Цветлин Йовчев за снимките: Зад скандала не седят чужди служби

Политическа атака, замесени са близки до Борисов, убеден е той
19 юни 2020 11:53, Анисия Иванова
73
Цветлин Йовчев за снимките: Зад скандала не седят чужди служби
Снимка: Bulgaria ON AIR.

Започва разследване относно разпространени снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов. Каква е целта на изнесените материали и компрометират ли те сигурността не само на държавниците ни, но и на цялата страна?

"Това определено е проблем за сигурността, трябва да има разследване и отговори. Не може да допуснем, че някой може да си позволи и да организира да снима министър-председателя докато спи. Фактът, че някой е имал достъп до охранявано лице, е проблем на сигурността. Това действие е отвратително и напълно неприемливо", каза за "България сутрин" бившият вицепремиер, министър на вътрешните работи и председател на ДАНС Цветлин Йовчев.

Още по темата

Според него може да се установи периодът на извършване, а Службата за охрана трябва да има представа кой е имал достъп до резиденцията тогава. Йовчев добави, че средата на сигурност е много различна, трябва да актуализираме концепцията как да функционира системата за национална сигурност.

"По всичко личи, че това е политическа атака и по всичко личи, че са замесени хора от близкото обкръжение на премиера. Кой има интерес, кой има способности и кой е имал възможност - тази пресечна точка трябва да се търси. Ако търсим външен фактор и мотиватор, възможно е да има, но основната част са наши неща - вътрешни. Не мисля, че чужди служби са в основата на тези последни скандали", смята бившият председател на ДАНС.

По думите му, от изказването на управляващите е станало ясно, че един от аргументите за промените в Закона на МВР е недоверие в това какво прави НСО.

"Вървейки в тази посока, ще сбъркаме много. Конюнктурни проблеми не бива да се решават със системни промени. Ако се счита, че няма достатъчно ефективни механизми на НСО, те трябва да бъдат изградени", коментира Цветлин Йовчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

И добави, че трябва да се намери нормалният баланс във властта на отделните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до 55 преди 3 години
"Троловете" си личат отдалече със своята "елементарност" и най-вече в начина на мислене като БОКО ТИКВАТА и са изключително "интелигентни"!!!Жалко за бъдещето на България!!!!Аз съм си добре,защото живея в НОРМАЛНА ДЪРЖАВА,а не във подобие на държава,в което я превърнаха групата некадърници,които нямат необходимият капацитет да я управляват подобаващо!!!ЖАЛКО Е ЧЕ БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е ТЕРИТОРИЯ,А НЕ ДЪРЖАВА В ИСТИНСКИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА......
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са компромати само на ПутинилиБожков
62
1
 
5
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 3 години
Усещам дългата ръка на албанското разузнаване
61
3
 
4
 
! Отговори
Two questions please преди 3 години
Вярвате ли, че президентът "шпионира" премиера с дрон? Или бившият секретар на МВР страда от шпиономания? Та дори иска да си има собствено НСО? А догодина май ще играе ези - тура.
60
3
 
8
 
! Отговори
ГАЛАТАСАРАЙ преди 3 години
Сарайския министър на вътрешните работи защитава сарайската власт днес.
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
долу ДПС и марионетите им
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герба са защитавани от депесарските *** като Йовчев и от депесарската слободна кафява журналистика това е поредното доказателство че са марионетки на Сараите.
57
3
 
7
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
От цялата тая тирада, всъщност бившия министър не каза нищо.
56
11
 
5
 
! Отговори
какво се чудим преди 3 години
от антигерб коментариите личи потресаваща милионерска неграмотност на авторите .То и компроматите им такива некадърни че веднага се вижда че са съшити с бели конци
55
7
 
7
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
този другаре от бившата дс, която беше филиална КГБ естествено че ще говори така ,налище го подгонят бившите му началници
54
2
 
4
 
! Отговори
ТЕМИДА преди 3 години
С тоя пищов ли са грабени парите и златото от банките?Къде са снимките от охранителните камери?Къде са записите на телефоните от ушеви?
53
2
 
4
 
! Отговори
СНИМКИ МЕНТЕ... ХАХА преди 3 години
ПРАВЕНИ НА.... 2024год...ХАХАХААА...ДОКАЗАНО ОТ СПЕЦИАЛИСТ!!!!!БЕЗ КОМЕНТАР!!!!!!!!!
52
7
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До ПРОСВЕТЕНдо реалистИ 10 удивителни да слагаш на края на неграмотно написаните ти изречения, това пак няма да промени факта, че ченгетата нищо не са пуснали. Единственото скандално е, че могат да снимат премиера на една държава в правителствената спалня, и да го шантажират. Ако искаш всякакви снимки мога да ти направя на същата спалня, купена от Аико. Това е несериозно, ако ченгетата и другарите искат да свалят Борисов, да му намерят сериозни корупционни схеми, и да ги докажат.
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си западните премиери какви доклади четат за нашия от специалните си служби и как ще го гледат утре по срещите.Май свърши с гушкането и цункането.
50
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това на Баце му е улова за един ден. След като е напълнил сейфа, гардероба и под спалнята е надумкал и чекмеджетата до откат. После е пийнал 120 годишно уиски и е захъркал кат балканский лев... И мурватата, дет го е обслужила го е изпонаваксала..Баце канализира и централизира потоците. В мощна река, която взе да прелива. Бсп гледат и подсмърчат, изпогладнели и озверели.
49
4
 
11
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕНдо реалист преди 3 години
Много добре разбирам твоя "уклон"!!!!!Проблемът е че скандалите около БОКО ТИКВАТА са изключително много и при първият сериозен скандал(от голямата поредица)----нормалното развитие на ситуацията е....но тук говорим за НОРМАЛНА И ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА,която за съжаление България не е такава!!!Ще се получи мигновена морална оставка или българския народ ще бъде народ и ще излезе на правилното място,което всеки го знае къде е!!!Всичко друго е "предположения","тролене","зависимости","празни приказки..
48
3
 
8
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕНдо реалист преди 3 години
Много добре разбирам твоя "уклон"!!!!!Проблемът е че скандалите около БОКО ТИКВАТА са изключително много и при първият сериозен скандал(от голямата поредица)----нормалното развитие на ситуацията е....но тук говорим за НОРМАЛНА И ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА,която за съжаление България не е такава!!!Ще се получи мигновена морална оставка или българския народ ще бъде народ и ще излезе на правилното място,което всеки го знае къде!!!Всичко друго е "предположения","тролене","зависимости","празни приказки....
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аде сега нали беше Радев ..
46
3
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
В НСО--УБИВАТ И ЗА ПАРИ!!!ДОКАЗАНИ УБИЙЦИ!!!
45
10
 
5
 
! Отговори
СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ преди 3 години
Крадец в БГто е силно изтормозен и притеснен!Усеща се по освирепялото му от продължителният глад и абстиненция от крадене,поведение!Няма далавера с ДДС,няма далавера с цигари,алкохол,няма далавера с фалшиви банкноти,с фалшиви ЦДта,абе няма волен крадльовски жевот! И като си помислиш каква *** е била зад това крадене и далавера,няма какво да се чудиш,че тонове плюнка и храчки против Борисов и Герб се леят от всички страни!Начело са Черепи,Грипени, Топенержита,Овъргазове,фармации и кво ли не!!