Борисов сменя зам.-министъра Живков: В ГЕРБ това е практиката!

Екоминистърът да обяви името на заместника на Живков в понеделник
Обновена: 31 май 2020 11:53 | 31 май 2020 11:50, Петя Славова
198
Борисов сменя зам.-министъра Живков: В ГЕРБ това е практиката!
Снимка: БГНЕС


Зам.-министър Красимир Живков, който е сред обвинените за аферата с боклука ще бъде сменен в първия работен ден на новата седмица. Това обеща премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията му на обхода в Поморие. Той допълни, че очаква името на неговия заместник от екоминистъра Емил Димитров още в понеделник сутринта.

Още по темата

Премиерът заяви, че задържаният сам трябва да обясни защо е изготвил списъкът с имена, който вчера публикува прокуратурата и който касае незаконен внос и преработка на опасни отпадъци.

"Въобще не искам да коментирам. Всеки бизнесмен може да си сложи списък и да си го сложи в касата. И аз мога да напиша списък. Задържаният ще каже, аз не искам да гадая. Когато предупредихме, че ще има проблем с отпадъците, това беше преди местните избори. Оттогава ДАНС, МВР под ръководството на прокуратурата работят.", каза Борисов.

Борисов заяви, че зам.министрите се сменят по негова заповед и категорично отсече, че няма да има милост за никого. "В ГЕРБ това е практиката! Никой да не мисли, че ще му се размине".

Днес се гледа мярката на шестима от обвинеямите за аферата с опасния боклук от Специализирания наказателен съд. Прокуратурата иска за четирима от тях "постоянен арест", а за останалите двама – "домашен арест".

 


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези са ужас и безумие. Скандалите следват един след друг а пък Главния разбойник се прави, че разбира от морал. Със сигурност не е и виновен. Виновни са тези от БСП, хан Аспарух,но той никога и за нищо. Той се клатучка с джипката със златната кокошциа Владито Горанов и слушка музика.Аз по-голям цинизъм от това не зная.
168
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей, МИСИРКИ - защо мълчите за приказката на Али баба с 240 разбойника и техните Главатар и разбойничката,която е светната по данъчните закони.
Това дето го пишете не е интересно.Това е прах в очите и акция,която има за цел да не се обръща внимание на Васил Божков. Да ама не.
167
3
 
3
 
! Отговори
до 170 БЪЛГАРИН преди 1 месец
АБЕ ТИ ЗАЩО ИЗКЛЮЧВАШ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ РЕДИЦИ ИНДИЕЦА КОСТОВ,

ЗАВЪРШИЛ "ПОЛИТИЧЕСКА ИКОНОМИКА"

И КАНДИДАТ ЗА ЧЛЕН НА БКП

СЪПРУГ НА ПАРТИЙНАТА СЕКРЕТАРКА не-ХУБАВАТА ЕЛЕНА
166
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Ааааа, долу ръцете от племенника на Т. Ж.!
Човека е завършил в Масква, много е учил, много знае, много може.
Като кмет на Правец през 2003 година го е доказал!
Не пипайте внуците на активните борци против фашизма и капитализма!
Техен ред е да управляват.
Като се замисля, червените не са спирали да ни управляват.
За 75 години, с изключение на Филип Димитров - 9 месеца, и Иван Костов - 4 години, все червените ни управляват!
Що тогава се чудите, че хората бягат от България!
165
0
 
3
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 1 месец
Щом Борисов сменя зам.министъра Живков , значи от понеделник (днес) вече Борисов е зам.министър ?!

