Борисов във влака: Каже ли някой корупция, веднага го свалям в метрото!

На Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, у нас - 40 млн. лв.
Обновена: 7 юни 2020 10:14 | 7 юни 2020 10:09, Камелия Цветанова
498
Борисов във влака: Каже ли някой корупция, веднага го свалям в метрото!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов инспектира третия лъч на метрото в София, който предстои да бъде пуснат до края на лятото.

Той беше придружен от столичния кмет Йорданка Фандъкова, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на транспорта Росен Желязков, заедно с изпълнителния директор на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Още по темата

След като качиха в един от новите влакове на метростанция "Красно село", инж. Братоев обясни, че на Запад един километър метро излиза около 150 млн. евро, докато у нас - около 40 млн.

Борисов заяви, че "когато някой каже думата корупция, веднага ги свалям в метрото".

„С идеята, че с едни и същи влакове в Европа и в София, както и един и същи инсталации, разликата в сумите е огромна. Като дам тази цифра и спират да говорят", отсече той.

Пускането на първия участък от третата линия на метрото в София ще е през юли - август. Тогава обаче ще бъде пуснато 8 км трасе - от "Красно село" до "Хаджи Димитър".

Министър-председателят отбеляза, че около самата спирка "Красно село" също е облагородено.

"На старите станции се монтират преградни стени", обясни Фандъкова, докато се возеха в новата линия на метрото в посока станция "Бул. България".

"На тази станция имаме клипове как цялата станция се напълни с вода, подземна река влезе вътре. Наложи се да излеем бетон и машината мина през бетона, за да влезе в станцията. Най-тежки бяха "Орлов мост" и "НДК", каза шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев.

"Прекрасни неща правят. Фантастично е, подземен град. На 31 август със сигурност ще са минали всички тестове и изпитания. Много удобни, на по 2-3 нива, страхотни и инженерни и архитектурни неща са направили колегите. По време на социализма имаше 4 км тунели на 2 места. Сега имаме 42 км. Всеки км струва около 45 млн. евро на км, а в Европа същите влакове струват над 100 млн. евро", каза Борисов след излизане от метрото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


498
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
416
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди ги водеха на Витоша.
415
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корупцията е ясно, че я имаме, както навсякъде в ЕС, но за нас тя е и заместител на парите и пести много на комисията щото си е идеалното основание да спират проекти и пари. Защо не дават директно за финансиране на банковите кредити /лихвите/, на бизнеса за оборудване, за болници и съществуващи спортни съоръжения? А дават за къщи за гости, реклама на европрограми, измислени обучения по английски на шивачки и прочие чисто корупционни като замисъл проекти. От безумните проекти идва корупцията.
414
0
 
3
 
! Отговори
УЖАСЪТ преди 3 години
КОРУПЦИЯ.
413
0
 
5
 
! Отговори
Ъъъ преди 3 години
Тиквата ще си избие "евтиното" метро с тройни цени на автоматистралите.
412
0
 
10
 
! Отговори
Как лъже само ! преди 3 години
Лъже само и само , да може да краде , че да има за ***, да им купува имения !!! Алчен и безскруполен, ей тва е ББ !!!
411
1
 
7
 
! Отговори
някой преди 3 години
До КокоКалиМисиМисля, че само той (те) могат в настоящата ситуация в България да катурнат Б.Б. и сие.За съжаление така и ще се случи. Чисти и неопетнени хора почти няма, камоли да бъдат допуснати до власт!
410
2
 
5
 
! Отговори
КокоКалиМиси преди 3 години
два вида политици се котират в света:Путин и Трамп.В нашите условия политик с визията на Путин неможе да се намери заради беднотията на с горивата, природните ресурси и липсата на образовани специялисти.Така че ще избираме м/у Борисов и Божков, донякъде нашенски алтернативи на Путин и Трамп.Борето тругна по схемата Охранка-Политика-Богатство.Васко - Богатство-Богатсто-Политика.Ще гасувам за Васко.Борето се самоизчерпи исамоиздъни.Да оставиме кокошките калинките и мисирскиа матриял.Севда го опече
409
2
 
14
 
! Отговори
някой преди 3 години
Тези хора се опитват да изкарат, че всички ние живеем в паралелна Вселена. Държавата ни (Столична община, в частност) е пропита от корупция. Ако не знае какво е "корупция", да му го изясни някой...ама едва ли не е наясно.Започнаха да се изяждат едни-други, защото няма приходи, а са свикнали на много разходи и трябва да се редуцират "олигарсите" помежду си. По-голямата риба изяжда по-малките...така е и в природата. Ама, че НЯМАЛО и то - масова корупция....айде бе!
408
6
 
