Страсти в НС: Депутати в остър спор заради свободата на словото

От ГЕРБ обявиха, че се готвят промени в Закона за медиите
11 юни 2020 19:45, Красимир Ангелов
15

Свободата на словото и фалшивите новини скараха депутатите в парламента. Поводът се оказа годишният доклад на Съвета за електронни медии.

Близо час депутатите спориха за действията и бездействията на Съвета. Дебатът около доклада левицата сравни с холивудска продукция.

"Като един филм, който един и същи ден се повтаря до безкрай. Подобно усещане имам и когато обсъждаме доклада на СЕМ", коментира депутатът от БСП Александър Симов.

Отчетът на СЕМ се превърна в добър повод левицата да назове и проблемите, свързани със свободата на словото и да обвини властта в бездействие.

"Всеки път ни обяснявахте как има други начини да се решат неща. Хайде решете ги! 10 години сте на власт. Кога ще ги решите", попита от парламентарната трибуна депутатът от БСП Антон Кутев.

От ГЕРБ не съзряха особен проблем със свободата на словото. Според председателя Комисията по култура и медии, не заслужаваме незавидното 111-о място, което ни отреждат "Репортери без граници" за втора поредна година.

"Разни НПО-та не могат да бъдат представителна извадка. Тези класации окепазяват нашата държава", отбеляза депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов.

"Обединени патриоти" обявиха, че ще подкрепят увеличаването на бюджета на СЕМ.

От "Воля" пък посочиха, че ще се въздържат при гласуване заради проблемите в медийната ни среда. За по-добра медийна среда от ГЕРБ обявиха, че се готвят промени в закона за медиите, а от ДПС настояваха за изцяло нов такъв.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Остър спорт преди 3 години
На повечето бг депутати им е твърде беден речника, за да обсъждат свободата на словото. След 111-о място не останаха много позиции, а Северна Корея изглежда все по-близо.
11
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
Три въпроса:1.Къде отиват златните резерви след влизането в този съюз?2.Нашумелите напоследък арести и разследвания на политици, дали не са про форма отговор на критиките за липса на правосъдна система, и да отшумят на принципа "Всяко чудо-за 3 дни".3.Защо спря да се говори за отвързването на валутния борд?За плаващия курс, за обезценката на лева, която ни принуждават да направим, според официалните данни до 15%, а според коментарите на някои финансисти, до 4 ПЪТИ обезценка на лева?
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Оруел и Гьобелс ли? Защото Менгеле пасти да яде. Или Химлер? Важно е да има Геноцид. Айде мутро на Кирилица!
9
3
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
Свобода на словото не може да има там където управляват душмани. Вижте как изчезва народа ни. Определено България се управлва от душмани ,които твърдо вярват че закона няма да проработи за тях и затова налагат максимално душманство. Скучая с Костадин Костадинов е показателен. А Бойко Борисов разправяше за трупове в Италия и Испания .Очевидно е че герб са душмани които твърдо вярват че закона не важи за тях и затова забраняват говорене по медиите от други партии .
8
1
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Ще направим Министерство на Истината което ще определя кои лъжи са истина.
7
4
 
6
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
БСП и свобода на словото? Ай, сик.тир.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със СЕМ (111 място за репортерите) или без СЕМ (110 място като фючърс пак там) е все тая.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата мара втасала...
4
9
 
8
 
! Отговори
Идол преди 3 години
БСП са си комунисти,свикнали са да лъжат и всякаква регулация ще ги ударипо фалшивите новини и по "децата" на таткото на троловете от БСП-другаря Кутев.
3
11
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
ГЕРБ са си комунисти, логично е да ограничават хората както правят комунистите. Нищо ново под слънцето.
2
9
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
ГЕРБ са си комунисти, логично е да ограничават хората както правят комунистите. Нищо ново под слънцето.
1
9
 
9
 
! Отговори
селтак преди 3 години
Маските да не се свалят ,защото боко ще се удави в храчки!!!! Това ще е положението !