Браво ,Пете , нарочно ли ги пишеш тез заглавия такива двусмислени или толкова си можеш ?
164
0
 
2
 
! Отговори
Тошко преди 1 месец
Кой ходи с каскет и защо
163
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 месец
До Рита,твоята менда,за информация,да ти напиша,беше счетоводителка на цар Киро,много добре ги знае работите как стават.375
162
1
 
10
 
! Отговори
Глупости преди 1 месец
Корумпиран министър заменя корумпиран министър с друг корумпиран министър така стоят нещата.
Проблема е че най корумпираната тиква е представител на държавата ни майко мила добре сте дошли в демокрациона корумпирана държава и ние следваме пътя на ФАЩ щото ние си нямаме наше мнение и цели
161
4
 
6
 
! Отговори
Рита преди 1 месец
Не врваме на Божков че е давал 20% на ГЕРБ Менда Стоянова не е такъв човек Горанов не си спомня такива неща, каскета къде е
160
1
 
4
 
! Отговори
до к.156 преди 1 месец
Уважаеми тов.Илич, оригиналът на История славянобългарская си е в хранилището на Хилендарские манастир. Ритонът е избягал, защото помощниците на леля Бони Петрунова нито са давали храна на козела, нито са го поили и той се ядосал и напуснал. Доцентката обаче упорито твърди, че той въобще не е стигал до НИМ. Прокурорите,които водеха изземването на античните предмети, мълчат и никоя медия не смее да пита иначе смелчагата като нищо може да бъде обявен за шеф на ОПГ и предаден на СпП.
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля, че Ем.Д. е много по-"сговорчив" от мин.Н.Димов и е по-експедитивен. Кр.Ж. бързо реши да се напечели и загуби. Участта на Н.Д. не бива да се повтаря, защото не той, а премиерът му определязаместниците. На това нещо трябва да се сложи край, защото министърът работи основно със замовете си и шефовете на дирекции. Така че премиерът трябва да съгласува тези кандидатури с министрите, а не да назначава маши на свои близки и приятели. Гафът с МОСВ е показателен: ББ го напълни с правчани.
158
2
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 месец
Да, това е практиката! Кради но интелегентно и на ръба на закона, плащай процент нагоре, но хванат ли те-не те познаваме и си вън.....
157
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Премиерът би следвало да даде собода на министрите да избират екипите си. Те отговарят за дейността на поверените им министерства и носят отговорност за своята дейност.Но премиерът много държи за зам.министри да назначи свои хора или такива на свои близки.И стават нещата като в МОСВ: Кр.Ж отговарял за язовирите, но не определял техните графици и ексмин.Н.Димов беше в ареста 4 месеца. Сега пък бил зам по отпадъците от само 2 месеци. Но той определял коя фирма какви отпадъци иска и какви ще получи
156
2
 
1
 
! Отговори
до Бокалчо преди 1 месец
Вие луд ли сте?Защо намесвате внуците?Нищо човешко ли не е останало от злоба.?Изобщо не съм привърженичка на Герб,но да намесвате деца е отвратително.
155
1
 
9
 
! Отговори
5 преди 1 месец
Да това ви е практиката - да крадете и лъжете !Друга нямате !
154
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До ЮНЕСКО

това си е новина от КГБ...ЦРУ...Цветанов...антибългариянюз,всеки настъпен крадец не произвеждащ нищо с пари откраднати от бедни пенсионери...ама Народа ни го е казал...крадеца вика дръжте крадеца...освен вменени вини дайте и аргументи
153
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
А защо цветанов не е следствен?
152
12
 
7
 
! Отговори
Владимир Илич преди 1 месец
Според информация на вестник "Правда", ритонът от колекцията на Божков е закупен от руския посланик Макаров и вече е в секретните фондове на Ермитажа, редом с оригинала на Паисиевата история и други български светини, закупени или изнесени от България по време на окупацията и от червената армия!
151
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горанов има много по-честни очи от Живков.
150
4
 
26
 
! Отговори
ЮНЕСКО преди 1 месец
СПОРЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА ЮНЕСКО РИТОНЪТ,
КОЙТО В МОМЕНТА СЕ ПРОДАВА В ЛОНДОН

Е АВТЕНТИЧЕН И Е ОТ КОЛЕКЦИЯТА НА ФОНДАЦИЯ "ТРАКИЯ"

РИТОНЪТ Е КОНФИСКУВАН И СЛЕД ТОВА ИЗНЕСЕН ОТ БЪЛГАРИЯ СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЛИЧНО НА БОЙКО БОРИСОВ