От птичи поглед – Борисов и Вучич инспектираха строежа на магистрала "Европа"

Двамата прелетяха с хеликоптер на строителната площадка
Обновена: 1 юни 2020 11:28 | 1 юни 2020 11:28, Красимир Ангелов
139

Снимка: МС

12

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха с хеликоптер напредъка по изграждането на магистрала "Европа" в района на 17-километровата отсечка между Драгоман и Сливница, съобщиха от правителствената информационна служба.

В тази част от бъдещата автомагистрала строителните работи започнаха през май миналата година и на обекта се работи с пълна мобилизация. Завършването на отсечката по договор е 2021 г., но при ускорените темпове, с които се работи и в случай че не възникнат допълнителни и непредвидени затруднения, е възможно строителството да приключи по-рано от предвиденото - в края на настоящата година.

Стойността на инвестицията е 117 млн. лв. и се финансира изцяло от републиканския бюджет. В участъка ще има два пътни възела с осветление – "Сливница 1" и "Сливница 2", както и 11 големи съоръжения – 5 надлеза, 5 подлеза и мост над река Сливнишка.

На обекта стриктно се изпълняват и предвидените еко мерки, отчитат от правителството.

Работи се усилено и по изграждането на другия 14,5-километров участък между ГКПП "Калотина" и Драгоман. Строителните дейности на обекта стартираха в средата на февруари 2020 г. Инвестицията е за близо 165 млн. лв. и се финансира от Механизма за свързване на Европа на ЕС и от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 2022 г.

Към момента се извършват дейности по разчистване на строителна площ, премахване на хумус, разрушаване на сгради и асфалтови пластове. По трасето ще бъдат изградени четири пътни възела – „Калотина“, „Турмашка махала“ при 8-ми км, "Драгоман-Запад" при 13-ти км при пресичане с път III-813 Годеч - Габер и „Драгоман-Изток“ при 14-ти км. За третия 16-километров участък от бъдещата автомагистрала „Европа“ от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента е изработен технически проект с ПУП-Парцеларен план, като предстоят действията по неговото прoцедиране, съгласно Закона за устройство на територията.

Трасето между ГКПП "Калотина" и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разделено на три части. Строителството на първите два участъка, по които се работи в момента, включва модернизация на съществуващия първокласен път I-8 между Калотина и Сливница.

Третият участък от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента е с дължина 16 км и ще преминава по ново трасе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
7
 
4
 
! Отговори
erikcho преди 3 години
От Теб зависи Успеха да ти е Приятел, uspeshen
94
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сутринта Черепа обвини в прав текст Борисов в корупция тия ми говорят за птичи погледи?????Вие нормални ли сте беееееееееееееееееее???Егати държавата и егати КОРУМПИРАНИТЕ и наведени медии?!За това Бг е на 111 място по свобода на словото (разбирай и по демокрация) след държави като Танганайка и Джибути.Ужас !!!
93
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Социалистите като вземат властта ще се озорят докато ограбят всичко създадено от ББ, ще им трябват години.
92
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко и неговите ятаци тука се правят на големи демократи но при всяко завъртане на *** им и им лъсват червените *** !
91
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нашият понеже вече никой не му вярва на всекидневният пиар от джипката започна да води чужденци да го хвалят... Народа този дето ти плаща вече 11 години този разкош от който не искаш да се откажеш не ти вярва господин Борисов ,и не само не ти вярва а се моли да се отърве от теб !
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, хвала, хвала... ово е стандарт!
89
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Борисов!Едни градят,а отрепките в пандиза!
88
7
 
11
 
! Отговори
Я па ти преди 3 години
До PfЗащото ще опетнят на 1 юни празника на детето Шиши,което си е купило най-много играчки от банката.Божков го поздравявя днес във фейса.
87
7
 
