Случаят "Полфрийман" оставя накърнено чувство на справедливост

Австралиецът избягва да се върне в родината си
Обновена: 10 юни 2020 21:46 | 10 юни 2020 21:42, Екип на Bulgaria On Air
8

Австралиецът Джок Полфрийман поиска възобновяване на делото за убийството на студента Андрей Монов. Той получи 20-годишна присъда, но бе освободен предсрочно 12 години по-рано. През есента на 2019 г. Полфрийман не излежа присъдатат си докрай заради данни, че се е поправил по време на престоя си.

Депутатът от Атака Явор Нотев заяви пред "Денят ON AIR", че делото е сложно, защото подлежи на доказване дали дадено лице се е поправило и превъзпитало.

"Джок Полфрийман е убиец, доказан. Има произнесен съдебен акт от български съд, който го признава за такъв. Това, което предизвика реакция беше неговото предсрочно освобождаване, което формално беше изпълнено от компетентен съд в рамките на правомощията, които Законът дава на този съд. Съдържанието на мотивите на този съдебен акт събуди възражения и недоволство, което аз споделям", коментира Нотев пред Bulgaria ON AIR.

Полфрийман поиска възобновяване на делото, защото смята, че охранителните камери, заснели убийството на студента Монов, доказва, че е убил при самозащита. Нотев коментира, че това твърдението е внушение.

"Той търси изява тук и избягва да се върне в родината си, където той не е толкова популярен, колкото тук", посочи депутатът.

Случаят "Полфрийман" ще остави в нас накърнено чувство на справедливост, категоричен  е Нотев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Явор НотевПолфриймън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
огнян преди 3 години
пожелавам на всички нпо та всички защитници на убийци,на *** съдии ,да Ви се случи същото,на ви пребият,изнасилят и накрая да ви убият или да умрете в мъките на всички убити ,,,На всекиго идва реда рано или късно,убийците стават повече с това нараства шанса и Вас да ви отразят в новините,,Найде спете си спокойно да настъпване на вашия ред.
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛУЧАЯ ПОЛФРИЙМЪН ОСТАВИ ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ АТАКА С НАКЪРНЕНО ЧУВСТВО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ. КАК МОЖЕ 16 ЧОВЕКА ДА ИСКАТ ДА УБИЯТ ЕДИН И ТОЙ ДА НЕ Е ВИНОВЕН. МРЪСНО АТАКИСТКО ПСЕ
4
5
 
5
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
Мен ако ме вкарат в затвора в някоя страна далеч от моята, в момента в който ме освободят, ще направя всичко възможно, да се прибера по най-бързия начин. Този стои и се подвизава по медиите. Слава? Внимание ли търси? Не знам невинен ли е, виновен ли е, но е факт, че е убил. Да дразниш медийно близките на убития от теб младеж в чужда държава, е признак на висш цинизъм...
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НезависимостДано същия"порядъчен човек" да срещне децата ти
2
3
 
5
 
! Отговори
Независимост преди 3 години
Аз пък съм уверен,че ако група надрусани *** искат да линчуват някого,този който помага на нещастникът е смел и порядъчен човек.
1
5
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Полфрийман е убиец!!!