Да пребориш коронавируса – говори Хасан Адемов

Според депутата от ДПС COVID-19 преобърна разбиранията на вирусолозите
27 май 2020 23:00, Нели Христова
15

Депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов се изправи очи в очи с COVID-19. Той бе първият депутат, заразен с вируса, но след лечение във ВМА се възстанови. Адемов заяви, че коронавирусът е преобърнал всички разбрания на вирусолозите и имунолозите.

"Сега светът и здравеопазването се запознават с COVID-19. На практика познанията не са убедителни и не дават достатъчно информация дали може да бъде произведен медикамент за това заболяване", коментира той пред Blgaria ON AIR.

Хасан  Адемов заяви, че размерът на клиничната пътека трябва да се актуализира. Тя струва 680 лв., а лечението на пациентите с COVID-19 реално излиза 2000 лв.

"Естествено е, че лечебните заведения, които приемат най-много болни от коронавирус, ще натрупат задължения. Тези задължения няма кой да ги покрива. Това е работа на Лекарския съюз и на надзорния съвет на НЗОК. Те трябва да направят всичко възможно да актуализират тази сума, защото е недостатъчна", посочи депутатът.

Според д-р Адемов един от проблемите, които не сме разрешили успешно в битката с COVID-19, е броят на заразените медици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Борба в олио преди 3 години
Някои партии се поо***ха от страх, даже предложиха намаление на някои хартиени продукти.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хасан Адемов много ми падна в очите, след като 1. не каза къде и как според него бил се заразил. Лекар да каже, че не било важно във време, когато болестта не се познава, е най-малкото непрофесионално. 2. всичко, направено от сегашното правителство приема одобрително, без да има нито една алтернатива; говори като активист на ГЕРБ в памучен вариант.Може и да не е бил болен. А за Дариткова и другата депутатка е почти сигурно, че са инсценировка с цел блокаж на парламента и всяване на психоза.
7
1
 
6
 
! Отговори
въртим сучем преди 3 години
и пак до приватизирането на здравната каса стигнахмемного ви се иска да я окрадете касата, нали гадовве про-западни !?
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много *** и толупи вярващи, че тоя бил нормален пациент!За сетен път се убеждавам, че българското племе си заслужава политиците!Казах хауВинету
5
2
 
4
 
! Отговори
ХасВалт преди 3 години
То нащу асан лъже кат ески чингeнe, ама то такъв от малък, меселях.Нейсе...
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минал е уж като нормален пациент. без всичките им вип привилегии.Дано е видял достатъчно. И да се промени нещо
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама успя да зарази двете си колежки
2
4
 
9
 
! Отговори
It преди 3 години
Добре, че депутат в ролята на пациент видя и разбра, в каква ситуация са болните, когато трябва да покриват сумата за лечение. Дано повдигнатият въпрос се анализира и реши. Цялата здравна система трябва да се ререформира и то с предимство пред всичко останало.
1
6
 
7
 
! Отговори
паника преди 3 години
най-после един грипав очи в очи с излекуваната кашлица