Радев оцени: Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям

9% ДДС е работа "на парче", смята президентът
Обновена: 27 май 2020 12:34 | 27 май 2020 12:34, Красимир Ангелов
478
Радев оцени: Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям
Снимка: БГНЕС

Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме от него с още по-голям хаос, заяви в Садово президентът Румен Радев.

Той отново разкритикува управляващите и някои от най-големите им антикризисни инициативи  – за намаляване на ДДС в някои сектори и за създаването на Държавна петролна компания.

Още по темата
"Аз не мисля, че към такава сложна и отговорна система, каквато е данъчната, трябва да се подхожда "на парче" и без ясни идеи и разчети", подчерта държавният глава, цитиран от bTV.

Според него сегашната данъчна система е несправедлива и ни отдалечава от европейския модел, като ощетява бедните и средната класа за сметка на богатите. "Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да стартира", призова държавният глава.

Той определи като авантюра идеята за създаване на държавни бензиностанции. Според него цялата инициатива показва неспособността на държавата да се справи с картела в горивата и е странно как сега тя ще играе двойна роля – на конкурентен участник на пазара и на регулатор.

"Тук ще трябва да се налеят огромни публични ресурси. Тези, които искат да реализират тази идея, трябва да покажат много ясно откъде ще се вземат тези ресурси. Ако ще строим държавни бензиностанции по начин, по който се строят магистрали и се ремонтират язовири, по-добре да не го правим", заяви Радев.

Според него вместо бензиностанции, държавата трябва да построи центрове за дигитални технологии в областните градове, да ги оборудва адекватно и да осигури качествени млади специалисти.

"Тази инвестиция в млади специалисти по единна държавна програма и в нашите деца доказано ще бъде рентабилна", подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
0
 
6
 
! Отговори
R преди 3 години
До ВИНОВНИТЕ ЗАЕ ти им разказа играта на китайците значи. Щото по-виновни от тях няма ....
313
7
 
32
 
! Отговори
R преди 3 години
До АнонименТой не знае какво е касетофон Той си е просто фурашка и зелен чорап. Строй се, преброй се. Това знае. А, още и Мирно и Свободно :) Живот в поделение. С радиоточка. От кабинета до стаята на Деса и това ......
312
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя трябва да го съдят за предумишлено убийство,изкара народа на 3 март по време на пандемия без да му мигне окото!Това ясно показва колко го е еня за този народ!
311
7
 
43
 
! Отговори
Пак да попотам преди 3 години
За мандата ми:1. Едно коремно2. По една надгробна реч седмично3. Екскурзии на Деса веднъж месечно4. Джуланчета ежедневноПосле ми кажете, че нищо не работяОсвен това, някой сеща ли се нещо друго... АЗ НЕ!
310
28
 
7
 
! Отговори
не така преди 3 години
Пуснете снимка и на бойко,за да има равнопоставеност в храченето.
309
5
 
48
 
! Отговори
Тия ли!? преди 3 години
Радев, ***,Мая,Вигенин....каква класа само! Каква сбирщина! Какво обединява гейгейчета, крадливи лъжкини и един бълващ постоянно простотии? Тези ли ще искат да управляват? С костинбродски бюлетини ли? Или с назначаване на половинките си на работа да взимат заплата,без да работят? Или пък с толериране на болни извратени гайгайчета? С приватизирани заводи още на 20 г? И цялата тая пасмина не спира да ни залива с простотиите си и с помията си! Гнусно! Индивиди бяз всякакъв морал и чест! Гнусно
308
6
 
44
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Да, това бе поредното словоблудство на Радев с единствена цел сваляне на правителството и връщане на власт на БСП. А помните ли какво беше, когато те бяха на власт? Слава богу, че те не са на власт по времето на пандемията, защото щяхме да се стопим, като парче масло в нагорещен тиган!
307
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази жалка медия е толкова фокусирана в отразяване на махленските клюки от кл.о.аката че проспива историческа новина - изстрелването на двама астронавти със Спейс Хикс ДНЕС.
306
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само мрънкъщи и най вече драскачи вие не можете даже да си помислите за протест само можете да драскате отиват на протест и накрая играят на хоро е само каква нация велика сте драскайте и се успокоте защото друго неможете.
305
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя е най-обикновен стар касетофон -дъвче лентата и някви несвързани звуци издава
304
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Играе за интересите на руския Лукойл, нормално за продажник като Радев.
303
24
 
6
 
! Отговори
ВИНОВНИТЕ ЗА преди 3 години
КАРАНТИНАТА НАРОДЕН СЪД И ЗАТВОР !!!
302
11
 
6
 
! Отговори
Краино време е преди 3 години
глобализма да се криминализира като фашизмаи да започне разследване срещу евреиските фондаций и световния юдо-масонски заговор !!!тази карантина няма да ви се размине иззроди психясали !!!
301
8
 
39
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
С риск да изплагиатствам един коментар по долу... - не е ли крайно време да разберем кой му пише речите... - може пък преЦедентът изобщо да не съзнава какво говори и да се окаже напълно невинен... - знаеме, че в наказателното право - по голяма вина носи поръчителят на убийството, отколкото изпълнителя...
300
29
 
5
 
! Отговори
ЗАЩО Я НАПРАВИХТЕ преди 3 години
тази юдо-масонска карантина !!!???Лукашенко, обикновен прецедател на колхоз, показа повече ум от вас ттикви продажни про-западни
299
1
 
31
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Само да попитам! Вие PR-и нямате ли да ви кажат кога да спрете?!
298
10
 
37
 
! Отговори
Гуша и мускули преди 3 години
Този въздуар извършва атентат след атентат срещу президентската институция. Извършва ги с безгрижието и лекотата с която *** бели банан... или се върти на лост.Изумителната му физичска пидготовка е изцяло за сметка за сметка на интелектуалната. Интелектуалната предполага осмисляне на думите, които друг е сложил в устата. Когато те излагат, просто не ги произнасяш! Твърде амбицозна цел в случая, за сдобиващата се с прясна гуша бивша мускулна маса.
297
6
 
38
 
! Отговори
teo преди 3 години
До Анонимен Независим президент България ще има, КОГАТО НЕ ДОПУСКАМЕ КОМУНИСТИТЕ ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА ВЛАСТ ! Комунистите рушат страната по инструкциите на Путин и Русия.
296
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите казва,т,че им е трудно да повярват,че този човек е поръчителя на убийството на Марангозова,изглежда се съмняват,дали е той поръчителя.
295
7
 
31
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Ех Десо Десо пак не си му написала речта като хората ! Все повече го объркваш ! Явно това не ти се отдава като кючека хо хо хо