От птичи поглед – Борисов и Вучич инспектираха строежа на магистрала "Европа"

Двамата прелетяха с хеликоптер на строителната площадка
Обновена: 1 юни 2020 11:28 | 1 юни 2020 11:28, Красимир Ангелов
139

Снимка: МС

12

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич инспектираха с хеликоптер напредъка по изграждането на магистрала "Европа" в района на 17-километровата отсечка между Драгоман и Сливница, съобщиха от правителствената информационна служба.

В тази част от бъдещата автомагистрала строителните работи започнаха през май миналата година и на обекта се работи с пълна мобилизация. Завършването на отсечката по договор е 2021 г., но при ускорените темпове, с които се работи и в случай че не възникнат допълнителни и непредвидени затруднения, е възможно строителството да приключи по-рано от предвиденото - в края на настоящата година.

Стойността на инвестицията е 117 млн. лв. и се финансира изцяло от републиканския бюджет. В участъка ще има два пътни възела с осветление – "Сливница 1" и "Сливница 2", както и 11 големи съоръжения – 5 надлеза, 5 подлеза и мост над река Сливнишка.

На обекта стриктно се изпълняват и предвидените еко мерки, отчитат от правителството.

Работи се усилено и по изграждането на другия 14,5-километров участък между ГКПП "Калотина" и Драгоман. Строителните дейности на обекта стартираха в средата на февруари 2020 г. Инвестицията е за близо 165 млн. лв. и се финансира от Механизма за свързване на Европа на ЕС и от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 2022 г.

Към момента се извършват дейности по разчистване на строителна площ, премахване на хумус, разрушаване на сгради и асфалтови пластове. По трасето ще бъдат изградени четири пътни възела – „Калотина“, „Турмашка махала“ при 8-ми км, "Драгоман-Запад" при 13-ти км при пресичане с път III-813 Годеч - Габер и „Драгоман-Изток“ при 14-ти км. За третия 16-километров участък от бъдещата автомагистрала „Европа“ от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента е изработен технически проект с ПУП-Парцеларен план, като предстоят действията по неговото прoцедиране, съгласно Закона за устройство на територията.

Трасето между ГКПП "Калотина" и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разделено на три части. Строителството на първите два участъка, по които се работи в момента, включва модернизация на съществуващия първокласен път I-8 между Калотина и Сливница.

Третият участък от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента е с дължина 16 км и ще преминава по ново трасе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От хеликоптер некачественото строителство не си личи.
54
9
 
16
 
! Отговори
мак преди 3 години
Нищо не разбира от това, което "инспектира". Вижда само, че хората работят, но и без него пак ще работят. Обикаля като муха без глава за да го види електоратът по обектите и да му каже евала. Тези обиколки струват бая пари, които могат да се вложат в нещо необходимо и полезно, но за това трябва акъл, нали, баце?
53
11
 
8
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Другарю много ви се молим спрете се. Бойко поне ще се запомни че прави нещо, може ли да ни разкажеш в две изречения с какво ще запомним последните 2/3 управления на Стани Шеф и останалите другари от партията. Сигурен съм че след този въпрос дълго ще гледаш в една точка и ще напишеш поредната простотия, която няма никакъв смисъл.
52
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-38 те бягат,пред хеликоптера,и викат вардааааааааа.
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикаля като муха без глава, нищо, че "инспекциите" струват бая пари, които биха могли да се дадат за нещо необходимо и полезно. Нищо, че нищо не разбира от това, което "инспектира". Вижда само, че хората работят. Но и без негово височайшо посещение те пак ще работят, ама важното е избирателите Му да го видят по обектите и да кажат евала, бойко.
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изнервили са се сърбите от нескончаемите разкази с неочакван край, на Бойче и са дошли да видят, как аджаба са реално нещата. Естествено пак ще има театър и имитации на кипеж, но е въпрос на преценка, какво ще каже след това Вучич на Путин, а от това зависят много неща тук.
49
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-48 ,троляк и нескопосан си ти ***,щом в най-големия мошеник,видя честност,тиквата ти любима.
48
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Шоуто на Бойко Борисов" , в ролите Епизод "Работа работа работа" в поредицата "ремонта на ремонта на ремонта", подзаглавие " Усвояване на средства от правилните хората". Когато политиката стане шоу, публиката трябва да напусне....
47
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луд умора няма! Само се поти! Пак тръгна на инспекции!?Ама инспектор Дю-Дю нещо много се е подул.Баце, тези суджуци не свършИха ли?
46
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще инспектират бе? С темповете на прокарване, по думите на Вожда, този газопровод вече е някъде към Белгия или Нидерландия!
45
4
 
5
 
! Отговори
До истукан преди 3 години
А ти какво искаш ? Да ти напълни сметката ли ?М?
44
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вучич е дошъл да си вземе последно сбогом с Боку. Скоро и от запад(Барселона), и от югоизток(Дубай) така ще го подпукат, че само нова пандемия ще може да го спаси....
43
10
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Само магистрали може да строи Борисов.
42
4
 
3
 
! Отговори
Makedon преди 3 години
Ahahahaaaaaa.... Car Boris Balkanski [Bojko] i kralj Alekdsndar
41
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троляци,много семпли ,нескопосани и безидейни атаки срещу Борисов ! Субсидирането спря май.Забелязва се категорична тенденция на червена пасивност.Много мошеници и тарикати пропищяха от Борисов .Сивата икономика е пред колапс.България най-сетне тръгна към цивилизования свят.Жалко,че ще трябват още 20 години поне,докато се изкорени всичкото зло и българина придобие нужния манталитет ,култура и гражданска съвест за претенциите си !
40
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видни строителни и газови експерти. Да бяха викнали и хидро експерта-щеше да е по-експертно. Само се харчат безмислено пари за пътувания, безплатно ядене, които плащат данъкоплатците. Не могат ли да се осведомяват за разни напредъци и други неща по телефона? Видеовръзки?
39
4
 
15
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Хубаво е, че се возиш във въздуха, че тук на земята яко смърди. Гешев спи, а Горанката кога ще подава оставка. Такива фекалии забъркахте, че не се живее.
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работим, работим, пошегува се мутрата комунист Бойко Борисов. Нали ТЖ му е учител ??? Но кражбите не отлагаме. Там сме първи. За качеството на работата ни да не говорим, защото ремонтите на ремонтите са ни любимо платено занимание.
37
4
 
12
 
! Отговори
Полекичка преди 3 години
ха ха ха... много забавно видео, ако не беше премиер, щях да го харесвам като комедиант.Да се надлъгват, кой е по-малък, е на това му викам Балканска дипломация. *** е хубаво, че осъзнават, че никой не ги бръсне за слива.
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кво мисли новият Голям брат за РУСКО-ТУРСКИЯ поток през България за Сърбия ?Апропо, само празноглавия банкянец нарича потока БАЛКАНСКИ.Официалното му название е TURKISH STREAM