Радев намери обединение: На 24 май се чувстваме сродени

Денят на славянската писменост е празник на духа
120

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Честит празник на всички учители, деца, учени, духовници, творци. Това е неповторим светъл празник за нас той е преди всичко празник на духа.
Още по темата
Той ни обединява с непреходната сила на българската култура и просвещение, той ни кара да се чувстваме горди с нашия цивилизационен принос към световното културно наследство, към духовното развитие на всички славянски народи.

Днес ние се чувстваме сродени – и трябва да се чувстваме такива, - с нашите азбука, език, с общата ни историческа и културна памет“, заяви президентът Румен Радев, цитиран от БГНЕС, след като заедно с вицепрезидента Илияна Йотова поднесе цветя пред паметника на светите равноапостоли Кирил и Методий пред Националната библиотека.
„Искам да поздравя всички наши сънародници зад граница. Да им благодаря за това, че се включиха така мащабно в моята инициатива по повод празника.

До този момент сме получили стотици видеоклипове с български стихотворения, песни, с части от книги и разкази“, допълни вицепрезидентът Илияна Йотова.

Преди две седмици вицепрезидентът организира виртуален форум за българите в чужбина по повод 24 май. В него деца и младежи от българските общности зад граница изпратиха стихотворения, песни или авторски текст, посветени на мисията на светите братя.

Близо 200 видеопослания изпратиха българи от различни краища на света. Тази година българските неделни училища зад граница ще отбележат 24 май онлайн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само глупости и разходки из страната - президентската институция е тотално ненужна...
6
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев поднася цветя и почита светите братя, диктатора обикаля с джипката и обяснява как ше ни дига данъците!
5
9
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Има един физически факултет в София на СУ, на булевард Джеймс Баучер до Семинарията, оттам САЩ крадат всичко и всякаква физика, това военен факултет, чувате ли ги ***-ло-умниците учещи се там какво искали, да нападат Франция ,че даже и Италия, а ци-га-нията да я лекуват с военните си технологии, смърт за тези ко-***-ленца военните! Или без професионална армия, или само българи!
4
7
 
10
 
! Отговори
f преди 3 години
А Радев, ти случайно българин ли си, че да го празнуваш тоя празник?? ***-де-расин смотан!Само да ви попитам какви са тия военни нацисти в бг армията, които не са българи?? И кой им плаща и защо? Да вършат мизерии само. Разчитат на секретните технологии и зад гърба на народа не са спрели да воюват, с когото не трябва, тия етно малцинства които не си плащат данъците са много ама много зле военни, но нашите убит.ници военни ги канят в България на безплатен обяд.
3
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие сериозно ли се мислите за много културни, така като сте избрали да ви управлява несменяем диктатор? Това е признак за много ниска култура. Някой друг да мисли, вместо вас и да решава, вместо вас. Изобщо не говори добре за вас, като общество.
2
5
 
22
 
! Отговори
Едно виждам... преди 3 години
Едно виждам, а друго чувам. Статията е за Радев, пък турнали снимка на Корнела!Обединител бил - сети се за първи път откакто е президент, пък то мандатът му скоро изтича...
1
7
 
25
 
! Отговори
Безделника Радев преди 3 години
Охоо, трета статия днеска, за това как Мун Чо ни поздравил за празника .......