Чака се добра реколта от зърно, хлябът няма да поскъпне

България ще запази статута си на голям нетен износител
33
Чака се добра реколта от зърно, хлябът няма да поскъпне
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България категорично ще запази статута си на голям нетен износител на зърно, а цената му ще се определя по същия начин както досега, каза земеделският министър Десислава Танева.

Тя увери, че няма данни за повишаване на цените на продукти от първа необходимост като брашно и хляб.

Още по темата

"Очакваме добра реколта тази година, независимо, че тя е по-суха, а стопаните с пропаднали площи ще получат 100 процента обезщетение", каза министър Десислава Танева след приключилия Консултативен съвет по зърно.

В районите в Североизточна и Източна България сушата е нанесла поражения. 28 000 декара с есенници са силно пострадали, други около 200 000 са пострадали частично.

Въпреки това насъщият няма да поскъпне.

"Цената ще се определя по същия начин“, каза Танева.

Тя обяви, че очаква да получи увеличение от 376 милиона евро на бюджета по програма за развитие на селските райони от Европейската комисия.

Розопроизводителите ще бъдат категорично подкрепени според загубите, заяви министърът.

Това е секторът, който има категоричен спад на дохода, каза Танева и посочи, че именно розопроизводителите ще бъдат едни от първите подпомогнати.

От думите ѝ стана ясно, че министерството ще отдели 50 млн. евро за подпомагане на земеделските производители, а таванът за земеделския производител като обезщетение ще е 7 000 евро, за малки и средни предпрятия - 50 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
загубите за бизнеса бяха много големи, едно увеличение с 50 до 70% на хляба ще компенсира част от загубите, а нека се помисли за намаляването ддс за бранша на 9% което е нужно! Иначе ще излизаме на протести в софия!
6
2
 
12
 
! Отговори
Ами? преди 3 години
Та нали в Добруджа 100% от житото изгоря от сушата без снеговалежи? Лъжци!
5
2
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Русия и Украйна няма да изнасят жито тази година...и цените на брсите ще скочат,тъй че ,ще има поскъпване на пасти и торти и хлебните изделия.
4
1
 
3
 
! Отговори
f преди 3 години
Още нещо до българското, френско и италиянско кино.Военните разполагат и с матрицата, така актьорите могат да изпитват чувството на съответното нараняване леко, колкото да се вживят, без да са наранявани. Може да се тегли звук и картина и от въображението и да се преработва. Лесно е! Вие кино не сте виждали, сащ само го съсипват като мастодонти и богати монополни ко..***...ленца!
3
3
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
DNES.BG , може да ме банвате, но това го напишете някъде, нека има и българско и европейско кино, Холивуд да фалират, защото те нищо не правят, вие кино не сте и виждали, затова си мислите че правят нещо и колко скъпо продават!Фото триизмерна сфера заснема обект и размерите му се въвеждат ръчно на компютъра или има лазери по сферата които измерват разстоянието, после на компютър се копи пейст и всякакви триизмерни ефекти! Б..оклуците от сащ нищо не правят! Само знаят да крадат.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, знаем, знаем. Тези сме ги слушали.Ама я питайте фурнаджиите да ви кажат сложните си калкулации...
1
5
 
10
 
! Отговори
Батман преди 3 години
хахаахха от сега намекват че ще се покачва цената :D:D:D:D:D