Радев оцени: Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям

9% ДДС е работа "на парче", смята президентът
Обновена: 27 май 2020 12:34 | 27 май 2020 12:34, Красимир Ангелов
478
Радев оцени: Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям
Снимка: БГНЕС

Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме от него с още по-голям хаос, заяви в Садово президентът Румен Радев.

Той отново разкритикува управляващите и някои от най-големите им антикризисни инициативи  – за намаляване на ДДС в някои сектори и за създаването на Държавна петролна компания.

Още по темата
"Аз не мисля, че към такава сложна и отговорна система, каквато е данъчната, трябва да се подхожда "на парче" и без ясни идеи и разчети", подчерта държавният глава, цитиран от bTV.

Според него сегашната данъчна система е несправедлива и ни отдалечава от европейския модел, като ощетява бедните и средната класа за сметка на богатите. "Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да стартира", призова държавният глава.

Той определи като авантюра идеята за създаване на държавни бензиностанции. Според него цялата инициатива показва неспособността на държавата да се справи с картела в горивата и е странно как сега тя ще играе двойна роля – на конкурентен участник на пазара и на регулатор.

"Тук ще трябва да се налеят огромни публични ресурси. Тези, които искат да реализират тази идея, трябва да покажат много ясно откъде ще се вземат тези ресурси. Ако ще строим държавни бензиностанции по начин, по който се строят магистрали и се ремонтират язовири, по-добре да не го правим", заяви Радев.

Според него вместо бензиностанции, държавата трябва да построи центрове за дигитални технологии в областните градове, да ги оборудва адекватно и да осигури качествени млади специалисти.

"Тази инвестиция в млади специалисти по единна държавна програма и в нашите деца доказано ще бъде рентабилна", подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
3
 
11
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
Добре ,че беше направена магистрала "Марица",че щеше да си ходи на село през Садово и Първомай !
333
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПРОСВЕТЕНТо си личи колко си просветен,ако не беше този щаб да бъдем навременно ,точно и ясно осведомени и ако нямаше карантина,нали се сещаш какво можеше да се случи,а може и твоят живот И на близките ти да е бил СПАСЕН ТОЧНО ОТ ТОЗИ ЩАБ!
332
1
 
8
 
! Отговори
До просветен преди 3 години
И какво предлагаш ? Да критикува ,оплсква,съди и мрънка може всеки ! Но не всеки може да даде ясна директива за обратимия процес ! Вечно недоволни от всеки и всички ,а отсреща- не знам,не е моя работа !
331
2
 
15
 
! Отговори
До просветен преди 3 години
Не ми цитирай разни аморфизми,а обясни статуквото в САЩ,Русия,Иран,ЕС,Китай,Ю.Корея! Там как беше? Знаеш ли,че в България почти не видяхте мерки!? Гърция-смс,Сърбия-армията се разхожда по улиците.....Абе всъщност какво се занимавам с теб,ти явно си абсолютно невменяем! И вземи се засрами ти,че си ***,а не Борисов! Той е премиер и е нужна неговата дума ,защото само тя е с тежестта на закона.Естествено,че тя е следствие не на негово мнение,а сбор от ексоертни такива плюс препоръки на СЗО !
330
15
 
1
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Щом най-важният фактор в България е "антикомунистическата" партия ГЕРБ и всеки си мисли че е такава е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАИВЕН,ЗОМБИРАН ИЛИ ЗАВИСИМ!!!!!Такъв смях не съм се смял!!!!!Всичко е грешни приоритети които водят до грешни решения вземани от некомпетентни хора и се стига до такива резултати----ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНИ,застрашаващи сигурността на страната,но това го разбират само ПРОСВЕТЕНИТЕ,които за съжаление в България са малко.......
329
0
 
21
 
! Отговори
Ред и дисциплина преди 3 години
Има ред във ф,а,т,м,а,ш,к,и,т,е изказвания.Плюене по докторите - всеки петък.Храчене по държавата и правителството всяка сряда.
328
1
 
