Каракачанов: Кризата няма да се отрази на бюджета на БА

Намаляването на ДДС за ресторантьорите засега е временно, обясни той
25 май 2020 15:58, Анисия Иванова
46
Каракачанов: Кризата няма да се отрази на бюджета на БА
Снимка: БГНЕС

Икономическата криза заради коронавируса няма да се отрази на бюджета за модернизацията на Българската армия. Към момента разчетите са да не бъдат пипани бюджетите за проектите, свързани с двата нови кораба, с модернизацията на танковете Т-72, планираните ремонти на някои от ракетните комплекси, всичко да се движи по график, заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в местността "Костина" край тетевенското село Рибарица.

По думите му забавянето се свежда в това, че два месеца и половина няма преговори с контрагентите по отношение на проектите, но това не било фатално.

На въпрос за намаляване на ставката на ДДС за някои сектори, той каза, че по този начин ще се облекчат хората от туристическия бранш, най-вече ресторантьорите, които през последните два месеца и половина понесоха големи загуби.

"Тази мярка е временна. Идеята е да се изсветли този бизнес. Ако това даде необходимия ефект, намалената ставка може да остане вечно, но в противен случай следващото правителство ще има основание да възстанови старата ставка. Всичко зависи от самия туристически бранш", посочи Каракачанов, цитиран от БТА.

По думите му идеята е да се подпомогне този отрасъл в икономиката, който е в най-затруднено положение.
Министърът на отбрана коментира още, че решаването на проблема с битовата престъпност трябва да стане държавна политика. Според него полицията си върши работата, но проблемът трябва да се реши фундаментално чрез реална интеграция на циганското население.

"То не само да бъде възпитано, че освен права, има и задължения, но и да бъде накарано реално да ходи на училище, да получава нормално образование и лесно да си намира работа на пазара на труда. Въпреки изхарчените милиарди левове, по думите му, за фиктивна интеграция, ефектът е обратен - нивото на неграмотност се увеличава, както и на престъпността в гетата. "Политиците е крайно време да погледнат в очите проблема и да имат достатъчно кураж", заяви още Каракачанов пред медиите.

В м. "Костина" край тетевенското село Рибарица министърът на отбраната Красимир Каракачанов връчи новите пагони на военнослужещи от Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
9
 
! Отговори
фори преди 3 години
По-полека,драги патриоти,войводи,защото,като гледаме,скоро само копчетата ще летят,тази българска маса трудно се поддържа и удържа!Пълен срам си не само за БА,даже и за западните...комити!
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Каракачанов тези които вече пета година пенсионирани служители-които получават заплата и пенсия едновременно са нещо по-лошо от коронавируса но вие продължавате да ги държите,няма незаменими!!!!!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати дебелия ***.Този трябва да виси с главата надолу от терасата си от 400кв.м и от дебелото му гърло да изтича лой!А тази лой е от нашата кръв.Кръвчицата ни изпиха тези.
17
1
 
16
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 години
-Върнете си ни онези 2.5 милиарда ,дето ги дадохте на краварите за ненужни стари летящи ковчези , ей комисионери!Върнете си ни парите ,продажници и ***!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цантицката БИЛЛА мозе да остане пазна.
15
1
 
7
 
! Отговори
гаро преди 3 години
Опапахте бюджета на БА,за следващите няколко години с хвърчилата на чичо Сам още лани или си забравил ***.Жалко,че си завършил история,а не помниш.Кликата на Волен сте за болни процедури!Гледайте да оборудвате подобаващо летящите железа,защото ще падат по дебелите ви картуни!
14
0
 
6
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 3 години
Да спрем да плащаме ДДС та дано се срути тая гадна система...
13
1
 
2
 
! Отговори
Северен ЛОМБАРД преди 3 години
В зенита на славата си през 90-те на Ицка с по-тъмничката кожа отборчето на Пенка Мировянка гостува на Ноу Камп и на светлинното табло бе изписано"Барселона" срещу "ЦСКА МОСКВА"Цска тире,Цска 1948,Царско село та станахме ЮГО руските Ц-ИГАНИГЕРБ,НФСБ,ВМРО тръгнали да реабилитират ЮГОСЛАВИЯ и Слободан Милошевич а Зоран Заев им симпатизира всячески на ЮГО червените Ц-ИГАНИ от БугарскаЮГОСЛАВИЯ беше на светлинни години пред неудачния Бугаристан на Тодор Живков,Бойко,Каракачанов,Валери и Волен
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладееееен!
11
0
 
11
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Кризата засегна обикновените хора и бизнеса, при държавни служители и чиновници безделници няма уволнения и съкращения на заплати, това е цинизма на властта.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея по коремна обиколка ли ги избират, а жените по наличието на адамова ябълка
9
1
 
3
 
! Отговори
Промоция в БИЛА преди 3 години
Бегай докато не са свършили краставиците и бананите!
8
0
 
5
 
! Отговори
Неизбежна самоотбран преди 3 години
За една година не можа ли да мине на второ четене?! Щели да оправдаят убийството за съпружеска изневяра, ако е извършено нощем...
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, производството се движи по план.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже предлагам да закупим още чертежи и картинки на самолети, Качак
5
12
 
1
 
! Отговори
Добра новина ! преди 3 години
Каракачанов излезе добър министър на отбраната ! Увеличава заплатите и техническите възможности на българската армия !
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ф-16 са платени. Спете спокойно деца.
3
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Бюджета на кое,я пак,че се превивах от смях, и не разбрах?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще минат на второ четене поправките за неизбежната самоотбрана?
1
0
 
4
 
! Отговори
Каза една умна дума преди 3 години
Следващото правителство ще оправи нещата.