БСП може да загуби регистрацията си преди изборите

Това ще се случи ако не предадат годишния финансов отчет
18 юни 2020 22:30, Нели Христова
36

"Имаме срок до 13 юли да приемем годишния финансов отчет. БСП е пред заплаха да загуби регистрацията си, а предстоят избори. Ние сме отговорни и няма да допуснем такава заплаха, изборите чукат на вратата. БСП се води към пропаст и трябва нов път", заяви депутатът от левицата Красимир Янков пред Bulgaria ON AIR.

Той призна, че финансовото състояние на БСП е тревожно и ще има комисия, която ще установи наличния ресурс. Според годишния финансов отчет за 2019 г., текущите задължения на партията са 2,3 млн. лв. и има 3 млн. лв. надвзета субсидия. Очаква се тези задължения да са още повече, алармира депутатът от БСП.

"Промяната в БСП е възможна. Сегашният председател не може да осигури такава промяна. БСП се раздира от противоречия, неразбиране за процесите, които трябва да вървят. Отговорността най-вече е в този, който води дневния ред", каза Янков.

Той посочи, че Корнелия Нинова е премахнала възможността Конгресът да избира председател при условие, че се прецени, че не може да се проведе пряк избор за такъв. Предлага се картонена урна да се разнася наляво-надясно, отбеляза Янков.

"Ще направим всичко възможно вотът да бъде отчетен така, както гласуват членовете на партията. Не се предложи политически документ, идейна дискусия. Направихме опит да коригираме това. Констатирахме къде е партията и по кой път трябва да върви. Само аз съм инициирал да има такава платформа. Ще има мое предложение какво конкретно трябва да се направи в БСП. Моите претенции не са към личността Корнелия Нинова. Необходимостта от промяна е свързана от необходимостта от различна политика", обясни депутатът.

Според Янков експертите в партията не се използват, а се дават готови решения, които да бъдат потвърдени от колективния орган.

"Няма дискусия, замразена е, хаос по отношение на посланията. Организационен разпад, свиване на членовете. Леви предложения за конкретни политики се предлагат от едно дясно правителство. Ние, като партия, не можем да намерим широка подкрепа", настоя народният представител.
Най-голямата претенция на Янков към ръководството на БСП е разделителната линия в партията и да се приема като враждебно всяко различно мнение.

"БСП може да управлява и предстои да го докажем. Само Нинова е чула, че Станишев предлага да има кръгла маса с ГЕРБ. Установявам, че явно сме били на различни заседания. ГЕРБ са наш опонент. Имаме задача да предложим алтернативи леки политики", поясни Янков.

Той не вижда заплаха за БСП в лицето на новите политически проекти. Мая Манолова не я броя за лява, изтъкна гостът на Ганиела Ангелова. Политическата ѝ кариера мина в БСП, но хората, с които работи, нямат нищо общо с левите ценности. Вижда път към десния избирател, коментира социалистът.
До края на юни БСП ще внесе вот на недоверие срещу правителството на тема "корупция". А Янков смята, че социалистите ще покажат възможностите си чрез този вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
Финанс.престъпления преди 3 години
Още се чудят как да осчетоводят финансирането от Дубай и Белград.
29
1
 
5
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 3 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заключиха и изгониха спонсорите на ДрОгарете и те фалираха, няма и мандри за обиране.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са го закъсали.Ако искат пари, трябва да изберат Васил Божков за председател.Друг начин няма.
26
0
 
7
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
И БСП като Ал Капоне - накрая ще я затворят за неплатени данъци
25
1
 
6
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Тия нали имаха милион членове? Да съберат по 5 лв и да си платят борчовете и надвзетата субсидия!
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такава държава която да мразя,но ако ще правите сечено на ГЕРБ и България,ще оплюя Русия и повече да не се вясвате,щом ще слагате такива като Божков да управляват или пак да слагате наркобарони в държавата,които продават публично наркотици в центъра на Сл.бряг и района и по училищата!
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 годишната мирише.........много.........лошо.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова,теб бесепарите не те харесват,но се натискаш там,въпреки,че не те искат и заради теб,много хора няма да гласуват за БСП.Ако ще връщате криминали като Божков от които ще трепери цяла България от страх,по-добре БСП да не управлява изобщо!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай !
20
2
 
12
 
! Отговори
Е преди 3 години
Тези са взели-дали.Сега Слави ще им обере и последните трохи подкрепа.
19
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работата е ясна-18 коментара и от тях 16 платени герберски!Много ми е интересно колко ви плащат?!Ама много!Чисто и просто любопитство.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте лали срещу Нинова,герберите ви направиха на диви петли,гледайте си вътре партията,не се делете и вижте с кои други леви или центристка партия може да се обедините,за по-добър резултат!
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП и членовете им достатъчно изстрадаха през последните години,спрете да ги мачкате вече!И предателите вътре в БСП,да се спрат да работят срещу партията си,а всички да се обединят в БСП!
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е истината - БСП забраняване, руското посолство закриване.Само тогава ще се оправим !
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахах, тия са си фалирали партията, имат една камара със задължения а изникват нови, същите тия немогат да се оправят вътрешно и с регистрацията си, пак те имали противоречия. И искали да управляват, хахаха какво ще управлявате бе, неможете собствената си партия а искат държавата. Електората ви приключи, другите им паднаха кюфтетата от очите, свиквайте че отивате само на долу, време ви беше.
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че са престъпници - щом са организирали концлагери, където без присъда са изпращли свободните духом да умират от работа, глад и побоища накуп.
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В много общини, болници и др. учреждения съм виждал подредени снимките на бившите им ръководители. Дали на Позитано има галерия с ръководителите-престъпници на тази партия- Димитров, Червенков, Живков!? Знам че в сърцата си ги почитат за репресиите над българския народ и *** на руския за.ник.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не чакайте финансов отчет от БСП. Партийната каса е празна, всичко е откраднато и само паяци плетат мрежи в нея.
11
15
 
3
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Как да си представят отчет,като НОЩ не им разрешава да си проведат конгреса ???По нареждането на тоя с??????? в чекмеджето ...