Бъдещето на нациите - с физически здрави хора

Радев видя голям проблем в обездвижването на младите
63
Бъдещето на нациите - с физически здрави хора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Децата са най-голямото наше богатство и заслужават внимание, грижи и по-добро бъдеще. Това е убеждение около, което се обединява цялото българско общество, каза президентът Румен Радев на откриването на платформата на националната инициатива "Спортувай с президента".

Според него обездвижването сред младите хора в България се превръща във все по-значимо предизвикателство на нашето съвремие.

Спортът се свързва преди всичко с физическо развитие и младите хора в епохата на социалните мрежи и дроновете,все още не обръщат нужното внимание на спорта, отбеляза държавният глава.

Радев е убеден, че спортът е нещо повече от физическо развитие - развива бързина, концентрация, калява психиката и кове характер, дава самочувствие и утвърждава екипния дух, спомага за изкореняването на агресията.

Според него бъдещето принадлежи на онези нации, които не само развиват индустрии, но и подготвят своите граждани за предизвикателствата на това бъдеще - да бъдат физически здрави и психически устойчиви.

„Това означава масов спорт, физическа активност, природосъобразен начин на живот от най-ранна детска възраст, посочи Радев.

Вицепрезидентът Илияна Йотова отбеляза, че й се иска всички български деца да имат равен старт и равни възможности, независимо къде живеят.

 


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да де, ама той вече не може - натежа му ГЗ. Виж каква гуша заформя!
53
0
 
3
 
! Отговори
новата “инициатива” преди 4 седмици
“Спортувай с президента” , завърти едно коремно !
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много добро пожелание от президента, но при бедни родители, живеещи с пороците: алкохол, цигари и хазарт, няма как децата да са здрави, спортуващи и бъдещи качествени хора. Една от причините е и липсата на подоходно облагане, докъто богатите се сравняват кой е по-богат и си пишат списъци, някой едва свързват двата края и гледат децата си в нищета. Тая бедност ще се върне като бумеранг след няколко години.
51
1
 
10
 
! Отговори
toto преди 4 седмици
Пак ли тоя кратун.. Борисов даде милиони за спортни зали и площадки, само наш Румен не е разбрал и се опитва да дава акъл. Да си подава оставката, че вече е гнъсно и да го гледа човек, и да го слуша. Румба, бегом марш под полите на Деса. Там всичко е розово!!!
50
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 4 седмици
Поредното безмислено словоблудство на Радев! Резулнтатът - нулев!
49
0
 
11
 
! Отговори
Кухо алуминиево що е преди 4 седмици
Колкото е безсмислена президентската институция, този успява да я закопае под земята!
Блестящ разединител на българите под формата на загриженост за тях, блестящ нищоправец, блестящ имитатор на активност, блестящ имитатор смисленост, блестяст оратор на безсмислици! Кажи му куха войнишка манерка и не му споменавай името и длъжността, че е срам за нацията
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От тоя очаквам от новогодишната му реч да обяви война между северна и южна България :). Великия обединител!
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този тулуп, дали все още може да направи и едно кормно, както се е огушил!?
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дрън, Дрън!
Спартанеца се събуди, в поредния ни прецедент, и бленува из клишетата на ограниченото мислене. Толкова е безхаберен. че очаквам скоро да постави на вниманието на публиката, екзистенциални въпроси от вида, има ли живот на Марс ?
В предвид безсмислието на тази държавна позиция, не запълнена с смисъл от създаването си, да се ограничи мандата и, на две години. Достатъчно е да си покажат несъстоятелността, и да отиват в историята.Ако все пак някой успее да промени това, ще бъде преизбран
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ама как кълве като червеноперка на кус-кус какво да метнеш тоя все кълве та ша отнесе плувката .. последна реч за Нова година ще му е
44
6
 
29
 
! Отговори
апо преди 1 месец
Мъдростта на Радефф е безбрежна.......поклон ......
Скоро очаквам гения на другаря президент да ни озари с новото си прозрение - ДЖАМЪТ Е СТЪКЛО.Няма да крия и ще си призная как от възторг ще припадна поне 3-4 пъти...
Само една малка мисъл ме тревожи , дали силата на интелекта муапо ще успее някога да открие че "МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО" , "НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ" и "КОЙТО КОПАЕ ГРОБ ДРУГИМУ ,САМ ПАДА В НЕГО"
43
1
 
2
 
! Отговори
порноспорт преди 1 месец
търтеи спортисти по краденето кой по висок рейтинг значи е по начело в класацията краднали и лапали самозабравили се да правят мръсно на хората
42
2
 
1
 
! Отговори
позитивен преди 1 месец
спорта е купен не е български за каква българщина говори този огледайте се какви бизнеси има за порно и улиците на англия и западна европа от българи и българки за такъв спорт гимнастиката е спортна скачат през балкона
41
0
 
3
 
! Отговори
вие добре ли сте преди 1 месец
на краденето му викат спорт много спортни от 90 г. насам тези безделни спортнмени и спортменки алчност и страх
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе, днес е международен ден на детето, а не на спорта !
Радев до кога ще ни цитира под път и над път глави от Устава на БНА !?
39
3
 
25
 
! Отговори
Нормален преди 1 месец
България има нужда от психически здрави хора, а Румбата Радев и електоратът му не са такива.Защо смятам така ли?Много просто!Влезте във Фейсбук групите, които го подкрепят.Пълно е с откачалки, които пишат за илюминатите, които искат да ги чипират с несъществуващата ваксина на Бил Гейтс и да контролират съзнанието им с 5G мрежата.Щели да ядат печени къртици и да носят потници напоени с урина, за да се предпазят.Не не се евавам!Правят шапки от станиол и влачат медни проводници, за да ги заземяват!
38
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами много е прав. Не може затояла нация да е здрава (далеч не само американците са доказателство)
37
2
 
16
 
! Отговори
Студент преди 1 месец
Важно е за г,син президента всеки да може да прави коремното - така се става физически здрав и съобразителен - пред кого и с каква бързина да се въртиш,кога да показваш " му скули "... Това е пътят ,български младежи - следвайте президенто!
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 33
"Бъдещето на нациите е в ръцете на Радев" е сарказъм, приятелю !
35
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

И аз мога да напрая коремно,обаче искаме бат Бойко да направи едно коремно,да са наравно с Радев!