Сабанов: Цената на газа пада, няма да има скок на парното

Туризмът е най-засегнат от кризата, смята депутатът от ВМРО
9

Цената на парното и топлинната енергия ще поевтинее с 14% за новия есенно-зимен сезон. По-рано премиерът Бойко Борисов се закани, че ще обсъди с колеги смяна ръководството на регулатора, заради вчерашните прогнозни разчети, че всъщност се очаква поскъпване на топлото.

Още по темата
"18-22% беше искането на "Топлофикация София" за столицата. В крайна сметка всяка една топлофикация иска увеличение, което е нормално. Всеки, който продава, му се струва, че продава евтино. Самата функция на КЕВР е да види дали има нужда от такова увеличение и дали е правилно поискано. Няма как да има увеличение на цената на парното, при положение, че цената на газа е паднала с 40%", каза депутатът от ВМРО Александър Сабанов за "Денят ON AIR".

Според него изявлението на Иван Иванов, направено още преди да бъде проведено заседанието на Комисията, не е било редно и буди притеснение в хората.

"Нямаше логика изказването на г-н Иванов. Решенията на КЕВР се взимат на заседание, нито един отделен член на тази Комисия не може да взима такива решения, а още по-малко да ги говори. Възможно е да има ново ръководство. Още на 2 април им изтече мандатът на това ръководство. В момента се занимаваме с икономически мерки, но ще дойде ред и на КЕВР. Изказването на г-н Иванов беше един катализатор, за да се забързат тези процеси", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Сабанов посочи, че средно цената за страната ще падне около 14%, а за София - 15%.

Депутатът от ВМРО коментира още, че 9% за туризма е временна мярка и това се говори от самото начало.

"Този бранш в българската икономика е най-засегнат. Тези хора останаха без никакви доходи. В крайна сметка БВП-то ни тази година ще падне с 8,9% от туризма. Със сигурност ще има такива, които ще се опитат да злоупотребят с това, включително и с 9-те процента в туризма. Ние не може да си позволим безгранично да намаляваме ДДС-то, дори и на храните", категоричен е той.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
БиБи преди 1 месец
Очевидно Иванчо много мъни прибира в джоба и като го награби премиерът от +20% премина на -14%. Иванчо, стара curve си, дядо! Хем на едните служиш, хем на другите биеш метани. Ама премиерът ти е пряк началник.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цената се увеличава спрямо сегашната цена, за София с 8,8%. За какво падане с 15% лъжат тези?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТЕЦ София е общински а общината се управлява от кмет от ГЕРБ какво не е ясно на някои защо искат 22 % увеличение?!!!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
От 3 месеца цената на Парното пада -а сметките ми за парно и топла вода са същите )) Държавата на Парадоксите -русия и 200% да намали газта- То това няма да се отрази -Ами собственика на ТЕЦ Бургас е Ковачки -какво да очакваме от върл капиталист ??
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сабана вече е софиянец..
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крадливото топлофикацонно племе аха-аха да постигне желания от тях психо-ефект - "споко, няма да поскъпне", а пък че газта падна нещо бързо-бързо забравиха. Що ли тъй се питам и отговор не искам.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Газта пада, но в САЩ убиват ***! Логично е парното да поскъпне.
2
0
 
7
 
! Отговори
Дърт Силистренец преди 1 месец
Какво разбира Шабана от Икономика? Опитва се да прави впечатление с евтин популизъм. Нека не забравя как си слагаше тиранти на банския на времето га ходеше да надува клощавия си скелет на плажа на градския басейн край Дунава.
1
1
 
3
 
! Отговори
Обещание преди 1 месец
Обещахте, че намалението ня отполунието ще е над 20 % и то от 01.04. А сега се говори други. Разликата ще отиду отново някъде. Не с ли на краде това управление!