14
 
! Отговори
Pf преди 3 години
А защо не го пита кога ще ни върнат банкерчето дето открадна милиарди от Ктб. Борисов докога ще си трае за него. Вече намирисва,че го пази. Отдавна трябваше да каже на сърбите- или ни връщате Василев или ще видите ЕС през крив макарон. Ама явно има причина да не го прави.
86
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тримата ***(вучич,борисов и мицотакис) яко оплескаха работата около тия газопровди...правят си сметка без кръчмар като се има предвид,че тази газ ще се добива в близкия изток,кавказкия регион и средна азия,става ясно колко надеждни ще са доставките...колкото и онези през украйна...да но кранът го държи турция и тя ще казва кой , колко и до голяма степен на каква цена ще получава евтин газ както казваше бойко.да не забравяме все пак и другите големи играчи-англия,франция,германия,сащ...
85
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените като видят тази карта, с газовите маршрути и получават ортикарии. Малко остана другари до края на годината и българия ще е независима енергиино, ще държи и Сърбите в ръцете си, виждате ли го Вучич накрая какво казва аз съм най-малък.....А след още годинка и ще сте в историята, като тръгнат и държавните бензиностанции и като ви приключат всичките олигарси. Айде ся оня пудела на Маскве да излиза и да почва с глупостите, че не се е появявал от няколко дена.
84
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е.Премиерът работи страшно много.Особено в събота и неделя.Не е лесно да се издържат две къщи.Особено,че каталунската е с висока издръжка.
83
8
 
11
 
! Отговори
Вук и мече преди 3 години
Бeзoбрaзиe! Тoя cърбин e eднa глaвa нaд Ту лупа. Нeмaт ли пo-ниcички пoлитици? Нaшия e cвикнaл дa ги гeдa oтгoрe и дa ги пoтупвa пo рaмo.
82
5
 
14
 
! Отговори
Скоро преди 3 години
Служебен кабинет с Божков премиер...
81
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
17 км дo крaя нa гoдинaтa oзнaчaвa пo 2,43 км нa мeceц. Тoлкoвa хoрaтa нa зaпaд прaвят нa дeн мaгиcтрaлa, a у нac нa мeceц. Дoри cърбитe прaвeхa пo пoвeчe, зa дa я изгрaдят и тo бeз cрeдcтвa oт EC и тo нa пo кoфти тeрeн oт нaшия, кoйтo при нac e caмo рaвнинa и нямa никaкви плaнини, нямa мocтoвe или тунeли. Цeли 2 мaндaтa Мутрaтa прaви AМ "Хeмуc". Зa 2 мaндaтa и oбeщaниeтo, чe aкo хoрaтa гo избeрaт (зa втoрия мaндaт бeшe) зa втoри път дo крaя нa мaндaтa щe пocтрoи мaгиcтрaлaтa. Тa тaзи мaгиcтрaлa зa двaтa му мaндaтa нe e мръднaлa нитo килoмeтър. Изoбщo нe ca зaпoчвaли дa я cтрoят, a caмo рeмoнт
80
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Oчaквa 17 км мaгиcтрaлa дa ca гoтoви дo крaя нa гoдинaтa?! Тoя в рeд ли e? Хoрaтa нa зaпaд прaвят пo 2-3 км нa дeн и тo ги прaвят кaчecтвeнo и кaктo трябвa. A Мутрaтa нe caмo cупeр бaвнo, нo и нeкaчecтвeнo и 80% oт пaритe oткрaднaти. Нaгъл, прocт и крaдлив бaнкянcки ceлcки бeк.
79
6
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Оти лажеш човеко, бе ? Не сте спирале да крадете!
78
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом и сърбина дойде на инспекция, явно Путин се е изнервил,че нищо не се прави.
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И вчeрa цялa групa ce пoкъca oт рaбoтa , рaзхoждaйки ce c джипa A "бeздoмникa" eдвa cи държeшe oтвoрeни oчитe , рoзoв и мaхмурлия oт вeчeрнoтo угoщeниe !
76
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сте спрели да работите, ама резултат няма май работите за себе си по къщите в Барселона, Поршета и списъците с раздаването на пари който не за пръв път виждаме.