БСП иска закон за спасение на Северозапада

В проекта са заложени 100 милиона лева
27 май 2020 22:20, Нели Христова
35
БСП иска закон за спасение на Северозапада

БСП ще спасява Северозапада със закон, с който да бъде създаден фонд за държавни инвестиции в региона. В него ще са разписани мерки за съживяване на икономиката на региона и откриване на нови работни места. 

Депутатът от левицата Николай Иванов заяви, че социално-икономическите различия стават все по тежки, а след появата на COVID-19 регионът е обеднял още повече.

"Първоначалният размер на проекта, който сме предложили, е 100 млн. лв. Искаме да създадем първия държавен финансов инструмент, който да бъде насочен към Северозапада и да спре обезлюдяването там", посочи депутатът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според Иванов подобни проекти трябва да се създадат и за останалите региони в страната.

"Необходима е и политическа подкрепа. Българските райони имат нужда от допълнителна подкрепа, но не инцидентна, а дългосрочна", отбеляза Иванов.

По отношение на намаленото ДДС от 20% на 9% за туризма и книгите, депутатът посочи, че мярката е хаотична.

"Липсва бърз анализ на ситуацията и търсене на по-смели политически решения, от които наистина да има ефект", отсече той.

Иванов смята, че данъчната политика у нас трябва да се преосмисли генерално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
8
 
! Отговори
Ецилоп от Плюк преди 3 години
Еееее та чак сега ли се сетиха? Нали оня Първан кога беше президент не го направиха закона за спасение на Северозапада та чак през 2020-та се сетиха....абе гадно племе са русоробите и това е.
27
0
 
14
 
! Отговори
йхуг преди 3 години
другаре , защо до като 20г. бяхте на власт не го спасихте тоя северозапад ?
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като съвременен човек знам,че инженерите са измислили електрификацията и интернет,а политиците -режима на тока и цензурата.Ако нямахме Никола Тесла и сър *** Бърнърс Лий оше щяхме да сме в пещерите.Политиците там искат да ни върнат!
25
2
 
10
 
! Отговори
северозападнал преди 3 години
Аз не искам генерал Борисов,а генерал Пиночет.След Пиночет Чили възкръсна,а след 45 години БКП северозапада загина.Комунизма никъде нищо добро не е направил-нито в Китай,нито в Северна Корея!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП да взима за ръчичка ДПС заедно с почетния му председател и бегом в Русия и да не се връщат в България.
23
0
 
8
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Друго за спасяване, има ли ? Първо си спасете другарката-седесарка-крадла.
22
1
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
Преди да има ГЕРБ и БСП членовете им бяха едно цяло-БКП! Северозапада пропадна още при БКП,а след това БСП и ГЕРБ като лешояди оглозгаха трупа му!Тук сме останали едни полуживи същества които мразим еднакво и БСП и ГЕРБ! Не искме да ги виждаме в резервата си!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още някакъв изпълзя от нафталина гладен и сега бълнува за 100М които гладната партия ще разпределя в Северозапада....
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП явно наистина е в агония и не се научи - не може със закон да оправиш икономиката!!!Просто тя не работи така! Северозапада като цяло е пълен със застаряващо население иии роми! И двете не са добре и колкото и пари да се наливат отгоре ще потънат. Инфраструктура - да! Пари на ръка в никакъв случай! И за финал - за бога не гладувайте за тази партия - нека остане в миналото къдеъо принадлежи...
19
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 10 години управление на ГЕРБ, Северозапада умря.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северозапада през последните 30 години живееше с илюзията че комунизма ще се върне и тая илюзия я подклаждаха точно тези които реват сега за закон за спасение.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В проекта са заложени 100 милиона лева" - тия БСП-то ли ги дава или какво толкоз се правя на интересен - ясно че от бюджета. С чужда баница за кой ли път...
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия които съсипаха северозапада сега искат закон за спасяването му.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще иска я! Оттам са повечето от прогресивно намаляващия им електорат! Да се чуди човек на тези хорица,какво толкова получиха от БСП, че им дават доверие години наред?
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе теа в кое време живеят. Още ли преди всеки Великден сменят нафталина. Спасов ден е вече. Хората са свободни.Парите като се изсипват само стават за крадене. Леле теа дръжте ги далеч..
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да крадат. Едно думат, друго намислат.
12
0
 
12
 
! Отговори
ss преди 3 години
Колко са едни 100 млн... едни 400 кг в студентски град.
11
1
 
14
 
! Отговори
Националист преди 3 години
Ами,другаре , поизпразнете си малко джобовете ,бе ! 30 години трупахте милиони , извадете малко от милионите и ги дайте на Северозапада ! Нали там кметовете са само от БСП ? Помагайте си ,бе , другари, помагайте си ! Стига само крадохте ! Окрадохте и собствената си партийна каса ! После имало ***. ! Не , няма ! Има червени партийци-крадци !
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви инвестиции то всичко умря половината Видин се изнесе в София няма връщане назад трябва да стане чудо ми и в Южна България да не мислите че е по добре има села изцяло ромейски вече ужас
9
0
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
В миналото , когато избиха почтенните комунисти, които даваха мило и драго за народа. За да дойдат днес на власт ПАРТИЙНИТЕ ИМ ЧЛЕНОВЕ трансформирани по цялата политическа ерархия за да стигнем на дъното , дъното.