Подпомагат автобусните превози с грантове от ЕС

Първите чартърни полети за морето идват от Нидерландия и Германия
15 юни 2020 16:15,
5
Подпомагат автобусните превози с грантове от ЕС
Снимка: БГНЕС

Водят се преговори с Европейската комисия за нова финансова мярка, насочена към автобусните превозвачи. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков в рамките на Националната кръгла маса "Мерки за преодоляване на вредните последствия от извънредното положение, вследствие от пандемията COVID-19, в секторите: автобусен транспорт, туроператорска и турагентска дейност", съобщава БНР.

Още по темата

Това ще бъде нов продукт под формата на грантово подпомагане. За целта Европейската комисия е изискала мотивиране на необходимостта от целева подкрепа, каза Росен Желязков.

Стана ясно, че възстановяването на бранша ще бъде бавно. Бизнесът е заплашен от сивата икономика, която ще предлага нелегални превози.  В настоящата ситуация субсидиите към автобусните превози няма да бъдат намалявани, а ще бъдат изплащани своевременно, както и 100 процента от компенсациите ще бъдат гарантирани в рамките на годината, допълни министър Желязков.

"Летният сезон ще бъде изключително тежък", заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. От днес страната ни е отворена за пътувания с 34 държави без да се изисква карантина. Първите заявени чартърни полети към България са от 25-ти юни от Нидерландия и Германия. Пазар „Полша“ ще стартира от началото на юли месец, каза още министър Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Хеми преди 3 години
тежко е!
2
1
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Абсолютно погрешно е да се подпомага частен бизнес с пари на данъкоплатците.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Секретарка на ЕС е тоя.