Управниците пак ще имат своя болница, макар да не е "Лозенец"

Лекарите от нея ще пътуват с президента, премиера, шефа на НС
7
Управниците пак ще имат своя болница, макар да не е "Лозенец"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерският съвет ще определи болница, която да осигурява медицинска помощ на президента, вицепрезидента, председателя на Народното събрание, министър-председателя и главния прокурор.

Предложението кое точно да е това лечебно заведение ще дойде от здравния министър, решиха депутатите, като приеха окончателно текстове от Закона за лечебните заведения.

Още по темата

Лекари от тази болница ще пътуват с управниците при посещенията им в страната и в чужбина, ще осигуряват здравна помощ на чуждестранните делегации при визити в България, както и на депутатите при нужда по време на пленарните заседания.

Болницата обаче ще се грижи за по-малък кръг от управляващи, а не както „Лозенец“ или т. нар. Правителствена болница, цялата държавна администрация, депутати, министри, директори на агенции.

Освен това, когато се лекуват чуждестранни делегати или лекари пътуват в чужбина с наши, разходите ще са за сметка на съответното ведомство.

 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 месец
БСП винаги е била партия защитаваща позициите на едрия капитал и изобщо не е защитавал интересите на трудовите хора. Но винаги е използвала социална риторика и се е опитвала да се представи като партия защитаваща интересите на "безработните, социално слабите, майките с деца, хората с увреждания". Няма по-нагли лъжци от представителите на БСП!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак помислиха само за себе си.
4
0
 
6
 
! Отговори
3 преди 1 месец
Болницата е ясна започва с името на столицата и завършва на пчелен продукт, полезно изкопаемо
3
1
 
23
 
! Отговори
Лаик преди 1 месец
Добър избор ще е МБАЛ - Видин.....мисля ?!!!!
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бегай от тази територия!
1
1
 
22
 
! Отговори
вижда се преди 1 месец
Тези хора май са извънземни ,щом унищожиха държава и народ , и искат да живеят до 120 год., ама няма да има кой да ги храни !