вожд - Ерудит Толупович! Пекинската Гъска е щастлива точно днес - умна, красива, креслива, просветена!
29
3
 
9
 
! Отговори
Боже Боже преди 3 години
Другарят путьин е казал,че азбуката ни я написал сифи ленин,а русия безвъзмездно ни я дала,когато културен ментър на българщината е бил Охрид и сега другарят путьин преразглежда договора за безвъзмездно отдаване на азбуката и решава българската азбука,която русия ни дарява да е македонска.
28
6
 
18
 
! Отговори
Василев преди 3 години
На 24 май се чувстваме сродени, иначе през останалото време нашите родове , трябва да плащат апартамента на Радев и Деса, които го купиха от държавния фонд за жълти стотинки!!!И къде сме сродени и в какво???Животът е жесток, селяни прости!!!Агент Алказар Бенинг!ЦРУ!!!