Защо американските дипломати учат български?

Посолството ни поздрави за празника
302
Защо американските дипломати учат български?
Снимка: Посолството на САЩ

Посолството на САЩ ни поздрави за празник с обръщение в социалната мрежа Facebook.

"Честит 24 май - Денят на българската просвета и култура! На този специален ден попитахме американските дипломати какво означава за тях българският език и защо го изучават. Вижте! "




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още по темата: САЩпосолство24 май
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До чабук, чабук169 Путин се прегръща и целува с Ердоган, "чабук,чабук". Да ти светна. Ние с Турция сме съседи и партньори в НАТО. В България живеят турци,български граждани и имат правата на такива. САЩ са имигрантска страна и в нея живеят много етноси. Американските дипломати ни поздравиха на български език,за което им благодарим,без да четат,като кагебеецът от руското посолство.
189
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахаха. Русофилите само човек трябва да ги пита какво са учили и с какво си изкарват хляба и настава ТИШИНА. Всеки да си прави сметка защо симпатизират на Русия: като се неграмотни и с ниски доходи е нормално да мразят успелите и образованите (ама с истинско образование, а не със "знания" научени по руските форуми и групи с които да си запълват времето в интернет).
188
7
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Ами защото са интелигентни хора и имат способност да изучават чужди езици за разлика от чебурашките дето нямат такива способности и назначават на такива длъжности бивши колхозници без елементарно образование. Настоящият посланник на РФ със фамилия на пищов да сте го чули да пророни една българска дума или да не е пиян - на Шипка се изтупа по за..д.ник за срам и позор. Та за това има разлика между дипломатите на САЩ и РФ. Херо е истинска дама за разлика от пищова от РФ.
187
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 181/202В кой Университет си учил конкретно ти глупостите които пишеш?Какъв си по образование?
186
3
 
2
 
! Отговори
до 181 преди 3 години
Няма как да ме образова някой с елементарни познания по история от начални класове... Сега разбирам защо говориш такива небивалици! Истинската история се учи в университетите и то не във всеки! Комплексар.
185
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СимеонИ после?Елда с евтина водка или купичка ориз със супа от прилеп?
184
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
197, Соросисте, по-полека бе, ще получиш задавяне със суха слюнка от напъване!Ще изпуснеш сребърниците.Надраскал си тука сума ти глупави постове, не е ли време малко да си починеш и ние да си починем от тебе?
183
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо учели Български?Много просто - за да си общуват директно с петата колона и назначената от тях колониална администрация, на която да дават заповедите си насаме.
182
9
 
22
 
! Отговори
Ясновидеца преди 3 години
За разлика от руснаците, които живеят вече повече от 20 години в България и една българска дума не можаха да научат!
181
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И не само американците учат езика на страната, в която ще работят. Всички западняци го правят. От елементарно уважение го правят + желание да разберат какво им се говори. Има разни уж братски народи, които не се и опитват и дума да научат.
180
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Иван Козарев-БалканТакова "говорене" може и да е "важно" за рашките. За мен тоя разрушава българската държавност и така би трябвало да е за всеки, който разбира защо тоя руски пън нарочно на 24 май говори за "славянска", вместо за "българска" азбука.
179
5
 
4
 
! Отговори
СЕРЕГЕЙ преди 3 години
Десрадева ползва руския за матерен. Руските генералгубернатори говорят руски ты като са на руска територия. Представяте ли си,ако трябваше да учат езиците на всички колонии на русия,какви полУглоти щяха да са генералгубернаторите,които русия изпраща из необятните си колонии...другарят пуьин таучно доказва,че руснаците са дали българската азбука на македонците на да я ползват българите,които служат вярно на руснаците,иначе ще стане като крим и донбас...путьин ще си ги вземе.
178
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен184 Американците не споменават "славянски език",а само български. Руският посланик не е руски представител в страната "Славяния",а в България,която е хилядолетна страна с едно и също име и която е допринелсла за създаването и разпространението на старобългарсския език сред народите,които ползват кирилица и до днес.
177
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Иван Козарев-БалканИ като говори "български", прави ли разлика между "Български език" и "славянски език"?
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до Чебурашка/180Темата не е и да те образоваме за това, че не си учил в основните класове История както трябва, след като не знаеш елементарни неща.
175
2
 
6
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Защото са умни !
174
0
 
2
 
! Отговори
до Чебурашка преди 3 години
Ало, болния! Ти не разбираш ли, че това което налагаш не е по темата! Защо вмъкваш постоянно някакъв хейт срещу един или друг? Аз например по никакъв начин не съм изразил позиция за или против източно или западно влияние съм, а ти ме заклеймяваш! Това е несериозно. Единствено попитах, кой е византийкия етнос та се определят Кирил и Методий като такива... Европейци викаш...
173
2
 
2
 
! Отговори
ТАНИТКА преди 3 години
МИСЛЯ С БЛАГОДАРНОСТ И ЧЕСТ ЧЕ СМЕ ЧАСТ ОТ НЕГО
172
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учат бугарски за да си говорят с Полиглота от Банкя. Он знае ного езици. Кравешки телешки свински говежди *** котешки и кучешки. Сите ги ползва да лиже еврогъйски зад, ници. Да не си помислихте друго.
171
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 176Като си изясниш защо си в тая тема заповядай пак. В момента не личи да си наясно.