Джордж Флойд починал от задушаване, Тръмп заговори за тероризъм

Независима аутопсия потвърждава убийството му
179

 
Убитият при арест от полицаи чернокож Джордж Флойд е умрял от задушаване заради притискане на шията и гърба. Това сочи независима аутопсия, извършена от лекаря, който е преглеждал тялото на Ерик Гарнър - невъоръжен чернокож мъж, който почина през 2014 г. в Ню Йорк при подобна ситуация.
 
"Не само коляното на врата на Джордж  е било причина за смъртта му, но и тежестта на другите двама полицаи на гърба му, които  са попречили  на притока на кръв в мозъка му, както и на въздушния поток в белите му дробове", се казва в констатация на независимата аутопсия на Джорд Флойд.
 
Заключенията потвърждават версията за убийство след полицейски произвол.
Още по темата
Аутопсията, която бе поръчана от семейството се различава от официалната аутопсия, която включва и основните здравословни проблеми и потенциални упойващи вещества, открити в тялото на мъжа, но не намира доказателства за насилствено причинена смърт.
 
Смъртта на Флойд стана причина за масови протести в различни градове на САЩ против расизма и полицейското насилие, които продължават вече почти цяла седмица. Задържани са около 4100 души. 
 
В над 40 града в цялата страна е въведен полицейски час, включително и в Ню Йорк.
 
Полицаите бяха уволнени веднага, а заподозреният за причинената смърт бе арестуван и е с повдигнати обвинения.
 
Американският президент Доналд Тръмп пък сравни нападенията срещу полицаи с вътрешен тероризъм.
 
Той мобилизира наличния федерален ресурс - граждански и военен, за да се спрат бунтовете и грабежите, разрухата и палежите.
 
"Препоръчах на всички губернатори да използват националната гвардия, за да доминираме улиците. Ако щат или град откаже да предприеме необходимите действия за опазването на живота и имуществото на гражданите си, аз ще разположа американски военни и бързо ще реша проблема вместо тях", заяви Тръмп.
 
"Всички американци с право бяха отвратени от бруталната смърт на Джордж Флойд. Справедливостта ще възтържествува за него и семейството му, той не ще е умрял на празно. Но не можем да позволим мирните протести да бъдат заглушени от една разгневена тълпа."
 
Тръмп обвинява за възникналите безредици крайнолявата група "Антифа". 
 
Според анализатори обаче протестите се използват и от крайнодесни, които също разпалват актове на насилие и вандализъм.
 
Според ФБР има организирани групи, чиято цел е да унищожават частна собственост и да провокират насилие, прикривайки се зад протестите. Властите вече следят и социалните мрежи, за да идентифицират хората, призоваващи към насилие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
3
 
! Отговори
DEJA VU преди 3 години
Toa sto se slucuva sega vo amerika e VEKE VIDENO vo Makedonija od 2015 do denes. Ista ikonografija, paroli...SOROS !!!! za zal Makedonija bese samo vezba za vakvi i pogolemi raboti...sleduva KINA i RUSIJA
114
8
 
14
 
! Отговори
Jon преди 3 години
И каква е разликата с протестите срещу Асад примерно? Или срещу Янукович? Ама няма санкции и военна интервенция срещу режима на сатрапа Тръмп, нали? Там в америка цъфти само демокрация и 'ценности'!
113
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последната аутопсия недвусмислено показва, че става въпрос за самоубийство, чрез самопритискане на тялото към паважа от страна на самоубилият се. Атмосферното налягане е свършило останалото.
112
1
 
5
 
! Отговори
АЛФ преди 3 години
Такива сте хората на тази планета.Лоши и добри.
111
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието е подвеждащо и манипулативно. Никой журналист не се крие зад своята медия. Отговорността винаги е лична и на този и на оня свят лично носите отговорността.
110
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 107 "Това заптиее" както наричаш полицая си е изпълнявало дълга, а ти си сорос и либерас, освен че си ***.
109
3
 
16
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 3 години
ANTIFA може да не са точно терористи, но са подривна организация, която цели само да пали пожари. Подкрепям Тръмп. Дано ги забранят повсеместно.
108
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 114 Независима... ПО ЛОШО Е ЧЕ НАШИТЕ МЕДИИ СА СОРОСИ ЛИБЕРАСИКАКВО САМО ЛИБЕРАСКО И СОРОСОИДНО ЗАГЛАВИЕ СА ПОСТАВИЛИ ОПРАВДАВАЩО ЕКСЦЕСИИТЕ ПАЛЕЖИТЕ И ГРАБЕЖИТЕ Смърта на дрогиран участник в протестите може да е само повод но не е и не може да бъде причинаи причина. Вече има убити полицаи, но медиите си мълчат за убит полицай или за убит бял човек....
107
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно когато има нужда от аутопсия с точно определен резултат, се привиква либерасткия "експерт", да си каже тежката дума, след като си прибира договорената сума - класика.
106
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че поне Тръмп е адекватен президент, действащ твърдо, безкомпромистно и разумно, иначе САЩ ще да се срути от тези мародества и беззаконие.
105
1
 
5
 
! Отговори
put a fork in it. преди 3 години
Америка е сготвена, голямото чао. Единствените, които ще съжалят - макар че точно те подклаждат разрастващата се гражданска война - са кашерните, щото си губят милиардите грантове. В общи линии, с един куршум два заека, но все пак жалко за обикновените американци.Стабилният гений предложил преди малко да се затворят всички соц мрежи - туитър, фейс, инстаграм и пр., за да се успокояли страстите. Ще стане точно обратното, окончателно ще луднат.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме две експертизи на републиканците и на демократите.
103
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Независима аутопсия поръчана от близките на Флойд и извършена от лекар-либераст на заплата при демократско НПО - всичко е неуспорима истина, каквото кажат либерастите това е. Направо да обесят белия полицай, после и всички бели хетеро мъже, в крайна сметка нали това е голямата цел. И защо се е наложило трима полицаи да укротяват ангелчото Флойд? Може би защото е разказвал вицове и всички са се търкаляли от смях?
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
110пр00 ст а к....ти не си на себе си каскет!!!
101
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей аз-ът, по този начин трябваше да завършат политбюро пред Народното Събрание предавано по 1ва телевизия.....понял?
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но те са още в карантинен период,а ходят без маски характерни срещу вирусната инфекция през туй време,че още не се проверяват за наличие на вируса смъртоносен що по време на арести в случая,що по време на протести как демонстрации,а какво остава за растояние да съблюдават как необходимо задължително за други.
99
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
109, гов.ньо, това ли според теб е нормално ве овча чутуро? Да безчинстват група платени ***, да рушат наред, крадат и унищожават? Айде дано и твоята панелка някой скоро така да разруши и ограби. Макар че едва ли има нещо което да могат да вземат от теб, само чифт скъсани чорапи, плетена покривка за маса и 2-3 чинии. А ***?
98
4
 
11
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Май вече е дошло време да приемаме бежанци от САЩ . Дори можем да им издаваме " зелени карти". Съвсем закономерно е началото на края на САЩ . Допуснаха ч.е.р.н.и да им стават президент и кметове. Скоро белите хора там ще са новите роби на ч.е.р.н.и.т.е.
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аутопсията на Джефри Епстийн също показва убийство! Къде са наказаните?
96
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това заптиее би било добър заместник на Газдов в лагерите на червените ДрОгаре.