Първото представяне на мениджмънта на ББР бе засекретено

На заседанието щяла да се обсъжда поверителна информация
3 юни 2020 21:03, Нели Христова
6

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Първото публично изслушване в парламента на смененото ръководство на държавната Българска банка за развитие бе засекретено от членовете на икономическата комисия в парламента, съобщават от Investor.bg

Тримата изпълнителни директори заедно с принципала на банката - министърът на икономиката Емил Караниколов, бяха поканени да представят стратегията си за управлението и развитието на финансовата институция, но по разпореждане на председателя на комисията Петър Кънев от БСП журналистите бяха поканени да напуснат заседанието. Причината: на заседанието щяла да се обсъжда поверителна финансова информация.

Припомняме, че на 8 април изненадващо премиерът Бойко Борисов разпореди да бъде сменено цялото ръководство на държавната банка начело със Стоян Мавродиев заради отпуснат на колекторска агенция заем. В момента по случая тече проверка на прокуратурата От тримата изпълнителни директори реално бяха сменени само двама – Мавродиев и Румен Митров. По молба на Мавродиев поста си запази Николай Димитров, който бил професионалист и дългогодишен служител в банката.

Караниколов заяви, че не е информиран за евентуална готвената намеса на държавната банка в изкупуването на дял от ПИБ. Днес беше последният ден на упражняване на правата за за участие в увеличението на капитала. До вчера бяха упражнени само 300 права, писа по-рано Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
Цеко Сифоня преди 3 години
На ктб2 мирише "секретната" работа, нов бардак със старите ... изпълнителни директори.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно са засекретили! Тия трябва да замитат следите от цапардосани няколкостотин милиона....Дерзайте другари и на тъмнооо....
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавата на м-те вече всичко е секретно. От данъкоплатеца се иска само да плаща и да мълчи, без да пита. Питането само преди избори за да има обещания неизпълними.
1
2
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
и какво печели обикновения човек от това