Славянската писменост - уникален духовен подвиг

Посланикът на Русия поздрави българите за 24 май
213
Славянската писменост - уникален духовен подвиг
Снимка: БГНЕС

Посланикът на Русия Анатолий Макаров поздрави българите по случай 24 май.

"Славянската писменост е уникален духовен подвиг", смята той.

"Този празник е преклонение пред делото на светите братя Кирил и Методий. Този празник е повод да бъдат отбелязани верността и родолюбието", заяви руският посланик.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: Макаровпосолство24 май
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този каскет не е ли чул, че славянството умря с катето великото?
163
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Славянската писменост".......нема......нарича се Българска.......кога ще гоним останалите агенти от червена звезда?
162
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТова е най-новоизмислената теория-глупост за асимилация на руснаците и славяните,че руснаците били диви "викинги",моля ви се, всеки дърпа чергата към себе си и иска да асимилира славяните с поредната си лъжа и пропаганда,когато руснаците са били християни,имали са писменост,книги,църкви,строежи,търговия,диваците-викинги са били още по пещерите си и по дърветата!Няма спирачка западната,нагла,агресивна пропаганда с цел асимилация на славяните и лъжите им!Прекалявате!
161
1
 
4
 
! Отговори
Патока преди 3 години
До АнонименЕвропейците им дали цивилизованост,ама не си личи да са я взели...
160
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците са викинги - факт,варягите от Украйна също са викинги. Някой да е чул езика на викингите да е близък до българския?От тук и отговора какъв е езика на руснаците, той е старобългарски в църковните книги по които са покръствани и след това ползват руснаците е старобългарски. ФАКТ.
159
2
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Не не не ако обичатье ***.... мьерси ви казвам аз на вас на таз любов и поздрави!
158
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаПроблема е че прабългарите са се омешали със славяните.омешали са се с траките. Тук са живели траки, а не славяни.
157
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Славянската писменост е уникален духовен подвиг", смята той.не е славянска, а българска бе yшанко!
156
2
 
10
 
! Отговори
Безразличен преди 3 години
Нито мразя Русия, нито ме интересува. Да стои далеч от Европа, от България, да спре да се меси във вътрешните ни работи, да спре да извършва подривна дейност и да краде територии. За всичко останало, на нас младите Русия ни е БЕЗРАЗЛИЧНА. Панимаеш?
155
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо никой не казва истината! Кирил и Методий създават глаголицата те е много трудна за употреба на практика . Тогава св.Наум, Ангеларий и св.Клмент с помоща на цар Борис създават азбуката която се ползва в момента, тя има 60% букви от гръцката азбука,както и латиницата използва 60% гръцки букви. Но Преславската и Охридската школа налагат съвременната азбука, а руснаците учат и говорят от старобългарските книги и приемат българския език.
154
1
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Проблема е че прабългарите са се омешали със славяните. Радой Ралин го е казал много правилно: "на зелената поляна полегнали прабългарин и славянкавади тури, вади тури и народили чуку*дури." Сигурна съм, че ще ми нацвъкате доста минуси, но какво ли ме интересува? Цитирам точните дума на един сатирик, а той винаги е казвал истината.
153
0
 
4
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
До Анонимен 153Може би имаш предвид новият шрифт, направен по времето на Петър, когато България е под турско? Но това съвсем не е нова азбука. Шрифт не е азбука!
152
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 най не е офицялен празник на Българския Народ и България поради причината че Византия насила Християнизира/славянизира Българския Народ през 866 г.Защо я няма тази важна част от Историята ни нека хората работещи в тази Област да си понесат Наказанията за извършените престъпления
151
0
 
8
 
! Отговори
Българската азбука! преди 3 години
Не славянската! Взели сте в от нас и Петър Велики е правил реформи... но е Българска.
150
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 153Какво? ХАХАХАХАХА. Кажи кои са "модернизациите" дошли от Рашките ....
149
4
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен... Обичаме Русия,пожелаваме им всичко най-добро!..... Русофилите обичате Русия, но сте най-големите българофоби и национални предатели!
148
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ българската азбука е базирана на руската,първо българската азбука е отишла към другите славяни,след това си я връщаме модернизирана от Русия,също и във Великоморавия са преподавали Кирил и Методий.Всички са участвали.
147
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 151Русия не чества тоя празник, може би защото това което ние честваме е българската азбука, а те не признават, че тяхната е базирана на нашата, така че, защо на български празник честитиш на Русия, другарю?
146
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обичаме Русия,пожелаваме им всичко най-добро!Поздравявам ги с празника на славянската писменост,книжнина,просвета!С празником!
145
0
 
14
 
! Отговори
СТИГА ЗА РУСИЯ! преди 3 години
НА ДНЕШНИЯ ДЕН --РУСНАЦИТЕ САМО МОГАТ ДА НИ ПОДАРЯВАТ ЦВЕТЯ И ДА СА НИ БЛАГОДАРНИ!"МЪЛЧАНИЕТО" --СЪЩО Е ПРИЗНАНИЕ И..... ЗЛАТО!