19
 
! Отговори
До просветен преди 3 години
Би ли разяснил с какво по-различно от СВЕТА България и щаба действаха?!Би ли обяснил личната вина на Мутафчийски при спирането на: Евро2020,Олимпиада,Евровизия,сваляне на самолетите,ШЛ,US open,карнавалът на модата.Как не те е срам от собствената си неграмотност и липса на логическа мисъл!?Кой сектор не би претърпял същите последствия дори и при никакви ограничения?!Погледни Швеция-7% БВП,защото,профане,икономиките на държавите отдавна НЕ са самостоятелни единици,а зависят от глобализацията!
327
17
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Но все пак трябва да се "изпълни" "заръката" на "вожда",които е изключително компетентен по всички въпроси!!!!!!!Първият признак на глупостта е пълното отсъствие на срам!!!!!!!Зигмунд Фройд.....
326
23
 
2
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
"Псевдо-щаба" ни вкара в такава "спирала" на хаоса със неговите псевдо мерки,но това е за хората,които имат понятие за какво иде реч!!!!!Този "псевдо-щаб" остави много хора без доходи и ги постави на ръба на оцеляването,което без това в България е изключително трудно за огромната част от населението!!!!!!!Оня "***" (ген. Майтапчийски)се "покри",защото разбра че народа се събуди и разбра,че всичко е изключително преекспонирано и лъжливо!!!!!!!........
325
13
 
1
 
! Отговори
до teo преди 3 години
За кои комунисти казваш , за тез , които са кръстили партията си ГЕРБ или за другите ?! За тез , дето една вечер си легнаха бесепари , а на сутринта се събудиха гербери , щото така духна вятъра и сега са по-големи католици от папата ?!"Аз съм с таз, която е на власт!" - сега плюя Президента , щото така ставам хубав на властта , утре като падне Боко - ще плюя по него , нали така придворно пуделче ?
324
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ"Влязохме с 5 милииарда .... "Брей, виж ти, откъде ли са се взели ......
323
1
 
16
 
! Отговори
Най-умният преди 3 години
физкултурник между всички президенти. Само той може да прави коремното от раз. Верно, че от политика и икономика нищо не разбира , но е блестящ в строевата и физкултурната подготовка
322
22
 
4
 
! Отговори
КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ преди 3 години
Влязохме с 5 милиарда в кризата, а излизаме с опразнена държавна хазна.
321
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влязох в хаос,излязох в свредел,щото катапулта не работи...
320
2
 
15
 
! Отговори
Е,бравос преди 3 години
А бе,има една, две глави в хаос,ама ще излезят с още по-голям! Довечера и другата гола глава като чуем по 7/8,ще стане ясно..
319
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На какъв марж ще работят ще печелат ли или просто си назначават електорат съд сигурност е последното . Лукоил не можете да ги бутнете с конкуренция след като с закони и власт не можете да ги съборите всичко е една парлама на комплексари
318
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За едното е прав, забдругото греши. Прав е, че държавата не може да се справи с картела на горивата, но за прогресивно-подоходния данък греши. Причината да греши е, че има огромен дял на сивата икономика и плащания на ръка, за които не се плащат данъци и осигуровки, което Радев не отчита.
317
6
 
33
 
! Отговори
Гюро Кюмюро преди 3 години
Тов мрънкало взе да ми ми омръзва. Като си беше военен даже му се радвах, ама откакто стана марионетка, просто си скапа имиджа - явно не е достатъчно умен Румен...
316
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе в това БСП май само дървени философи има...
315
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партия фалирала два пъти България,партия,която си има криза на нейно име( Виденова зима),партия,която се коалира с ДПС,партия,която си сменя три пъти абривиатурата,заради отцепническите АБВ и ЛИДЕР, НЯМА МЯСТО В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ХОРИЗОНТ НА БЪЛГАРИЯ!Борисов с всичките си кусури повежда за първи път България към нещо осезаемо градивно! Проверете покупателната ни способност в годините на прехода и ше се уверите в думите ми.Радев е ясно,че се превърна в поръчков президент НЕ на народа !