Омбудсманът: Няма баланс на интересите на топлофикация и абонатите

Диана Ковачева с критика към дружеството
Обновена: 9 юни 2020 16:37 | 9 юни 2020 16:37, Петя Славова
17
Омбудсманът: Няма баланс на интересите на топлофикация и абонатите
Снимка: БГНЕС

Липсва баланс на интересите на топлофикациите и абонатите. Това каза омбудсманът на България Диана Ковачева по време на онлайн откритото обществено обсъждане на доклада на КЕВР за цените на топлинната енергия за периода 1 юли 2020 – 30 юни 2021 г.

Още по темата

Според нея няма категорични доказателства, че безпрецедентното поевтиняване на природния газ за тази година е отразено напълно в намаляването на цените на топлинната енергия на дружествата.

"Цената е на природния газ вече е с 52% по-ниска, отколкото на 31 март 2020 г. В същото време средното намаление на цената на топлинната енергия е между 9 и 15%, спрямо предишния регулаторен период", каза тя, цитирана от "Монитор". Според нея липсват аргументи за увеличаване спрямо сега на цената от 1 юли с 22%.

Тя попита, ако цената на газа в следващия регулаторен период се промени, как това ще се отрази на цената топлинната енергия за потребителите или на топлофикациите.

"Сега на гражданите ще се налага да плащат топлинна енергия, произведена по прогнозна, а не по действителна цена на природния газ", смята тя.

Диана Ковачева попита още защо са увеличени одобрените разходите със 7% за технологичните загуби. С толкова е по-малко и прогнозната консумация за следващия регулаторен период. По този начин това се отразява на цените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Край преди 3 години
Може ли човече което даваше интервю като правосъден министър с портрет на ББорисов на бюрото после да бъде омбудсман. Демек да ни пази от Него.Може само в България. Може само там където се прави баклава с фастъци, кебапчета от пилешки клюнове и "бира" в найлонови шишета. Братя българи ние сме менте.
13
0
 
8
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
След като омбудсманът установява отдавна известния дисбаланс на интересите на Топлофикация и абонатите, нека да направи действащо предложение за противодействие, основано на закон и да възбуди общонародно движение с петиция, която да наложи промяна в действията на това предприятие. Има и съдилища, които могат да се заемат с тази задача. Главният проблем е в монополното положение на Топлофикация.
12
0
 
4
 
! Отговори
SWAN преди 3 години
Демократична любов е тези които ме ограбват, и да ме защитават! - зад всички останали състояния те пази най-многолюдната полиция на глава от населението в света!
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bg medii sa offshorni christianski fashistki rassisti teroristi. Ma kak ne pokazaha edna kasova belejka ili faktura i edin vulgarski potrebitel ve, ili na cialata mu vulgarska kompania okolo masata s mezeta, salati, vodki, rakii, biri...da sa izfukat kolko leva sa platili te, kolko sa im varnali energiinite kanibali i kakvo sa si kupili...
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, как да няма баланс?! Тъпичък народ и умнички шефчета! Всичко си е наред. Народът не излиза на протести, избира си и си преизбира все същите - всичко си е наред :)
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тая калинка Диана Ковачева от коя партия е ?Защо не напишете ?Или викате, тя е "независима".Пародията на държава продължава ... за съжаление.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и по-точно Вождът им Ту лупа, главатарят на Шайката си назначи и КЕВР, и Омбусдмана, и Прокурора, и Министрите, и Кметицата от село, и всички.Кого ще обвинят сега за кражбите ?
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тая държава само се приказва и никой нищо не върши, накрая ще хванем сопите и ще станете само на магистрати. Хаоса е родил цяла Вселена, не си мислете, че сте застраховани. Часовника цъка, крадците Топлофикация да изчезват от погледите ни.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБерастката смешница колко е жалка.Та нали Топлофикация е ваша, на ГЕРБ.Фандъкова е принципал на предприятието.От кого пак се оплаквате гербави гни ди.Пак ли някой друг ви е виновен за това че сте крадци и некадърници.
5
2
 
9
 
! Отговори
НАХАЛСТВО БЕЗ КРАЙ преди 3 години
НЕ СЛУЧАЙНО АМЕРИКАНЦИТЕ-СЪЗДАТЕЛИ НА ГРАДСКА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПРЕЗ 1912 ГОДИНА СЕ ОТКАЗВАТ ОТ НЕЯ В 1928.ПОРАДИ ОГРОМНИ ТОПЛИННИ ЗАГУБИ ПО ТРЪБОПРОВОДИТЕ В ГРАДСКАТА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА МРЕЖА"БРАТЯТА РУСНАЦИ"ВЪЗПРИЕМАТ ИДЕЯТА,ВНЕДРЯВАТ Я ШИРОКО В СССР И ОТЗВУК ОТ НЕГО И У НАС ИМА ТОПЛОФИКАЦИИ ОТ ОТДАВНА ОТРЕЧЕНА СИСТЕМА -ВКЛ."ТОПЛОФИКАЦИЯ "СОФИЯ""ТА ПРИ ЧУВСТВИТЕЛНО ПОЕВТИНЯЛ ГАЗ ИСКАТ 22% УВЕЛИЧЕНИЕ ЗА ДА НАМАЛЯТ В УВЕЛИЧЕНИЕТО 15 %НЕЧУВАНО НАХАЛСТВО- ВЪВ ВСЕКА НОРМАЛНА СТРАНА ДОСТА ХОРА ОТ ТОПЛО
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бивша държава, която има терминът Работещи бедни няма бъдеще. Нито настояще де.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто ги закрийте и без туй са във оперативен фалит, туй като Дързост и красота сериала.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересна седмица за ГЕРБ - оказва се, че съпругът на Екатериан Захариева е проектантът на "подпорния хотел" на Алепу.
1
0
 
17
 
! Отговори
25394 преди 3 години
Рвановесие на интереси изобщо не може да се търси там, където кражбата е общоизвестна, терорът над потребителите надхвърля нормалното въображение, запатите и бонусите на служителите от горните и средните етажи на топлофикация са незаслужено високи, а грабежът от страна на частното топлинно счетоводство е счупил всичик рекорди на наглостта.