3
 
! Отговори
20 ГОДИНИ преди 3 години
ВИ КРАДОХА,ОГРАБВАХА,УБИВАХА,КАТО ПОЧНЕШ ПОРЕД РЕНЕТА ИНДЖОВА,СОФИЯНСКИ,ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ,ЛУКАНОВ,БЕРОВ,ИВАН КОСТОВ,ЦАРЯ,СТАНИШЕВ??!! НЕ ИЗГРАДИХА КИЛОМЕТЪР ПЪТ ИЛИ МАГИСТРАЛА,,СОФИЯ БЕШЕ НА ВИЛИ И МОГИЛИ,БЕЗ МЕТРО,БЕЗ ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ,ЗАДРЪСТЕНА ОТ ***.НИТО ЕДИН ОСЪДЕН?! ДОЙДЕ БОРИСОВ,НАПРАВИ СТОТИЦИ КИЛОМЕТРИ ПЪТИЩА И МАГИСТРАЛИ,МЕТРО,ОКОЛОВРЪСТНИ НА СОФИЯ,ПЛОВДИВ,БУРГАС,ВАРНА,ЗАЛИ,ЦЪРКВИ,МАНАСТИРИ,УЧИЛИЩА И НАКРАЯ ТОЙ ВИ КРИВ ЗА ВСИЧКО?!ОСТАНАЛИТЕ СВЕТИ ВОДИ НЕНАПИТИ И ЧЕСТНИ?!
407
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов във влака: Каже ли някой корупция, веднага го свалям в метрото!"Само гледай да не е в дъждовен ден, преди да се е "слегнало" метрото.
406
3
 
13
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 3 години
Каже ли някой корупция, веднага го слагам под карантина.
405
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политици,фараони и балъци милиони.
404
0
 
2
 
! Отговори
гневна преди 3 години
Не ме сваляй от влака, ами отиди при Корупция и се позавърти там 1./2 години и я изгони от България .След това още 1.2 години и ще изгоним тази дума от речника .
403
10
 
2
 
! Отговори
Русоблизец,трол преди 3 години
на БСП/БКП.Не сакам на мене да ми е добре,а на рашките да им е още,по и най добре?!Не знам КА а,*** неа така?!П, резидента Грипен и Корни Импексовата са моралните и почтени в политиката?!Само те могат да пилят на тая струна ден и нощ,а им,бецилите да мигат и да викат Хайл!! За всичко,което не се е състояло или състояло и е лошо в очите на хората е виновен ГЕРБ и Бойко Борисов?!Той е ту тиква,ту гений на далаверата,хем е пъзльо хем кара да треперят олигарсите?!На финалът,кое е вярното,че?!
402
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Те,честни и почтени,другите всички са мошеници,ама нещо не ви се получава: издънка след издънка..герберасти нещастни
401
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми вече от тоя.
400
2
 
15
 
! Отговори
леля Пена преди 3 години
Управлението на държавата е сбъднат кошмар!Само мяткат милионите,изкарани от нас и правят показни акции/където тръгнат,не забравят да вземат подкупените камери/,но резултатите от тях са в бъдещето.Ако не крадяха от метрото,вервайте ми,едва ли щеше да се случи.
399
1
 
3
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До Анонимен - 416. Не ме учи, а първо си изтрий жълтото около устните си! Запомни едно: Бог е казал : " ПОМОГНЕТЕ СИ САМИ ЗА ДА ВИ ПОМОГНА И АЗ ! ". Първо се изучи, и тогава ела да спориш с батка си! По начина на мислене, сам се вкарваш в капана, кой е жалък, не ми се спори с теб, не си в гарда ми !!!
398
3
 
6
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До ля ля - 413 Като те слуша човек, много си ходил на запад, колко *** си скъсал! Някога напускал ли си ,родното си място? Ние *** пазим ли си природата , културата и историята си! Пак някой друг ни евинавен! Стига с тези простотии! Опитваш се и то много глупаво да намекнеш, че Борисов е разрошителя, не "брато", не си в час, ние всички българи не милеем за българското, такива като теб са продажници! Къде са 2000 те експоната, в един който е Дубай! Наследство от дядо му! Знаеш...
397
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СКОРИОНЕ, жалък си повече дори и от жалкото пожарникарче което някакси се мъчиш да оневиниш, щом още не си разбрал, че червените днес са от ГЕРБ ! Жалък народ са българите, много има да чакат Бог да ги "дари" с разум !