Заложници ли са МВР и специалните служби на политически игри?

Как ще оперира новото звено към МВР?
12 юни 2020 22:20, Нели Христова
19

Без отряди с доброволци към полицията, но с паралелно НСО. Това предвиждат окончателно приетите от депутатите промени в Закона за МВР.  Новото звено към МВР освен държавници, служители на МВР, НАП и агенция "Митници", ще охранява и опасни товари, ще се бори с тероризма, ще се следи и за масови безредици.

"Преди няколко месеца ви казах, че това ще се случи. За съжаление, МВР и специалните служби са заложници на политически игри, амбиции и скандали. Независимо, че това са деполитизирани служби - те участват в съревнованието" между различните политически сили за влияние в тях, преструктуриране или пък за закриване", каза акад. Румен Ралчев, велик приор на Ордена на тамплиерите в България, пред Bulgaria ON AIR.

Според него създаването на нова структура, която да дублира дейности, каквито НСО изпълнява, е огромен риск. Оказва се, че това е най-възрастната специална служба в страната ни, а  на 12 септември ще отпразнува 141-годишнина.

"В повечето случаи стичам, че това, което е водещото, е сблъсъкът между президентството и Министерския съвет. Може би и желанието едно учреждение на НСО, която работи много добре, да бъде постепенно обезкървена, нейната функция да намалее и много по-лесно да бъде закрита. Има много големи рискове. За щастие, действащият закон на НЗО безалтернативно казваше кои задължително трябва да бъдат охранявани, а сега ще има избор", допълни акад. Ралчев.

Той посочи, че пробивът е бил направен много назад във времето със създаването на паралелни служби.

"Става много сложно. Подготовката на един оперативен работник в НСО е между 3 и 5 години, за да се осъзнае какво точно трябва да прави. Той отива на изпълнителско ниво и са му необходими още толкова, за да се изкачи в йерархията", каза още акад. Румен Ралчев и коментира, че има разлика в заплащането, то е в плюс на новите структури.

"Не знам дали ще фалираме държавата, но този начин на игра демотивира. Тук се говори как да се нареже, обезкърви и да се обезличи НСО. Такива опити се направиха с много служби", категоричен е академикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те Не са Заложници, а са основни играчи !!!!! Службите и Политиците са във един Цирк !
16
0
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
У наше село сичките дето ги мързи да работът станаа или военни или милиционери сагъ полицаи.Таньо магарето от село стана военин,пенционира се на 45год,зе 20 брутни заплати и отиде у София стана пазач,от му дадоо и пищоф.Та тва е мързел и тарикат да си сагъ.Таньо дето ко му дадеш чук и пирон жа стане трудова злуполука от жа си чупи пръстите.Ама селски тарикат.
15
0
 
4
 
! Отговори
ЛудияШапкар преди 3 години
Вместо да закрият настоящото НСО (УБО), те си правят ново (еврогейберско). Дъртите милиционери и ДС ушеви, не могат да произведат нищо друго освен милиционери и доносници. Няма значение какво им пише на гърба, полюция, джендърмерия, боб, фасул, дансинг или нещо друго.Като искат да се борят с тероризма, да отиват в Сирия.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах как ще се нарича SSилиGESTAPO!Питам за един преател!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е страната на държавните служители!То са служби,агенции поне по две или три от вид и никоя от тях не взима решения и не носи отговорност.Толкова раздута администрация и през соца нямаше,а бяхме с 2 000 000 души повече!Аман от нищо не правещи чантаджии!!!!!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То съд и прокуратура са заложници, кво остава за тея
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
na mvr kat ne im haresva...sinora otvoren...i v drugi darjavi ima rabota za policai...i mnogo gi tarsiat...:-)
10
2
 
2
 
! Отговори
СТЕФАН Д-РД ЧОЛАКОВ преди 3 години
ГАТНАХА ЧЪРЧИЛ, УБИЕЦА НА БЪЛГАРИЯ ! И МНОГО ДРУГИ - ТОВА Е ВЕЧЕ РОЗОВА РЕВОЛЮЦИЯ ОБРАТНО НАЗАД - АВСТРАЛИИСКО ЖИВОТНО - БУМЕРАНГ - ЧОЛО БИЛИ ГО УЙЬО
9
4
 
8
 
! Отговори
дедо Стоян преди 3 години
Преди ни управляваха юдео-комунистите. Сега на власт са слугите на еврео-ционистите. Народът ни си остава все така крайно беден и угнетен. И какво добро видяхме - и преди, и сега??! - Колкото "добро" вижда една дойна крава за мляко, натикана в затвора на някоя огромна ферма - да си яде там порцията слама, докато господарите й решат, че вече нямат нужда от нея и за благодарност й теглят ножа!
8
1
 
12
 
! Отговори
Май преди 3 години
Някой ще дава оставка и бърза да устрой гардовете си за това са тузи преустройства.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fake news.
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заложници ли са МВР и специалните служби на политически игри? Да - политиците използват информацията от спец службите само и единствмено за политически лични цели.Ако не беше така България отдавна щеше да е с гордо вдигната глава, а не последна по стандарт в ЕС, първа по корупция в ЕС и т. н.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко време ще мине от създаването на тия отряди до превръщането им в мутри?
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В едни други времена на отрядите с доброволци са им викали "башиббозук". Не изглежда много достойно начинание да създаваш нещо подобно, вече видяхме разни самозвани доброволни хранители на някакъв ред като Ценко Чоков в Галиче или като Динко, дето ловеше мигранти и някак незнайно как започна да кара скъпи джипове и да показва финансови възможности. Трябва да се попитаме това ли искаме. Държавата си има силови структури и те просто трябва да работят.
3
0
 
9
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Шайката си прави хвърковати чети !!
2
7
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Нашите управници са само послушни пионки в плана на Израел за световно господство. Един ден може (и не само ние) да и осъмнем на земя, тайно купувана, част по част, с пари от евреите. Роби на новия Ерусалимски "месия" Антихриста - врагът на Исус Христос...
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът е заложник на политически игри, поредната от която се нарича Ковид-19 с 1% смъртност.