Николай Василев: Намаляването на ДДС е голяма грешка

Борисов бе подведен от ресторантьорите, смята бившият министър
27 май 2020 10:42,
36
Николай Василев: Намаляването на ДДС е голяма грешка
Снимка: БГНЕС/архив

"Намаляването на ДДС ставката беше голяма грешка. Надявам се да бъде временно и след това да се забрави". Това каза бившият икономически министър Николай Василев пред Нова тв.

Още по темата


Василев е на мнение, че в този момент не трябва да има промени в данъците. "България има една от най-простите, красиви и ефективни данъчни системи в света. Няма никаква причина нещо, което работи добре, да се разваля. Ресторантьорите направиха грешка. Те убедиха премиера, че това им е проблемът. Проблемът ще бъде по-слабият туристически сезон", коментира Василев.

Бившият министър на икономиката е категоричен, че премиерът Бойко Борисов е бил подведен от бранша. По думите му в страните, в които има диференцирани ДДС ставки се създават условия за измами. Той смята, че плоският данък и данъкът от 10% за печалба са едни от най-големите постижения на прехода и по тях България е почти на първо място в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Николай преди 3 години
До българин Какъв човек си ти, не разбираш от икономика, ама съдиш другите, явно си мижитурка.
31
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До "Юпито" измислен "министър на финансите" при КРАДЕЦА САЛСКОБУРГОТСКИ! Др Борисов му е пределно ясно Че е минат! Друга му е идеята да клекне! Парламентарните наближават бе Василев! За това кляка! А теб юпито, Те запомних с глупостите Ти за "пицата"! -:) Ама и ти си един въздух под наляганееее!!! -:) Срам ме беше тогава Че си ми "министър"! Ама Те /ви изтраяхме !
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То грешка но.идват избори,нали виждате ,по високи заплати за полиция,военни,администрацията не се пипна ,нямат съкратени нямат уволнени ,нямат намалени заплати до като нас ни уволняват и съкръщават,а да не говорим за учителите,получават заплати без да работят 3 месеца,те работели онлайн ...цирк,идват избори
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Николай Василев: Намаляването на ДДС е голяма грешка. Крадците на ДДС ще пострадат ДДС- арите милионири ще намалеят.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отлично място за пране на пари. 90 процента от мръсните пари стават чисти само срещу 10 процента такса. Конкурираме всяка офшорка и всеки данъчен рай по света.Един от милиардерите се похвали по тв, че нямало нужда да създава офшорни сметки и да изнася печалби при нашите отлични данъци.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сервитьорите в България са масово на минимална заплата (даже само на уговорка за бакшиш) и гледат да изкарат от бакшиша или от тук-таме понапомпана сметка! Не е тяхна вината а на алчните им "родолюбиви" български работодатели!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Николай Василев: Намаляването на ДДС е голяма грешка.....Затова е АБСОЛЮТНО ПРАВ!ПАК ЩЕ СЕ ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ НА НАЙ-ОТЯВЛЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ИЗЕДНИЦИ!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В крайна сметка всеки иска да има висока заплата, не разбирам какъв е проблема на тези с по-ниските заплати ? Ходете и протестирайте че не взимате достатъчно бе главуни, но не *** знае да завижда.Дали ще сте в България или Германия при заплата от 1000лв или 1000евро винаги ще мизерствате толкова е просто и очевадно това, че просто няма накъде. Борете се за по високи заплати или учете за да получавате повече.
24
0
 
4
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Единствената по-справедлива система от плоския данък е поголовноят данък, който се дължи еднакво от всички.
23
2
 
4
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Плоският данък е най-справедлив.И да, в това отношение Германия и Швеция са комунистически страни и затова и имат проблеми с икономиките.
22
4
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
До sofetoИ къде е тука неравноправието?500 лв. е 4 пъти по малко от 2000 (4х500=2000) При 500 лв. удържат 50, получаваш 450. При 2000 удържат 200, получаваш 1800. 450х4=1800, 50х4=200. Т.е. и след удръжките получаваш 4 пъти по-малко, но и внасяш 4 пъти по-малко в бюджета. Неравноправие има само у завистливите ***, които не понасят по-успелите от тях.
21
2
 
7
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
"България има една от най-простите, красиви и ефективни данъчни системи в света. Няма никаква причина нещо, което работи добре, да се разваля.------Абсолютно вярно.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17 Ф.С.ВАми именно, какво получаваш насреща като си плащаш данъците ?- не реформирана здравна система- не реформирана администрация- не реформирана съдебна система- висока корупция- липса на среда за отглеждане на деца- потъващи средства от данъци в схемиАми този дето дава баницата, в крайна сметка ще си тръгне. После нека правят каквито искат схеми за да върнат младите и можещите, няма кой да им се върже вече.
19
11
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Получаваш 500лв. доход, отдържат 50лв. данък, остават ти 450. Взимаш 2000лв., данък 200лв., остават ти 1800. Плоският данък е неравноправие, води до мизерия и измами със заплащането!
18
6
 
11
 
! Отговори
Болен здрав носи преди 3 години
До NickТи Швеция и Германия ги изкара комунистически страни. Плоският данък е стожер на олигархията и социалната несправедливост, тъй като увеличава пропастта между бедните и богатите. На практика у нас бедните плащат данъците на богатите.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече ни писна да ви подържаме системата и да произвеждаме продукция, без продукция сте нищо, парите са хартия. Хартия ли ще ядете, оня строй произвеждаше продукция, а не хартии.
16
4
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ДО 16 -Те така или иначе почнаха отдавна да се изнасят- Доста инвеститори избягаха от БГ -защото и с плосък и без плосък данък -ТЕ трябва постоянно да си плащат "под масата" -за да не пострадат от Властта която си пълни черните каси за да купува Избори!! Така че -Корумпцията когато е на върхът на една Държава,,,- данъците са почти без значение вече!!
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора тук не разбират проблема а той не е плоския данък, това е ниското заплащане драги.При заплата от 1500лв е ясно че 150лв ще ти се струват огромни, но нека да си зададем въпроса искаме ли да имаме високо заплащане в държавата или да изгоним инвеститорите и специалистите на среден доход. Пример заплта 5000лв данък 500лв ?Къде видяхте тук несправедливост ?За тези със средния доход е по лесно при прогресивен данък да се преместят в друга европейска държава, и ще следва колапс в България
14
7
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До Nick --Плоският данък ощетява бедните-защото плащат наравно с богатите 10% еднакво-Защо богатите не плащат повече?? Ама хитро го "извъртя" с плосък данък и прогресивен данък)) Хитър си ама плитък ))
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е грешка ДДС трябва да стане 15 % на всичко сега туй намялаване е да им плащаме за да не укриват пари ама в Гърция ДДС падна на храните, а познайте къде ще ходим да си купуваме храни и дрехи. Как ще сте конкурентни на гърците. А на основните храни ДДС трябва да отпадне напълно. Пък кат искате живейте от магистрали и винетки дано прокопсате.